základní skupiny - skupina H, 2. kolo
29.09.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad porazil Gent a zůstává stoprocentní

Útočník Hulk kvůli zranění původně neměl ani nastoupit, nakonec se ale stal klíčovou postavou Zenitu během výhry nad Gentem. Asistoval totiž u obou gólů svého týmu, a domácí tak stvrdili svojí vedoucí pozici ve skupině H. Hosté sice po přestávce dokázali reagovat na úvodní gól Dzjuby zásluhou Mattona, rozhodující trefu ovšem nakonec zařídil Šatov.

Poraněná třísla málem znemožnily Andrému Villasovi-Boasaovi v nasazení své největší hvězdy týmu. Brazilský forvard je s osmi brankami dosavadním nejlepším střelcem a jeho ztráta se mohla ukázat jako dosti citelná. Hulk však nakonec nastoupil. A právě díky němu má petrohradský celek po třetině odehraných zápasů ve skupině skvěle nakročeno do osmifinále.

Gent vstupoval na ruskou půdu neporažený ve dvanácti utkáních v řadě. Jeho příprava na zápas nebyla ideální, neboť vše zkomplikoval zpožděný let do Petrohradu, navíc se musel vyrovnat i s faktem skvělé statistiky svého soupeře před vlastními fanoušky. KAA nepředvedl vyloženě špatný výkon. Ovšem v celkovém kontextu si ruský celek vyhrát zasloužili.

Rozhodně si nemohl stěžovat petrohradský brankář Keržakov, který měl jen minimum práce. Jeho spoluhráči totiž neustále mačkali belgického mistra, skvěle napadali, a nutili ho stahovat se stále více dozadu. Až na onu jednu gólovou příležitost, kterou vyřešit nedokázal, nemusel podstupovat těžké zákroky ani nebyl pod nějakým větším tlakem.

Zato Keržakovův protikolega Sels se na druhé straně musel už po čtyřech minutách činit vůči přímému kopu Ezequiela Garaye, v 18. minutě pak Dzjuba z hranice malého vápna minul z voleje prostor mezi třemi tyčemi. Deset minut před přestávkou se již domácí ujali vedení. Hulk ve správný čas obloučkem poslal míč na hlavu Dzjuby, jenž zamířil přesně k tyči.

Hosté srovnali v 56. minutě. Kums z levé strany naběhl do šestnáctky, odtud svým centrem našel úplně volného Mattona, jenž z první bez problémů překonal Keržakova. Trošku to připomínalo předchozí utkání Gentu proti Lyonu. V něm svěřenci Heina Vanhaezebroucka hráli dokonce o devíti, přesto dokázali získat bod.

Avšak Hulk měl v tuhle chvíli daleko jiné plány. Ukázal, proč je v Zenitu už čtvrtým rokem neotřesitelnou modlou, a v 67. minutě díky jeho přispění vyhráli domácí už druhý zápas v Lize mistrů. Ve středu hřiště ho soupeř nedůrazně bránil, Brazilec ve správnou chvíli přihrál nabíhajícímu si Šatovovi na hranici ofsajdu, který se následně před Selsem nemýlil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Coutinho10

oni hrajou uz i rusaci od 20:45

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom ted při letním casu, v zimě budou asi zase hrát od 18:45

Reagovat
Coutinho10

ok dik....aspon ze ted

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hulk je vykrartovanej?

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, uz je v preview

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinu ani Rusko nemusím, takže hosté 1:2 popř. 2:2

Reagovat
eden_h

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Garay z pen.,Dzjuba

Reagovat
T..oo..M

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Switchback

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Gent škoda aspoň ta remízka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele