základní skupiny - skupina H, 6. kolo
05.12.2012 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Galatasaray otočil utkání v Braze a vybojoval si postup

Fotbalisté tureckého Galatasaraye dokázali zabojovat ve druhém poločase a nakonec otočili utkání na půdě portugalské Bragy, kde vyhráli 2:1. V tuto chvíli by jim nestačil na postup do osmifinále ani bod kvůli překvapivé výhře Kluže na půdě Manchesteru United, ovšem vítězství a lepší vzájemné zápasy s rumunským celkem s deseti body na šestnáctku nejlepších s tureckému výběru stačí. Braga naopak propadla a se třemi body je poslední.

Portugalský celek přitom byl považován za druhého favorita na postup, avšak z šesti utkání pětkrát prohrál a jen jednou vyhrál, se sedmibodovým mankem mu patří ostudné čtvrté místo. Přitom Braga začala před vlastními fanoušky dobře a dostala se do vedení po půl hodině hry, nicméně turecký protivník nakonec srovnal po necelé hodině hry a deset minut před koncem vsítil rozdílový gól, což nakonec bylo dostačující.

V úvodní čtvrthodině se z obou stran hrálo velmi opatrně, jenže poté se ocitla ve velké šanci Braga. Po chybě stopera Danyho Nounkena se do zakončení dostával Éder, avšak na poslední chvíli byl zablokován a vybojoval jen rohový kop. Stejný scénář se odehrál i o minutu později na druhé straně, kdy byl před prázdnou klecí na poslední chvíli zablokován Kaya. Vedoucí branky se ale dočkala Braga, která ve 32. minutě využila svou menší převahu.

Po dalším zmatku obrany Galatasaraye se k přihrávce z pravé strany dostal Salino a na hranici vápna našel Márcia Mossoró, který krásnou technickou střelou pokořil bezmocného Fernanda Musleru. Od této chvíle ale turecký celek ožil a pět minut před poločasem mohl srovnat. K dobré střele se dostal Hamit Altintop a brankář Quim parádním zákrokem vytáhl míč konečky prstů na rohový kop. Galatasaray se ještě výrazně zlepšil po změně stran.

Přestávka hostům evidentně prospěla a vidina osmifinále Ligy mistrů je dostala do skvělé formy. Domácí sice v úvodu mírně tlačili, vystřelit ale nedokázali a hosty dostala do hry branka v 58. minutě, která nakonec měla účinek svěcené vody. Po centru Amrabata se k hlavičce dostal Burak Yilmaz a přesně zakončil - 1:1. Po dvaceti minutách hry mohli jít domácí znovu do vedení, jenže přímý volný kop Ismailyho nakonec šel těsně nad branku.

Z vítězné branky se hosté radovali v 79. minutě. Po krásné přízemní kombinaci střílel z dvaceti metrů Felipe Melo. Quim sice fantasticky míč vyrazil před sebe, jenže tam stál Aydin Yilmaz a dostal hosty do euforie. Braga sice v závěru přidala, jenže k žádné vážnější příležitosti se nemohla dostat. V samém závěru navíc nechala otevřené okénko v obraně a blízko třetí brance byl Burak Yilmaz, který ale trefil pouze břevno. Tureckému celku to ovšem nakonec vadit ani nemuselo a raduje se z velkého úspěchu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
M.Vaza

Gala musí 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pooooooooooojddd Galatasaray tip: 1-2 pro Galatasaray

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
FC Porto FC

Braze o nic nejde, proto tušim že vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

U me to vypada na plichtu....tip X..2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Galatasaray má väčšiu motiváciu no Braga hrá doma

Reagovat
smazaný uživatel

Eboue

Reagovat
smazaný uživatel

Diky. Diky. Diky! Cim bom bom.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem tu nový,tak zkoušm, jak to funguje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele