základní skupiny - skupina A, 6. kolo
11.12.2018 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Dortmund uspěl v Monaku a vyškrábal se na první místo

Borrusii Dortmund se povedlo zvítězit v Monaku a i díky zaváhání Atlética ovládlo skupinu A. Zápas rozhodl dvěma brankami Guerreiro. Domácí další porážkou potvrdili bídnou formu a v tabulce zůstali na posledním místě z jediným bodem.

AS se již delší dobu potýká s rozsáhlou marodkou. Mimo hru zůstávají takoví hráči jako Subašić, Sidibé, Golovin či Jovetić. Oproti poslednímu ligovému zápasu v Amiens se do sestavy dostal pravý obránce Biancone, jemuž místo přepustil Gabriel. V záloze pak Pelého s Chadlim nahradili Massengo a Diop.

V Nominaci Schwarzgelben chybělo několik opor jako například Piszczek, Witsel, Delaney, Sancho, Brunn Larsen nebo Reus. Mezi třemi tyčemi dostala šanci brankářská dvojka Hitz. Hakimi se z levého kraje obrany posunul napravo, aby uvolnil místo pro Schmelzera. Dialla ve stoperské dvojici doplnil Toprak a před nimi v záloze operovali Weigl s Dahoudem. Ofenzívu měl táhnout především Götze, kterého po stranách doplňovali Guerreiro s Pulisićem a na hrotu Philipp.

Hosté vstoupili do duelu aktivně. Již po dvou minutách se po Phillipově přihrávce dostal ke střele Götze, ta ale prosvištěla těsně vedle brány, kterou hájil gólman Benaglio. Za dalších třináct minut propadla obrana Monaka na levé straně, odkud se míč dostal k volnému Guerreirovi, jemuž stačilo dorazit do odkryté svatyně a poslal Borussen do vedení. To mohl v 17. minutě zvýšit Toprak, jenž si naskočil na rohový kop a hlavičkoval kousek nad břevno.

O deset minut později se AS dožadovalo pokutového kopu, když Diop ve vápně nastřelil ruku Dialla, ovšem píšťalka sudího Pawsona zůstala němá. V 33. minutě se zase ukázali hosté, kteří rozehrávali přímý kop. Ve velké šanci se ocitl Diallo, ovšem před Benagliem netrefil balón ideálně. Za dalších pět minut pálil Schmelzer a Benaglio musel zasahovat.

Dortmund byl v první půli lepším týmem, přesto tři minuty před přestávkou dovolil nebezpečně vypálit Falcaovi, jehož projektil však naštěstí pro hráče ve žlutých dresech letěl mimo tři tyče. Krátce po změně stran byl blízko vyrovnání Glik, jenž si naskočil na rohový kop, ovšem ani tentokrát nemusel Hitz zasahovat. Aktivní nástup domácích se Schwarzgelben podařilo utlumit a v 63. minutě nebyli daleko druhého gólu. Schmelzerův volej tečoval Toprak a Benaglio měl co dělat, aby balón vyrazil.

Velkou šanci spálil v 65. minutě Phillip, jehož nechala obrana Monaka volného ve vápně, jenže útočník hostů předvedl spíš ragbyový kop. Po období temna se do další šance dostal šest minut před koncem Dortmund, kdy Guerreirův pokus jen těsně přeletěl břevno. Stejný hráč se nakonec o čtyři minuty později dočkal druhého gólu, kdy po akci z levé strany napálil míč pod horní tyč a stanovil konečný výsledek utkání.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ak sa teraz nepredvedu Pulisic, Phillip a spol tak nakrocia k letnemu odchodu. Neverim ze vedenie chce platit napriklad tak zbytocneho hraca ako je Phillip

Reagovat
smazaný uživatel

Každý klub má na súpiske zbytočného hráča, ktorého musí platiť. Phillip pôjde, Pulisic chce ísť sám.

Reagovat
smazaný uživatel

ved nech idu obaja ja som za ale z penazi co dostanu za Pulisica nech sa kupi utocnik do zakladu lebo ako nam Paco uz neraz ukazal v zalkade je neviditelny

Reagovat
andrew96

Náhodou zrovna pro tyhle zápasy je Phillip dobrý. Dřív to byl Schieber, později zase Ramos, teď je to Max.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
andycek1

Reagovat
Shevchenko

První místo hezky

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
mxyzptllk

"takový hráči"...

Reagovat
Centrofixka

Bol som v Dortmunde keď hrali sBruggami, som rád, že vytiahli X aj s Atleticom, Guerreiro dúfam, že predĺži, keď sa mu vyhnú zranenia bude super hráč. Nur der BVB

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Monako bylo neskutečně marné.. super 1. místo - snad se nám to ale i vyplatí a nechytneme třeba Liverpool nebo tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeme chytnout i Šmouly

Reagovat
Centrofixka

Myslím, že Schalke v 1/8 sa nedá vylosovať

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak to díky

Já měl za to, že v 1/8 je to už úplně bez omezení koho chytnout.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele