základní skupiny - skupina A, 3. kolo
24.10.2018 18:55 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Monaco pod Henrym znovu nevyhrálo, z Brugg odvezlo bod

Duel dvou výběrů, které v dosavadním průběhu skupiny A ještě nebodovaly, skončil remízou 1:1. Nerozhodný výsledek v boji o osmifinále Ligy mistrů nepomohl ani jednomu, nicméně o něco spokojenější pravděpodobně budou hosté z Monaka, kteří totiž přerušili svou šňůru pěti porážek v řadě za sebou. Francouzský výběr se dostal do vedení po půl hodině hry, nicméně domácí ještě do poločasu srovnali a pak se již diváci žádného gólu nedočkali.

Pořadí ve skupině tak zůstává stejné, Bruggy jsou třetí díky lepšímu skóre. Oba dva soupeři mají až do večerního souboje německého Dortmundu se španělským Atléticem pětibodovou ztrátu na postup mezi nejlepší šestnáctku. AS byl pod vedením bývalého legendárního útočníka Thierryho Henryho od samého začátku mírně aktivnější, ale hned ve 12. minutě ho postihla další velká rána, především co se týče složení již tak hodně okleštěné sestavy.

V tento moment se totiž zranil černohorský kanonýr Stevan Jovetič, kterého nahradil teprve osmnáctiletý mladíček Sofiane Diop. Hosté ze svého mírného tlaku vytěžili vedoucí gól ve 31. minutě. Golovin totiž krásnou kolmicí za obranu uvolnil Moussu Syllu, jenž všem utekl na pravém křídle a přízemní střelou obstřelil padajícího brankáře Leticu. Balón nakonec doskákal přesně ke vzdálenější konstrukci.

Domácí však tento okamžik v žádném případě nepoložil, naopak se snažili více dostávat na útočnou polovinu. Ovšem ještě předtím mohl navýšit vedení knížecího klubu aktivní Sylla, když dokonce obešel Leticu, avšak tím se dostal do příliš ostrého úhlu a odkrytou branku trestuhodně netrefil. Z následného protiútoku bylo srovnáno, poosmé v tomto soutěžním ročníku zamířil do černého jednadvacetiletý Brazilec Wesley.

Ten si naskočil na povedený centr Vanakena z levé strany a ze středu pokutového území usměrnil míč hlavou do sítě kolem gólmana Badiashileho, jenž si nesáhl na balón jen o decimetry. Po změně stran tempo hry výrazně opadlo a po vyložených možnostech se doslova slehla zem. Bruggy sice byly aktivní, jenomže jejich akce končily hlavně kvůli nepřesnostem při finální fázi. Monaku zase nevycházel rychlý přechod do útoku.

Otočit vývoj středečního souboje mohl v 70. minutě opět aktivní Wesley, ale po hezkém pasu z pravé strany neseřídil mířidla přesně a po krkolomném zakončení z hranice brankového území vysoko přestřelil. Ve zbývajícím průběhu se z obou stran přiostřilo, ani jeden tým už nemusel čelit výraznějšímu nebezpečí. Odveta je na programu za dva týdny, před vlastními fanoušky bude považováno za mírného favorita Monako.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Bastaron

2:3

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Liquid

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele