čtvrtfinále - 1. zápasy
06.04.2016 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Wolfsburg udržel nulu a porazil Real Madrid 2:0

Domácí Wolfsburg dokázal udržet na uzdě ofenzivní hvězdy Bílého baletu a Real Madrid senzačně porazil! O góly se v Německu postarali Ricardo Rodríguez z penalty a o chvíli později ještě Maximilian Arnold.

Real Madrid dodržel punc hvězdného týmu a vytáhl do boje o Wolfsburg s ofenzivní trojicí Benzema, Ronaldo a Bale. V záloze nechyběl zlepšující se Brazilec Casemiro, kterému pomáhal zkušený záložník Toni Kroos. Jako obvykle strážil tři tyče brankář Keylor Navas, kterému letošní sezona vychází znamenitě.

Velká pozornost Realu byla upřena na švýcarského beka Ricarda Rodrígueze, o něhož královský celek jeví zájem. Dnešní utkání mohlo být ultimátní prověrkou mladíkových schopností. Obranu Realu Madrid měl prověřit zejména Schürrle, kterému kryli záda Arnold, Draxler a Bruno Henrique. Dvojice záložníků Guilavogui a Gustavo měla za úkol srovnat se s ofenzivní silou Realu, protože většina jeho akcí vzniká právě kolem Modriće.

Většina pozornosti směřovala na Cristiana Ronalda a byl k tomu dobrý důvod. Portugalský útočník si vzal míč a dopravil jej do sítě, jenže šlo o ofsajd. Po nahrávce Garetha Balea se rovněž Ronaldo neúspěšně pokoušel o zakončení. Real jasně kraloval a mohl to potvrdit Karim Benzema. Po krásné nahrávce spěchal francouzský ostrostřelec na bránu Diega Benaglia a před sebou měl jen Danteho. Ten navíc podklouzl a domácí fanoušci téměř nedýchali! Jenže Benaglio se vytasil s parádním zákrokem a zneškodnil celou akci!

To byl dost možná klíčový okamžik první půle, protože na opačné straně jen o minutu později fauloval vracející se Casemiro Schürrleho a sudí Gianluca Rocchi pískal pokutový kop! K němu se postavil právě muž, který by mohl v příštím roce hrát právě za Real, Ricardo Rodríguez. Poslal brankáře Navase na opačnou stranu a otevřel senzačně skóre!

Pokud si hráči a fanoušci Bílého baletu mysleli, že prožívají špatný večer, po pětadvacáté minutě bylo ještě hůř. Bruno Henrique totiž prodloužil rychlou akci pasem do vápna, kde se nejlépe zorientoval mladík Maximilian Arnold a přesným dotykem poslal balon mimo dosah brankáře Keylora Navase - 2:0 pro domácí Vlky!

Bílý balet dostal tvrdé K.O., ze kterého se dlouho nemohl vzpamatovat. Až deset minut před koncem první půle se hlavou zastřeloval Karim Benzema, jenže mířil mimo. Hostujícímu Realu se dnes večer téměř nic nedařilo, zato domácí hráli uvolněně. Aby těch špatných zpráv nebylo málo, tak se krátce před odchodem do kabin zranil Karim Benzema a musel být vystřídán. Trenér Zidane dal důvěru mladíkovi Jesému a doufal, že mu jeho žolík přinese radost.

Jenže ani mladík Jesé neznamenal zlepšení. Real se dál trápil a těžkopádně hledal cestu k bráně Benaglia. Ani střídající Isco se do hry výrazněji nedostával. Real trápily stále stejné potíže - rychlé protiútoky dravých Vlků, z nichž další zakončoval tvrdou ránou André Schürrle. Jenže pálil hodně vysoko nad. Trenér Zidane věděl, že tento výsledek rozhodně není příznivý, a poslal do hry ještě Jamese Rodrigueze. Wolfsburg ale velmi pečlivě bránil a nedovoloval Bílému baletu obvyklé taneční tempo.

Madridský velikán samozřejmě umí otáčet i mnohem méně přívětivé skóre, ale dnešní výkon jasně ukázal, že Realu zoufale chybí kontinuita. Po skvěle zvládnuté duelu s Barcelonou možná hráči Wolfsburg podcenili, ale rozhodně neodevzdali dobrý výkon. V samém závěru mohl ještě prohloubit jejich smutek střídající Kruse, který zakončoval z velkého úhlu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1246)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele