základní skupiny - skupina G, 4. kolo
05.11.2014 20:45 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Sporting CP - Schalke 04 4:2

Sporting vrátil Schalke minulou možná až nespravedlivou porážku a je zpět v boji o osmifinále. V Portugalsku sice diváci viděli o jeden gól méně než v Gelsenkirchenu, i tak ale měli možnost sledovat fantastické utkání, které domácí měli de facto pod kontrolou. Zaslouženě zvítězili a v tabulce se přiblížili soupeři na jeden bod.

Svěřenci Marca Silvy nevstupovali do tohoto veledůležitého střetnutí v nejlepší náladě. Nejenže jim sudí před dvěma týdny pokazili zápas v Schalke špatně nařízenou penaltou, ale také museli rychle hodit za hlavy ligový neúspěch na půdě Vitórii. Sportinguistas se však na klíčový okamžik Ligy mistrů připravili výtečně.

Hosté nemohli počítat se zraněným Julianem Draxlerem, na jehož nepřítomnost si budou muset zvyknout do konce tohoto roku. V sestavě ho měl nahradit Kevin-Prince Boateng, ale ani ten nakonec nebyl k dispozici od začátku. Spolu se Seadem Kolašinacem, Jeffersonem Farfánem, Joëlem Matipem, Leonem Goretzkem, Felipem Santanou a Sidneyem Samem.

S takovou marodku Schalke v Lisabonu nepředvedlo vůbec dobrý výkon. I když se už po sedmnácti minutách hry ujalo vedení, dlouho mu nakonec nevydrželo. První branky dosáhlo celkem šťastně. Aogo ze standardky hledal svým centrem Choupa-Motinga, před ním se snažil míč odvrátit Slimani, ale zamířil smolně do vlastní sítě.

Ve 26. minutě se portugalskému celku podařilo srovnat stav. Domácí měli k dispozici také přímý volný kop, který rozehrál Jefferson. Centr doletěl někam na hranici malého vápna, kde ho tečoval k tyči Sarr. Do přestávky mohl Carvalho strhnout vedení na stranu Sportingu, nicméně na gólmana Fährmanna nevyzrál, ostatně jako o pár minut později Joao Mário.

Skórovat se podařilo v 52. minutě až Jeffersonovi. Ten napřáhl svou levačkou z hranice vápna, odkud skákavý míč nakonec skončil u Fährmannovy tyče. Devatenáct minut před koncem navýšil vedení Nani, jemuž před prázdnou branku adresoval přihrávku nikým nehlídaný a osamocený Carrillo, jenž byl po svém střídání na hřišti sotva 120 sekund.

Závěr utkání nabídl ještě další dva zásahy. O dramatizaci se postaral Aogo. Tomu dobře přihrával náhradník Boateng, německo-nigerijský forvard pak dokázal zkrotit míč a poslal ho přímo pod břevno. Jenže tři body pojistil Silvovu mužstvu Slimani, který se trefil z brejku a částečně tak napravil svého vlastence z úvodu.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
guzman

3:1

Reagovat
Fojcek

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

To snad byl stejný gol jako minulý zápas

Reagovat
placa

Carillo

Reagovat
smazaný uživatel

Katastrofální obrana a nulová spolupráce vepředu. Obasi tam už dávno nemá co dělat, složení obrany je k smíchu. Snad di Matteo brzo najde složení týmu, které bude fungovat

Reagovat
noustres

krásnej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting konečně ukázal, že se na ně Schalke nechytá.

Reagovat
Han střelil první

Bojovníci! Postup je reálný pokud budeme hrát jak včera.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele