základní skupiny - skupina B, 3. kolo
22.10.2014 20:45 CET
0 : 3
(0:3)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool zpackal první poločas a prohrál s Realem jasně 0:3

Bez problémů, na půl plynu. Real Madrid přijel do Liverpoolu s vidinou těžkého duelu a drsné vyrovnané bitvy. Už v prvním poločase však Ronaldo a spol. svého protivníka vyřídili třemi góly a druhou půli prakticky už pouze dohrávali. Kromě portugalského fantóma skóroval ještě Benzema, a to hned dvakrát.

Úvod utkání nicméně krásou nikterak neoplýval. Týmy jako by si na Anfield Road nejprve chtěly okusit atmosféru, než rozjedou své stroje na plno. To platilo především pro Real, jenž zpočátku nebyl v ofenzivě tak elastický, a Liverpool byl nebezpečnějším týmem. Dotvrdil to i zajímavou dalekonosnou střelou Gerrarda, ke které musel Casillas skočit.

Postupem času se nicméně favorit osměloval více a více a když zaúřadoval kouzelník Cristiano Ronaldo, nebylo co řešit. Nejlepší fotbalista světa za minulý rok si na pětníku poradil s dvojicí protihráčů, naběhl si na dokonalý lobánek Jamese Rodrígueze a bezchybným halfvolejem otevřel skóre - 0:1.

Obrana Liverpoolu, která obzvlášť o víkendu proti QPR předvedla téměř hanebný výkon, nenaznala zlepšení ani dnes - a byla potrestána druhým gólem už po půlhodině hry. Nezcela jednoduchou pozici měl Karim Benzema, na zadní tyči ovšem perfektně naskočil na Kroosův centr a přehodil Mignoleta podruhé.

Definitivní tečku za otřesným úvodním poločasem udělali Reds pět minut před koncem bídně odbráněným rohovým kopem. Jediný Varane přeskočil trojici obránců Liverpoolu, od Pepeho se míč odrazil do ohně a začal chaos. Škrtel čekal na Mignoleta, ten při vybíhání jen prolétl vzduchem a Benzema měl pozici tentokrát strašně lehkou - 0:3.

Domácí se dočkali jakés takés ofenzivní odměny až v závěru. Balotelli v jediném světlém okamžiku našel přihrávkou z pravé strany Joe Allena, jenž z první dobře pálil k tyči a Casillas jen konečky prstů vyrazil na roh. Ještě blíže gólu byl Coutinho, jehož nádherná rána ze střední vzdálenosti ještě teď zvoní španělskému brankáři v uších - trefila totiž tyč.

Po změně stran Liverpool pokračoval ve zlepšeném výkonu, i díky stažení matného Balotelliho a příchodu Adama Lallany. Prvních pět, osm minut tak Real, až na výjimečný útok vedený Iscem, mačkali jako citrón. Veškerá snaha však skončila na špatně zahraných rohových kopech nebo nepřesnostech ve finální fázi.

Stejně jako v prvním poločase, i v tom druhém se hra postupně srovnávala, po hodině hry využil liknavosti Škrtela Ronaldo a Mignoleta ještě teď pálí ruce z jeho dělové rány. Portugalsko-belgický souboj měl stejného vítěze i za malou chvíli, kdy se "CR 7" zjevil po Kroosově pasu před Mignoletem úplně sám. Měl spoustu času, přesto míč napálil do vyběhnuvšího gólmana.

Závěr zápasu už se nesl spíše v duchu dohrávání a držení míče ze strany Bílého baletu. Jedinou vážnější a gólově vyhlížející situaci Liverpool nezvládl, chaoticky si totiž vedli i ve vápně soupeře, a když už měli vynikající pozici ke střelbě, nikdo se neodhodlal a zastavil je nakonec ofsajd.

Carlo Ancelotti si dovolil luxus stáhnout Cristiana Ronalda už čtvrt hodiny před koncem. Ještě mu sice zatrnulo při hlavičce Sterlinga, avšak jasné vítězství 3:0 už Realu nikdo nesebral, ba ani kosmeticky nepoškodil. Po polovině základní fáze tak s plným počtem bodů vládne skupině B. Liverpool bude mít naopak velký problém se samotným postupem do osmifinále.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (1344)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele