semifinále - odvety
04.05.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid udolal Man City a po dvou letech jde do finále

Po dvou letech uvidíme ve finále nejprestižnější evropské soutěže opět madridské derby. Včerejší úspěch Atlética totiž dnes napodobil Real Madrid, jemuž k postupu přes Manchester City nakonec stačil pouze jediný gól. Bílý balet poslal do boje o ušatý pohár již během prvního poločasu vlastním gólem Fernando...

Stejně jako před týdnem na Etihad Stadium se ani dnes diváci na Santiaga Bernabéua nedočkali žádného ofenzivního galapředstavení. Zklamáním musí být především výkon hostů, kteří za celé utkání ani jednou nevystřelili přímo na Keylora Navase. Nicméně ani domácí, ač posilnění o uzdraveného Cristiana Ronalda, příliš nezářili. Do první zajímavé příležitosti se dostala právě největší hvězda Realu, po centru Carvajala ale hlavičkovala nad.

Klíčový moment celého dvojutkání nadešel po dvaceti minutách hry. Aktivní Carvajal dostal spoustu času a prostoru, čehož využil k přihrávce na Garetha Balea, jehož zřejmě střílený centr nešťastně drobnou tečí usměrnil do brány mimo dosah Joea Harta bránící Fernando. Další branku přidal o chvíli později Pepe, hlavní rozhodčí Damir Skomina však na popud svého asistenta trefu pro ofsajd správně neuznal.

Krátce před odchodem do kabin se poprvé a nadlouho také naposled připomněli nebezpečným zakončením Citizens. Kevin De Bruyne rozehrál do křídla na Fernandinha, ten se dobře uvolnil přes Carvajala a jeho přízemní ráně mnoho nechybělo, otřela se z vnější strany o pravou tyč.

Ve druhém dějství držel naděje Manchesteru na historický postup vynikající Joe Hart. V 52. minutě Bale pěkným obloučkem za obranu našel na ofsajdové hraně zcela nehlídaného Modriće, chorvatský záložník ale potvrdil, že zakončování nepatří k jeho nejsilnějším stránkám a výborný Hart ho vychytal. Na anglickou reprezentační jedničkou později nevyzrál ani Ronaldo, nejprve mu Hart lapil nepříliš prudkou hlavičku zblízka a o chvíli později zase vyrazil nepříjemnou střelu na přední tyč.

V 64. minutě měli svěřenci Manuela Pellegriniho také hodně štěstí, Gareth Bale totiž po rohovém kopu Toniho Kroose rozezvučel břevno. Na druhé straně mále zmrazil zaplněný stadion Sergio Agüero, který takřka z kroku napřáhl z nějakých dvaceti metrů a jeho pumelice div že nezapadla za Navasova záda. Kostarický brankář tak nakonec udržel další čisté konto, i když zrovna dnes příliš práce neměl. Každopádně si poprvé v kariéře za tři týdny v Miláne zachytá finále Ligy mistrů.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1185)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele