základní skupiny - skupina D, 5. kolo
22.11.2017 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Sporting zdolal Olympiakos a zajistil si pohárové pokračování

Portugalský Sporting potvrdil úlohu favorita proti řeckému Olympiakosu a po výsledku 3:1 si připsal na konto své druhé vítězství v základní skupině D. V tuto chvíli je na třetím místě se sedmi body a zajistil si minimálně účast v jarní fázi Evropské ligy. O osmifinále Ligy mistrů bude bojovat na dálku s italským Juventusem. V závěru na půdě španělského giganta z Barcelony potřebuje vyhrát a zároveň doufat, že italský rival nevyhraje v Pireus.

Naopak pro Olympiakos znamená čtvrtá porážka konec, skupinu zakončí na beznadějně posledním čtvrtém místě, neboť má na kontě jediný bod. Lisabonský klub vstoupil do utkání velmi aktivně a už ve 3. minutě se mohl dostat do vedení. Po hezké akci na pravé straně a následné zpětné přihrávce vypálil ze čtrnácti metrů Pinto a s přispěním brankáře Prota orazítkoval levou tyč, dorážející Bas Dost z hranice brankového území trestuhodně přestřelil.

Po půl hodině hry se poprvé ozvali také hosté, když po standardní situaci vypálil po zemi Koutris a gólman Patrício schoval balón v rukavicích. Domácí celek měl v následujících minutách lehce navrch a do vedení se dostal zhruba pět minut před přestávkou. Po přihrávce od kapitána Carvalha převzal míč Martins a předložil ho do předbrankového prostoru, kde se nizozemský kanonýr Dost trefil z osmi metrů přímo k levé konstrukci.

Neuběhly ani tři minuty a CP si vypracoval dvoubrankový náskok. Po zblokované střele Dosta se jeden z hostujících hráčů snažil balón odkopnout, jenomže pouze namazal do stoprocentní příležitosti Brunovi Césarovi. Ten zachoval chladnou hlavu a na pravé straně pokutového území prostřelil z mírného úhlu padajícího Prota. Sporting nepolevil ani po změně stran a v další možnosti se ocitl po necelé hodině hry.

K velmi nebezpečné hlavičce se probojoval Pinto a mířil jen o pár decimetrů nad horní tyčku. V 66. minutě střílel z pravého křídla Coentrão a po hezkém uvolnění mohl definitivně rozhodnout, avšak Proto vytěsnil míč konečky prstů na rohový kop. Ve stejné minutě se naopak podruhé ve středečním klání prosadil Dost. Osmadvacetiletý forvard hlavičkoval po následném rohovém kopu Fernandese a z šesti metrů rozvlnil síť - 3:0.

Zhruba dvacet minut před koncem zkusil štěstí z hranice pokutového území Mathieu a jeho pokus se otřel o horní síťku. V 75. minutě se blýskl hezkou individuální akcí Fernandes, obelstil dva protihráče a nakonec pořádně vystrašil Prota, když břevno přestřelil o metr. Olympiakos zaznamenal alespoň čestný úspěch o jedenáct minut později. Po zpětné nahrávce od Figueirase téměř od brankové čáry vystřelil z hranice šestnáctky Vadis Odjidja-Ofoe a uklidil míč ke vzdálenější tyči.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
noustres

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

1:0

Reagovat
waynemarkrooney

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pablos

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele