základní skupiny - skupina E, 1. kolo
13.09.2017 20:45 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool doma ve strhujícím zápase remizoval se Sevillou

Liverpoolu se odveta za prohrané finále Evropské ligy nepodařila. Sevilla si z Anfield Road odváží cenný bod, neboť vyrovnání na konečných 2:2 zařídil Joaquín Correa. V parádní atmosféře se hrál skvělý fotbal plný šancí zejména na liverpoolské straně, Roberto Firmino dokonce neproměnil penaltu.

Liverpool vstoupil do zápasu hodně aktivně, ale Sevilla prvních pět minut ustála a následně zaskočila celý Anfield Road. Escudero po pěkné kombinaci poslal přesnou přihrávku na malé vápno, kde neobsazený Ben Yedder v klidu trefil prázdnou branku.

Reds rozhodně na nic nečekali a spustili svůj ofenzivní uragán. Na pravé straně byl hodně vidět Mohammed Salah, který si pohrál s Escuderem a Maného vychytal Sergio Rico. Tlak domácích sílil a zakrátko mohl Anfield Road jásat. Moreno si šikovně narazil s Hendersonem, poslal přihrávku na malé vápno a Firminovi stačilo nastavit jen kopačku.

Svěřenci Jürgena Kloppa předváděli učebnicové přechody do útoku a po další superrychlé akci zakončoval těsně vedle vzdálenější tyče Emre Can. Liverpool šel nakonec do vedení o chvíli později. Salah přerušil už v zárodku rodící se brejk Sevilly a okamžitě vypálil, načež díky fatální teči Kjaera skončil balón v síti. Liverpool dokonal obrat a jen o pár minut později mohl ještě zvýšit. Pareja nejprve zahrál ve vlastním vápně rukou a když si toho sudí nevšiml, sáhl k faulu a to už Makkelieho pozornosti neuniklo. Nicméně k penaltě se postavil Roberto Firmino a orazítkoval tyč! V nastavení prvního poločasu předvedli Reds další přechod a zakončující Moreno nepropálil pozorného Rica.

Sevilla začala druhý poločas aktivně, ale žádnou velkou šanci si vytvořit nedokázala. Naopak Liverpool byl v přechodech nadále extrémně nebezpečný. V 68.minutě měl Rico plné ruce práce se střelou Wijnalduna. Zdálo se, že Reds kontrolují zápas, ale Sevilla podobně jako v 5.minutě utkání šokovala domácí příznivce vstřelenou brankou. Střídající Luis Muriel odvedl skvělou práci, vyslal Joaquína Correu, který nádherně obstřelil Kariuse - 2:2.

Remízový stav Liverpoolu nestačil, ale Sevilla najednou vycítila šanci na bodový zisk. Reds sice obléhali Ricovu branku, ovšem v nastavení se za jeho obranou zjevil Muriel a Sevilla dokonce mohla vyhrát, kdyby trefil branku. V poslední minutě ještě uviděl druhou žlutou kartu Joe Gomez, ale to už vliv na utkání nemělo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (495)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele