osmifinále - 1. zápasy
25.02.2009 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea stačila k výhře trefa Drogby

První vzájemný zápas v historii evropských soutěží mezi týmy Chelsea a Juventusu skončil lépe pro anglický tým, který zvítězil díky brance Didiera Drogby 1:0. Vstřelená branka paradoxně ubrala utkání na atraktivitě, neboť se Chelsea poté soustředila na obranu a Juventus nebyl schopen vymyslet něco překvapivého. Navíc mu i porážka o jeden gól dává šance do odvety. Do utkání nastoupili z českých hráčů pouze Pavel Nedvěd a Petr Čech. Zdeněk Grygera zůstal na lavičce.

Úvodních deset minut bylo ve znamení klasického vzájemného oťukávání a zahřívání motorů, které následně vystřídala show Didiera Drogby. Útočník domácích prokazoval celý první poločas, že patří do základní sestavy, a ne na lavičku, jak to bylo za trenéra Scolariho. Jednoznačně byl nejlepším hráčem domácích v prvním poločase.

V 9. minutě centroval z pravé strany Bosingwa, ale hlavička Drogby z bezprostřední blízkosti Buffonovy branky šla nad. O dvě minuty později srazil Cristian Molinaro v pokutovém území Drogbu, ale píšťalka sudího zůstala němá. Ve 12. minutě došlo ke změně skóre. Odražený míč se dostal ke Kalouovi a ten našel těsně před hranicí ofsajdové linie Drogbu, který už věděl, co s míčem. 1:0 pro Chelsea. Další šanci měl Drogba v 15. minutě, ale jeho hlavička šla opět nad.

Ve 20. minutě dal o sobě vědět i Juventus, ale střela Sissoka měla blíže k rohovému praporku než k brance Petra Čecha. O dvě minuty později však musel Čech vytáhnout skvělý zákrok proti střele Del Piera, kterého vyslal Tiago. V následujících pěti minutách zahrával Juventus několik rohových kopů, ale bez většího ohrožení branky Chelsea.

Druhá polovina prvního poločasu již nepřinesla tolik vzruchu jako první. Chelsea se uchýlila k pečlivé obraně a víceméně čekala, s čím přijde Juventus. Ale ten se v prvním poločase do šancí moc nedostával. První poločas tak skončil 1:0 pro domácí.

Druhý poločas začal stejně, jak první skončil. Chelsea pozorně bránila a vyrážela k nebezpečným protiútokům. Obrana Juventusu si dávala větší pozor na Drogbu, ale ten byl v 54. minutě opět v centru dění, když byl přistrčen Chiellinim v pokutovém území. Pokutový kop se ovšem nepískal. O dvě minuty později pálil tvrdě Lampard, ale jen doprostřed branky, kde stál připravený Buffon. V 60. minutě přišlo vzrušení v pokutovém území Chelsea, o které se postaral nejistým zákrokem Petr Čech. Tomu vypadl z rukavic centrovaný míč, ale svou chybu napravil.

V 71. minutě měl první velkou šanci i Amauri, ale jeho hlavičku Čech chytil. Juventus byl v této fázi zápasu aktivnější, oproti předzápasovým prognózám musel útočit do plných a nemohl vyrážet do rychlých protiútoků. Trochu vzruchu do poklidného závěru přinesl opět souboj Drogby a Chielliniho v pokutovém území, ale ani na třetí pokus se píšťalka rozhodčího neozvala. Už v nastavení měl při závěrečném náporu šanci Pavel Nedvěd, jeho tečovaná střela jen těsně minula branku domácích.

Autor: Aleš Cahlík

Komentáře (388)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele