základní skupiny - skupina D, 1. kolo
13.09.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Atlético Madrid na úvod veze tři body z Eindhovenu

Repríza loňského osmifinále mezi PSV Eindhoven a Atlétikem Madrid přinesla další navýsost vyrovnané měření sil, z nějž opět vyšli lépe favorizovaní svěřenci Diega Simeoneho. Zatímco v minulém ročníku Ligy mistrů rozhodly po dvou bezbrankových remízách o postupujícím až penalty, tentokráte Atlético zvítězilo 1:0 zásluhou povedené rány Saúla Ňígueze. PSV mělo výtečnou šanci srovnat z pokutového kopu, avšak Guardado ztroskotal na výtečném zákroku brankáře Oblaka.

Hráči PSV se již před zápasem nechávali slyšet, že jsou plni odhodlání vrátit španělskému soupeři loňské vyřazení, a hned po pěti minutách hry k tomu zdánlivě úspěšně nakročili. Kapitán Luuk de Jong totiž k radosti domácích příznivců poslal svůj hlavičkový pokus do sítě, avšak gólové radosti záhy rázně utichly, neboť rozhodčí Martin Atkinson de Jongovu trefu neuznal z důvodu útočného faulu, který brance předcházel.

Nálada nizozemských fanoušků na Philips Stadionu poklesla ještě níže s blížícím se koncem první půle, neboť ve třiačtyřicáté minutě se hosté ujali vedení. Gabiho rohový kop proskotačil až k Saúlu Ňíguezovi, jenž z prostoru u značky pokutového kopu bez váhání vypálil. Tuto ránu se sice španělskému reprezentantovi na první pokus nepovedlo procpat houštinou těl, ovšem odražený míč již z voleje suverénně zavěsil do sítě. Domácí marně protestovali, že v té době již ležel na zemi viditelně krvavě zraněný Davy Propper po kolizi v hlavičkovém souboji s José Gimenézem.

Jen chvíli nato se však PSV přece jen dočkalo alespoň dočasné přízně rozhodčích, když Luciano Narsingh upadl po souboji s Giménezem a navzdory minimálnímu kontaktu mezi oběma zmíněnými hráči sudí Atkinson daroval domácím výhodu pokutového kopu. K jeho rozehrání se postavil Andrés Guardado, a přestože penaltu nekopl vůbec špatně, brankář Jan Oblak vytáhl skvostný zákrok a vyrazil míč do bezpečí. První půle tak skončila těsným vedením hostí.

Po změně stran mělo Atlético řadu šancí navýšit svůj náskok a zajistit si klidnější závěru utkání, ovšem nakonec další góly k vítězství stejně nepotřebovalo. Největší příležitost ke srovnání měl v závěru střídající Gaston Pereiro, jenže svůj hlavičkový pokus poslal trestuhodně pouze do Oblakovy náruče.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
Mořská vosa

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

X (0:0)

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Messiáš

0:1, Godin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Stiksxx

Hrozně se těším. Myslím, že můžeme do zápasu vstoupit zcela uvolněně. Každý opět favorizuje Atletico a v tom bude dnes naše velká výhoda. Doufám, že si to hráči užijí, když na to celou sezonu dřeli.

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím že Atléticu rola favorita moc nesedí... PSV má rozhodne aspoň na remízu ak nie dokonca aj na víťazstvo

Reagovat
AjaxFans

Tezky match.Minule to uletelo o fous,ale kazdy zapas jinaci.Athletico je zvucnejsi,ale muzete prekvapit.P.s Co je Siemem?

Reagovat
Stiksxx

Byl tenhle víkend za rezervu a dával fíka. Ještě ale asi neni připravenej. Fyzicky třeba ale i takticky.

Reagovat
Stiksxx

Ty kráávoo sestava 4-4-2? Tak na to jsem hooodně zvědavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdes to četl, jestli tomu mám věřit a psychicky se na to připravit. Protože už tohle eurofotobalový rozestavení mě trochu zmátlo.

Reagovat
Stiksxx

Aplikace na telefonu mi nejdřív ukázala tohle:

Zoet - Willems, Isimat-Mirin, Moreno, Brenet - Guardado, Schwaab, Hendrix, Pröpper - Narsingh, de Jong

Ale ted je to aktualizovaný už podle stránek PSV:

Zoet - Willems, Moreno, Isimat-Mirin, Schwaab, Brenet - Guardado, Hendrix, Pröpper - Narsingh, de Jong

Takže v obraně 5-3-2 a v útoku 3-5-2. Takový alá van Gaal, ale nic proti nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Už minulej rok v LM tohle rozestavení Cocu zkoušel a nehráli vůbec špatně na to, že to nemůžou mít moc v kůži.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Se štěstím.

Reagovat
Stiksxx

Tak fík do kabiny byl hodně zbytečnej.

Samozřejmě penalta být neměla a taky podle toho tak dopadla. U nás už není snad nikdo, kdo by dal pecku. Pereiro ale ten je na lávce. Tímhle úletem sudí vykompenzoval neuznaný gól při naprosto nulovým ofsajdu, penaltový zákrok na Narsingha ten první z těch tří a že nedal Godinovi žlutou kartu za loket na de Jonga.

Ale jinak hrajeme slušně. de Jong hraje jaxvině A kdyby Narsingh zbytečně napadal, tak taky hraje super.

Reagovat
Stiksxx

Výborný výkon. Jsem spokojen. Skvěle všichni hráči i ta taktika byla skvělá. Škoda, že je to bez bodu i když si myslím, že by byl zasloužený. Sudí sice nepísk pecku po ruce Godína, ale nevím, kdo by jí od nás mohl kopat. a na druhé straně neuznal gól Atletům po ofsajdu, který nebyl

Reagovat
KingMaster13

ježiš to byl dement ten rozhodčí Sral to na obě strany, celkově ta úroveň rozhodčích v Anglii šla dost dolů

Reagovat
Stiksxx

Ta moje spokojenost mela pachuť z výkonu rozhodčích. A tenhle pitomec tomu nasadil korunu.

Reagovat
KingMaster13

Jako já mám rád PSV i Atletiko a tak jsem se na tenhle zápas těšil, bylo mi i popravdě jedno kdo vyhraje ale tenhle vůl ten zápas tak zabil

Reagovat
vanGomm

Remíza v držení míče.To se málokdy vidí.Záleží ovšem,jak to měří.Pokud na setiny vteřiny,pak je to rarita.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele