základní skupiny - skupina B, 4. kolo
04.11.2014 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid porazil Liverpool a zajistil si postup ze skupiny

Real Madrid zůstává v Lize mistrů stoprocentní, v domácím prostředí porazil také Liverpool. Na rozdíl od předešlého klání na Anfield Road dnes rozhodl jediný gól, který vsítil ve 27. minutě po Marcelově asistenci Karim Benzema. Real po zbytek zápasu hru kontroloval a nebýt vynikajícího Mignoleta, mohli si Reds odvést na ostrovy mnohem větší příděl...

Trenéři Carlo Ancelotti i Brendan Rodgers nechali pouze mezi náhradníky své hvězdy na "B". Zatímco Gareth Bale zaujal místo na lavičce kvůli předešlému zranění, kontroverzní Mario Balotelli si tuto pozici vysloužil svými velmi špatnými výkony v úvodu angažmá na Anfield Road.

Už od začátku utkání byli výrazně aktivnější domácí. Hned ve druhé minutě po přiťuknutí Benzemy napřáhl z hranice velkého vápna James Rodríguez, ale skvělý Mignolet vytáhl míč na rohový kop. Neuběhlo ani deset minut, když si domácí vytvořili další stoprocentní příležitost. Martin Škrtel hrubě chyboval, balónu se zmocnil Benzema, přihrál pod sebe Ronaldovi, jehož dobře mířenou ránu opět fantasticky zlikvidoval Mignolet.

Úvodní půlhodina se nesla ve znamení tlaku Realu. Vše vyvrcholilo v 27. minutě - perfektní centr poslal do šestnáctky Marcelo, našel na zadní tyči Benzemu a ten ve skluzu doklepl míč do poloprázdné brány. Kolo Touré marně reklamoval ofsajd - pas od brazilského levého beka byl skvěle načasovaný.

Obdržený gól na obrazu hry nic nezměnil a převahu Bílého baletu dokumentuje fakt, že Liverpool v prvním poločase vůbec nevystřelil na Ikera Casillase. To Simon Mignolet měl hodně práce a v 35. minutě musel likvidovat projektil z Ronaldova přímého kopu. I nyní si však belgický brankář poradil a nepříjemný plavající míč vyboxoval do bezpečí.

Do druhého dějství vstoupila obě mužstva trochu opatrněji, Real si byl vědom pouze jednogólového náskoku a nechtěl udělat chybu. Viděli jsme spoustu nepřesností a hra se také trochu přiostřila. Žlutou kartu za tvrdé zákroky uviděl Martin Škrtel, jenž namísto Stevena Gerrarda, který se usadil též mezi náhradníky, navlékl kapitánskou pásku, i na druhé straně Sergio Ramos.

První větší šanci po příchodu z kabin si domácí vypracovali až v 67. minutě. Ronaldo ovšem při zakončení dlouho váhal a jeho střelu na poslední chvíli zblokoval Kolo Touré. Zanedlouho si situaci z první půle zopakovali Marcelo s Benzemou, francouzský kanonýr tentokrát v obtížné pozici netrefil branku.

V 71. minutě proběhl po levé straně znovu velice aktivní Marcelo, přihrál na hranici penalty stojícímu Garethu Baleovi, ale velšský reprezentant pouze rozezvučel břevno.

Reds nepomohlo ani trojnásobné střídání - na perfektně připravený pažit v Madridu přišel Raheem Sterling, Steven Gerrard i Coutinho. Svěřenci Brendana Rodgerse si však žádnou gólovou příležitost nevypracovali. Naopak více mezírek v obraně Liverpoolu využíval Real k rychlým brejkům. Jeden takový zastavil až faulem na hranici šestnáctky Alberto Moreno a následný přímý kop Garetha Balea opět bravurně vyrazil Simon Mignolet.

V poslední nastavené minutě se ještě snažil prokličkovat do šance Cristiano Ronaldo, ale portugalskému hráči dnes nebylo přáno, a tak Raúluv rekord v počtu vstřelených gólů v historii Ligy mistrů vyrovná a popřípadě překoná někdy příště. Mrzet ho to nemusí, Real porazil Liverpool 1:0 a o postup ze skupiny je už nic nepřipraví.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1130)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele