semifinále - 1. zápasy
26.04.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Úvodní semifinále mezi ManCity a Realem branku nepřineslo

Při sledování prvního semifinále Ligy mistrů mezi Manchesterem City a Realem Madrid muselo oko nezaujatého fanouška zaplakat. Po naprosto nezáživném prvním poločase přišla o krapet lepší druhá půle, v níž byli blíže gólu hosté, Joe Hart však své spoluhráče v nejkritičtějších momentech podržel a konečná remíza 0:0 tak nechává šance do odvety otevřené.

Úvodní dějství se neslo v duchu hesla "opatrnost především". Pokud by si oba Hart s Navasem vzali do brány dnešní tisk a k tomu popíjeli šálek kávy, možná by si toho ani nikdo nevšiml. K vidění byl spíše boj než fotbal, hrálo se převážně mezi oběma šestnáctkami a nejvíce vzrušení vzbudila situace ze 41. minuty, kdy hřiště pro svalové zranění opustil David Silva a přenechal své místo Kelechi Iheanachovi.

Ke střídání musel sáhnout také Zinedine Zidane, který o poločase nechal v kabině zjevně nedoléčeného Karima Benzemu a nahradil ho Jesém. V tu chvíli tak už na hřišti z elitního útoku BBC zbyl pouze Gareth Bale, Cristiano Ronaldo totiž do utkání navzdory prognózám vůbec nezasáhl.

Po změně stran už se oba týmy začaly osmělovat a Bílý balet si vytvořil dvě opravdu velké brankové příležitosti, zatímco Citizens to na Keylora Navase zkoušeli převážně ze střední vzdálenosti. Real hrozil převážně po rohových kopech mistrně zahrávaných Toni Kroosem, v 54. minutě si na jeho centr naskočil Sergio Ramos, hlavičkoval ovšem pouze do Hartových rukavic.

Nebezpečněji již vypadala hlavička Jesého a domácí zachránilo břevno. Gólové parametry mělo ale až zakončení Casemira po dalším z rohů, Hart však míč reflexivně vykopl. O chvíli později se zase na malém vápně zcela sám před anglickou reprezentační jedničkou ocitl stoper Pepe, jenomže na fantastického Joea Harta si nepřišel.

Svěřenci Manuela Pellegriniho si žádnou vyloženou šanci nevypracovali, za zmínku nicméně stojí rána Sergia Agüera zpoza vápna vysoko nad a pak také volný přímý kop Kevina De Bruyneho z třetí nastavené minuty, rovněž Keylor Navas byl ale na místě, nepříjemnou střelu vytáhl nad břevno a Los Blancos tak půjdou do odvety v roli mírného favorita. Remíza 0:0 je ovšem velice zrádná a duel na Santiaga Bernábeua tak slibuje ještě velmi napínavou podívanou.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1195)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele