čtvrtfinále - odvety
06.04.2010 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Inter vyhrál nad CSKA také v Moskvě a slaví postup

Itálie nakonec bude mít v semifinále přeci jen svého zástupce. V souboji s CSKA Moskva uspěl Inter Milán i ve druhém utkání a bez větších problémů si zajistil účast mezi čtyřmi nejlepšími celky Evropy. Tentokrát zařídil vítězství 1:0 brzkou trefou Wesley Sneijder.

Počasí v Moskvě dnes fotbalu vcelku přálo, a tak na stadión v Lužnikách dorazila na poměry CSKA slušná návštěva. Většinu diváků chtěl hned v úvodu potěšit záložník Keisuke Honda, svou dalekonosnou ránu ale poslal těsně vedle brány Julia Cesara. To na druhé straně z ničeho nic udeřil Inter. Sneijder vypálil přízemní ránu z přímého kopu, podstřelil zeď a jeho střelecký pokus nakonec skončil až za zády Akinfejeva.

Hostující bránu se snažil permanentně ohrožovat aktivní Honda, jenže k úspěšnému zakončení měl ve všech případě značně daleko. V 23. minutě se ocitnul blízko vyrovnání Tomáš Necid. Český útočník si na hranici šestnáctky zpracoval míč a bez rozpaků vypálil, brankář Julio Cesar se sice po míči natahoval, ten ale nakonec mířil stejně mimo území tří tyčí. Štěstí vyzkoušel o malou chvíli později také Mamajev, jenže mířil jen do míst, kde zrovna stál milánský gólman.

CSKA myslelo na vyrovnání a jedna z jeho šancí přišla v 34. minutě. Dzagojevova střela byla ale zblokována a Inter nijak výrazně neohrozila. Hned z protiútoku se hnal do zakončení Milito, na Akinfejeva však nevyzrál. Ještě těsně před přestávkou pálil z velké dálky obránce Chidi Odiah, ale i jemu scházela při zakončení přesnost.

Hotová tragédie přišla pro CSKA v 49. minutě. Faulu na Samuela Eto’a se dopustil Chidi Odiah a viděl žlutou kartu, bohužel pro něj ale byla již druhá, a tak musel předčasně do sprch, čímž svůj tým výrazně oslabil. Početní výhody ovšem Inter nijak nevyužil. Krátce po vyloučení navíc málem inkasoval. Z rohu pokutového území tvrdě vypálil Mark González, avšak Julio Cesar předvedl dobrý zákrok a míč lapil.

Hosté ve druhém poločase na žádné velké útočné manévry nemysleli a hlavní sílu soustředili na to, aby nedovolili CSKA vstřelit branku. To se jim dařilo na jedničku, a tak k vidění nebyla žádná líbivá hra, což dávali diváci místy najevo svým pískotem. I přesto dokázal Inter párkrát zahrozit, ale veškeré jeho pokusy končily na jistém Akinfejevovi.

V samotném závěru chtělo CSKA vstřelit alespoň čestný gól, jenže nebylo mu přáno. Nejblíže byl Mark Gonzalez, který podstřelil zeď, ale míč nakonec poslal jen těsně vedle tyčky.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (519)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele