základní skupiny - skupina B, 2. kolo
03.10.2007 20:45 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Probuzená Chelsea vyhrála ve Valencii

Poměrně překvapivě si odváží londýnská Chelsea tři body z Valencie. Ta tak nenavázala na skvělé výsledky z posledních zápasů, naopak Blues, kteří se v posledních týdnech trápili, získali důležité tři body v těžkém zápase a možná to byl první krok na cestě k vítězné náladě.

Za hosty nakonec nastoupil John Terry, který sice utrpěl v posledním ligovém utkání zlomeninu lícní kosti, ale díky speciální masce mohl ve Španělsku nastoupit. Jenže už v deváté minutě se i přes přítomnost Terryho v obraně řítil tváří tvář brankáři Čechovi španělský kanonýr Villa, zachoval chladnou hlavu a poslal domácí do vedení. Valencia měla v úvodu hry navrch, jenže jako blesk z čistého nebe přišla situace z 21. minuty, kdy hostující Malouda zatáhl míč po levé straně a poslal před bránu přihrávku, kterou před Joe Colem poslal do vlastní branky Emiliano Moretti. I nadále však byli domácí mnohem aktivnější, na Chelsea byla znát nervozita, ke změně skóre však i přes několik šancí v prvním poločase nedošlo.

Nástup do druhého dějství už ale ze strany hostů nebyl tak špatný, zejména obrana pracovala lépe a domácím se již tak nedařilo dostávat se do výhodných pozic. I přesto v 56. minutě zpracoval těžký míč aktivní Morientes a rázem se octnul za obranou Chelsea, jenže míč mu téměř z kopačky sebral Villa, který se rozhodnul zakončit sám a rozjásal diváky, jenže v zápětí se jen držel za hlavu, protože mu pro jeho ofsajdové postavení nebyl gól uznán. Diváci dál hnali Valencii za vítězstvím, ale recept na obranu Chelsea domácí nemohli najít, a tak se trenér Quique Flores pokusil oživit ofenzivu vytáhlým srbským útočníkem Žigičem. Ten však na hřišti pobyl sotva pár minut, když Cole krásnou přihrávkou z vlastní poloviny poslal do úniku Drogbu, ten lehce přesprintoval domácího obránce a tváří tvář brankáři Hildebrandovi se, stejně jako domácí Villa, zachoval chladnokrevně a poslal hosty do vedení.

Domácí se tak najednou octli ve stejné situaci jako v minulém ročníku LM, kdy ve čtvrtfinále na Mestalle vedli nad Chelsea 1:0, ale nakonec dostali dva góly a utkání pro ně skončilo nezdarem. Reprízu tohoto zápasu si však hráči španělského klubu nechtěli připustit a v závěrečných minutách zatlačili anglický celek na jeho půlku. Jenže to jim nebylo nic platné, navíc se v nastaveném čase po levé straně sprintoval Drogba, zasekl si míč, přihrál čerstvému Kalouovi a ten jen těsně přestřelil. Pár sekund před koncem se domácí marně dožadovali penalty za zákrok na Žigiče. A když se skóre neměnilo ani po poslední situaci zápasu, kdy standardní situaci Villa chytře rozehrál na volného Baraju, který však nechal vyniknout českého gólmana, Blues se mohli radovat z cenného vítězství.

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (35)

Přidat komentář
Messiáš

3:0

Reagovat
HOST*ja

Chelsea je nej... vyhraje ona tak 1:2

Reagovat
Messiáš

Za Mourinha možná ted těžko, ikdyž Mourinho tam jeste s trondheimem byl

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

teĎ se ti můžu jenom vysmát

Reagovat
HOST*

valencia to bude chtít určitě vrátit.odveta za lonské čtvrtfinále.ted toho mužou využít při formě utrápené chelsea.navíc tery bude chybět.a to bude velké oslabení.jen když si vzpomenu kolika šancem zabránil v právě zminovanem čtvrtfinále na mesaje stadium.valencia-chelsea 3:0

Reagovat
HOST*bary72

Favorit je tentokrát Valencia, má formu (Chelsea NE), nemá zraněné klíčové hráče (Chelsea ANO), zkušeného trenéra (Chelsea NE) a hraje doma!!!

Reagovat
HOST*bary72

Ještě jsem zapomněl tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

hurááááááááááááá,konečně jsme vyhrály !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

zkurvená Chelsea lamy

Reagovat
HOST*Peko

Konecne.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečnééééééééééééééé. Teraz ešte vyhrať v lige a potom sa to už hádam rozbehne. Inak Valencia nič moc - na to že hrala doma Ale to sa dalo predpokladať

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas !!!!

Reagovat
HOST*

Valencie jinak hrát neumí, než hrozně.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*bary72

Bohužel, Chelsea se chytla ve špatnou dobu !!!!

Reagovat
HOST*Max

Chelsea je muj favorit na vitezstvi v LM...

Reagovat
HOST*

pokud vyhraje chelsea LM tak si ukousu nohy

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

měl bys začít

Reagovat
HOST*h

ste vtipalci chelsea favorit LM?? haaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaa

Reagovat
HOST*

nevíš k čemu tam jsou ty smajlíky?

Reagovat
HOST*Crocy

Podle me je nejvetsi favorit LM Barcelona,a tesne za ni jsou Arsenal,pak Real Madrid a pak az Manchester,Inter,Chelsea atd.

Reagovat
HOST*

skvely drogba

Reagovat
HOST*k

nebol ten 1. gol nahodou vlastny??? chelsea to vyhrajee je nejlepsii

Reagovat
HOST*Devil

Byl to vlastnacek !

Reagovat
smazaný uživatel

čukotka je k

Reagovat
HOST*borecnakonec

ten nadpis se mi nejka nezda..rek bych spis ze valencie hrala hur nez chelsea ale ze by byla probuzena ??

Reagovat
HOST*deco

CHELSEA SU JEDNY VELKY CURACI,TEN ICH NATLAKOVY NETECHNICKY FOTBAL-TO JE PARADA!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ty jsi ubožák.. víc ti na to nemůžu říct

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

nemůžeš

Reagovat
HOST*

Ty vylízaný modrý zmrdi, zase hráli totální hovno, nic na co by se dalo koukat a vyhrajou?!? to už zase zmizela veškerá spravedlnost ze světa? hnus!!!

Reagovat
HOST*

Jasně,,Chelsa a jeji hra,ktera by nepobavila ani ten nejtvrdši beton:)) nema cenus soudit kdo je lepši kombinačně a kdo byl lepši,protože Chelsa maji v utoku Drogbu,ktery dostane za zapas asi pět dobrych pasu a stoho da gol,bez menšich potiži,protože v soubojich jeden na jednoho proti němu nema šanci 90% obrancu:) a druhy vymysli:) to byl podle mě zasadni rozdil v tom zapase:))

Reagovat
HOST*

Až odejde s Chelsea Didier Drogba,,Lampard a Terry,mužou to rozpustit:)

Reagovat
HOST*

Až odejde s Chelsea Didier Drogba,,Lampard a Terry,mužou to rozpustit:)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele