čtvrtfinále - 1. zápasy
03.04.2013 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Madrid Galatasarayi nic nedovolil a porazil ho 3:0

Bez překvapení. Real Madrid potvrdil roli jasného favorita a tureckého zástupce v úvodním klání čtvrtfinále Ligy mistrů smetl 3:0. Galatasarayi navíc nedovolil ani jednu gólovou šanci. Svěřenci Josého Mourinha si jich naopak vytvořili sdostatek a proměnili tři. Po gólech Ronalda, Benzemy a Higuaína tak míří do odvety bez větších pochybností o postupu.

Jedno velké překvapení připravil v základní sestavě José Mourinho. Místo tradičního pravého beka Álvara Arbeloy se na kraj obranné řady postavil Michael Essien. Jinak se postavila na hřiště očekávaná sestava, stejně jako v Galatasarayi, který nastoupil ve stejné jedenáctce jako v odvetě proti Schalke.

Od úvodních minut zápasu se jasně projevilo, jak jsou v dnešním zápase rozdány karty. Real se chopil otěží a využíval četných děr v defenzivě Turků. Po pár minutách narýsoval aktivní Di María centr na hlavu Benzemu, který ale ještě úspěšný nebyl. To až Cristiano Ronaldo. Počkal si na ofsajdové hranici na krásnou přihrávku Özila a lahodným obloučkem na zadní tyč překonal Musleru poprvé - 1:0.

Za Galatasaray se jako první dostal ke slovu kdo jiný než Didier Drogba, jeho rána levačkou z hranice vápna ale bránu přestřelila. Neuspěl ani o chvíli později na druhé straně Mesut Özil, který tvrdou ranou protáhl Musleru. Aktivní Drogba se pokoušel i nadále držet prapor tureckého celku vysoko, tak jako dělovkou ze střední vzdálenosti, jíž López raději vyrazil, přestože šla přímo na něj.

Už z vyjádření před zápasem bylo jasné, že svěřenci Fatiha Terima nebudou hrát žádného zanďoura, což by se ovšem na Santiago Bernabéu dost možná vyplatilo více. Takhle ještě předtím, než odbyla půlhodina hry, dolétl Essienův centr přímo na nohu trestuhodně nekrytého Benzemu, jenž o tyčku zvýšil vedení Realu už na 2:0.

Hra se poté o poznání vyrovnala, míč na kopačkách dokonce na kopačkách drželi hráči hostí (o čemž svědčí i statistika prvního poločasu 47% - 53%), ale do šancí se ne a ne dostat. Až v posledních minutách se rozhořely gólovky na obou stranách. Nejprve neuspěl hvězdný Cristiano Ronaldo, poté se po krásné spolupráci s Drogbou držel za hlavu i Eboué.

Druhá půle trošku utišila divoký závěr té první, Real Madrid si v poklidu držel své vedení a jen občas v úvodních minutách vyrazil do odvážného útoku. Účel ale světil prostředky. Po hodině hry pak Alonso krásně vyslal Di Mariu, jenž měl čistou gólovku, ale trefil jen vybíhajícího Musleru. Poněkud mdlý průběh duelu rozčísl střídající Higuaín. Alonso mu necelých 20 minut před koncem posadil z přímého kopu míč přesně na hlavu a Argentinec s přehledem upravil na 3:0.

Real plnil cíl, tedy zvítězit bez obdržené branky, naprosto dokonale. I v době, kdy vrhl Galatasaray veškeré síly do ofenzivy, mu téměř nic nedovolil. Neškodná byla jak střela Selcuka Inana, tak i hlavička Buraka Yilmaze. A jelikož pšenka nevykvetla ani z pokusu Cristiana Ronalda, utkání skončila luxusní výhrou Bilého baletu 3:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (756)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele