čtvrtfinále - 1. zápasy
04.04.2007 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

CHELSEA JEN REMIZOVALA S VALENCIÍ

Chelsea nedokázala naplno využít domácího prostředí a v prvním čtvrtfinále Ligy mistrů se španělskou Valencií uhrála jen remízu 1:1. Valencia vedla parádní trefou Silva, Chelsea z velkého tlaku vytěžila už jen Drogbovo vyrovnání.

V dresu Chelsea již nastoupil od začátku uzdravený kapitán John Terry. Naopak naskočit nemohl Claude Makelele, kterého na postu defenzivního štítu nahradil mladý Obi Mikel. Na post levého záložníka zvolil Jose Mourinho Salomona Kaloua, který má v poslední době velkou chuť a také dobrou formu. Velká návrat na stadion Chelsea zažil Asier Del Horno. Ten před nedávnem v Londýně působil, ale kvůli nedostku zápasového vytížení se ze Stamford Bridge stěhoval.

V úvodních minutách byli aktivnější domácí. Drželi míč, ale do šancí se jim dostat nedařilo. To ovšem neplatilo ve dvanácté minutě. Petr Čech dlouhým výkopem vyzval do výskoku Drogbu, ten vyhrál v hlavičkovém souboji míč pro Ševčenka, který se řítil do vápna, ale byl sražen k zemi. Rozhodčí faul neodpískal, balon se však dostal ke Kalouovi a mladík v dresu Chelsea napálil z otočky břevno branky Valencie. Poté se čím dál více osmělovali hosté. Villa pálil mimo. Po něm napřáhl ke střele Joaquin, sice netrefil míč ideálně, ale přesně našel úplně volného Silvu. Útočník Valencie měl spoustu času, byl však překvapen, jak se k němu míč vůbec dostal, a proto ho nedokázal neusměrnit za záda Petra čecha. Dalším, kdo zkoušel štěstí byl Del Horno. Ani ten na českého reprezentačního brankáře nepříliš prudkou střelou nevyzrál, a tak gól padl až z velice nevýrazné akce. Ve třicáté minutě David Silva nahrával na některého ze svých spoluhráčů, přihrávka se mu sice nepodařila, ale Silva si míč znovu doběhl, vypálil ze střední vzdálenosti a parádní střelou poslal Valencii překvapivě do vedení. Petr Čech byl bez šance. Náskok hostů nebyl vůbec nezasloužený. Valencie přehrávala domácí Chelsea celý první poločas hlavně ve středu pole. Dobře bránila a v útoku byla o mnoho nebezpečnější, než její soupeř.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy bez hráčských změn. Chelsea byla ovšem jako vyměněná. Zatlačila Valencii do obrany a hodně bylo znát, že prostě musí nějaký gól vstřelit. S nervy svých spoluhráčů si hrál hlavně brankář Santiago Canizares, který několikrát zůstal při vyběhnutí na centrovaný míč stát na půli cesty. Chelsea dřela, ale ovoce to nakonec přineslo až s přispěním obrany hostů. Ashley Cole nakopl míč směrem na Drogbu, kterého v souboji trestuhodně neuhlídal zkušený Ayala. Didier Drogba se tak snadno dostal k balónu a hlavou ho přehodil přes vyběhnutého Canizarese do sítě.

Od té chvíle se hrálo skoro bezvýhradně na půlce Valencie. Jen párkrát zabrnkal na nervy fanoušků nepřesnými odkopy a chytnutím malé domů Lamparda Petr Čech. Chelsea si toužila vybojovat alespoň minimální náskok do odvety. Střely z dálky, svou typickou zbraň, zkoušel Fank Lampard. Míjel ovšem branku. V čtyřiasedmdesáté minutě došlo v sestavě Chelsea hned k dvojímu střídání. Mikela nahradil Mourinho Joem Colem a za aktivního Kalou přišel na poslední čtvrthodinu ještě zvednou hru domácích reprezentant Anglie Shaun Wright-Phillips.

Domácí si pak již žádnou velkou šanci nepřipravili. V ofsidové pasti se několikrát chytil Didier Drogba. Největší příležitost dostat Chelsea do vedení měl Ševčenko. Akrobaticky přes hlavu poslal míč na branku Valencie, ale jeho pokus zblokovala obrana hostů.

Blues tak nedokázali v prvním zápase čtvrtfinále vyhrát doma nad Valencíí. Výsledek 1:1 znamená lepší výchozí pozici pro španělský tým, ale Chelsea zajisté nebude chtít připustit vyřazení. Odveta se hraje na Estadio Mestalla ve Valencii 10. dubna.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (72)

Přidat komentář
Messiáš

1:2-moje přání.Realita 2:0

Reagovat
Pharrell

jj,asi tak

Reagovat
HOST*

V semifinale LM budou letos 3 anglicky kluby! CHELSEA,MANCHESTER a LIVERPOOL!

Reagovat
Shevchenko

+Milán

Reagovat
Xavi

Tak v prdeli!

Reagovat
Shevchenko

1:0 (Drogba)

Reagovat
Xavi

2:2

Reagovat
HOST*

Mas pravdu, tak v prdeli, ale Barcelona ta je pekne hluboko v.....

Reagovat
HOST*

ty buzerante barcelona ja nej na s svete picusu

Reagovat
HOST*Gazza

To jo a proto vypadla

Reagovat
Marv

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sa asi dostanem do krížku s " la ligistami " , ale Chelsea je moja " trojka " , takže verím tak 2:1 nebude zlých. Vonku to uhrajú možno lepšie ako doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj keď ideál je 1:0 alebo ešte lepšie 2:0.

Reagovat
HOST*jljhl

kurbo slovenska

Reagovat
HOST*rominho

A kto je ta tvoja "dvojka" ? V niektorych veciach vidim totiz podobnosti Realu a Chelsea...

Reagovat
HOST*ital

By mě teda zajímalo ve kterých?

Reagovat
HOST*rominho

Velke prachy za nakupy ? Pravidelne bludne vyroky do medii ?

Reagovat
HOST*ital

Jo takhle.Ty nákupy...Pravda,ale neviděl bych v tom nějakou velkou podobnost.A s těmi médii?Je přirozené,že tyto týmy jsou velkým zájmem médií a ta často překrucují výroky hráčů,funkcionářů...Tohle mě nějak nenapadlo,proto jsem se ptal...

Reagovat
HOST*rominho

Calderon hovoril o exhibicii na Nou Campe, Mourinho o Rijkaardovi v satni rozhodcu, Capello o nepriazni rozhodcov...inak Mourinhova klasika, atd.atd.

Reagovat
HOST*vazquez

Moje poradie :

1. Spartak Trnava

2. Real Madrid

3. Chelsea, Aberdeen - trojku priebežne mením, podľa toho kto sa mi páči, ale prvé dva sú skalopevne nemenné.

Reagovat
HOST*Kobli

0:1 (villa)

Reagovat
HOST*Kobli

ale asbsoluně neahápu proc ¨Juaquin nehraje!!! zase astoupi nejaky lower anulo fakt pica ten Flores!!!

Reagovat
HOST*Pajec

Řekl bych, že to jsou jen předběžné sestavy. Takže tomu nevěřím! Myslím že i Joaquín a Vicente budou hrát v základu a na svých místech. Za Villu myslím půjde Silva (nebo Angulo ). No ale nechme se překvapit. AMUNT VALENCIA

Reagovat
HOST*Kobli is da KING

Canizares- Miguel, Ayala, Moretti, Del Horno,- Juaquin, Albelda, Raul Albiol, Vicente- Villa, Angulo (Silva)

Reagovat
HOST*

Přesně tak jak říkáš!! Jen bych možná albiola šoupnul místo morettiho a vystřídal ho za silvu! Hrála bych 4-1-4-1

Reagovat
HOST*

Canizares - Miguel, Ayala, Albiol, Del Horno - Joaquin, Albelda, Vicente - Angulo, Silva - Villa

Reagovat
HOST*

si mylsim ze takto by to bolo lepsie.............moretti mi tam nesedi.......

Reagovat
HOST*Grégory

čau lidi, podivte se na HERTHA.BLOG.CZ, a něco tam napište, i kritiku, budu vděčnej

Reagovat
HOST*

Di do prdele s nějákou Herthou, která stejně hraje o sestup

Reagovat
HOST*Grégory

jestli jsi to ty, co psal příspěvek podobně mentálního rázu na diskuzi k zápasu ASR - Man.U., tak tam jsem ti už něco napsal, tak si to přečti, protože mi nestojíš za víc času, než toto. jediný, co ti můžu schválit je to, že se pod to nepodepisuješ

Reagovat
HOST*1860

1:0 aspon doufam..

Reagovat
HOST*fujtajbl

vyhraje chelsea!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*cheldi

sice je chelsea favorit ale Valencia by jim mohla poradne zatapet ,...pral bych to valencii !! chelsea nemusim a navic je uhlavnim nepritelem ManU!!!

Reagovat
HOST*rb

2:0 /Ševa,Drogba/

Reagovat
HOST*Klaas

Jestli chcete tak se podívejte na www.klaas-jan-huntelaar.blog.cz. Děkuji

Reagovat
HOST*-Kopy-

Miguel nám trošku hořel, ale už se to snad zlepšilo...

Jinak Silvička krásný gól co ?

Možná to moch Čechíno chytit...

Reagovat
smazaný uživatel

Si ma nezelaj, ked to vedenie preflakate. Chelsea musi vypadnut !

Reagovat
HOST*-Kopy-

neboj...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Supeer ,Valencie musi vyhrat...Chelsea kokot,vypadni vole

Reagovat
HOST*Charlie.Sek

Silva dal nádhernej gol Čech neměl šanci jen tak dál Valenciští hráči jsou borci Chelsea nemá šanci

Reagovat
Shevchenko

LUUUUUUUUUUUXUUUUUUUUUUUUUUS GOOAAAAAAAAAAL !!!!

Reagovat
HOST*

Chelsea hovnoooooooo

Reagovat
HOST*

ty si hovno

Reagovat
HOST*-Kopy-

Jsem vcelku spokojen, druhá půle mě trochu zklamala, ale tak když si to vezmete, tak Chelsea měla šance jen ze standartek... Klasika Canizares, při každém centru moje nervy trpí...Villa dneska špatný... Naopak výbornej byl Moretti... Doma to bude hodně zajímavé...

Reagovat
HOST*

jo jo souhlasím Villa byl dost trapnej Moretti byl dobrej stejně jako Ayala až na tu golovou situaci jinak sbíral snad všechny míče co šli středem hřištěm Cani co bředved bylo dost o nervy snad ani jeden centrovanej míč co sešl do vápna neměl a Silva dal pěknej gol. Snad nám tadle plichta bude stačit na postup

Reagovat
HOST*Charlie.Sek

sem se zapoměl podepsat

Reagovat
smazaný uživatel

Jak prostoduchy futbal ta Chelsea hraje. Dostat loptu do kridelneho priestoru, center a snaha sa presadit vo vzduchu alebo zbierat odrzane lopty a naslednymi strelami skorovat. Nic viac nic menej. Zeby hrali s nejakym myslienkovym pochodom, tak to teda nehrozi.

Reagovat
HOST*-Kopy-

a jeste si zapomnel, že se snaží vybojovat rohy a standartky

Reagovat
Tsigi

Pořád lepší než Koller systém

Reagovat
smazaný uživatel

Ci Koller, ci Drogba system...to mas jedno.

Reagovat
HOST*1860

prostoduchy fotbal? mi rekni co chces hrat proti tymu kterej k tobe prijede branit? toto je prave jedina moznoast jak upenlive branici tym prehrat..

Reagovat
Xavi

Jediná možnost?

Reagovat
Tsigi

Si vzpomeň jak dopadla Barca proti Valencii s kombinačním fotbalem.

Reagovat
Xavi

Proti Valencii se vždycky těžko hrálo. Jednou Barca vyhraje, podruhé prohraje, jsou to vždycky vyrovnané zápasy. Ale vždycky hráli to svoje, dá se proti nim vyhrát i kombinačně. Na nakopávané balony mám kupodivu stejný názor jako pan Svěcený. Není to nic jiného než zoufalství!

Reagovat
Xavi

Jinak Valencije určitě nebyla úpěnlivě bránící tým. Hráli normálně kombinačně, pozemi. První půli byli dokonce lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je perla.

Reagovat
HOST*

Chelsea betonuje nejen doma, ale úplně všude. Navíc i proti týmům ze čtvrtý ligy. Tak proč by proti ní někdo nemoh bránit, když sama neumí nic víc než beton a brejky

Reagovat
HOST*sansiro

Tak Kopy, jsem tady jak jsem vcera psal a gratuluji k dobremu vychozimu vysledku.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

Caňizares 4

Miguel 7

Ayala 7

Moretti 7

Del Horno 6

Joaquín 7.5

Albelda 8.5

Albiol 5

Vicente 4

Silva 7

Villa 4

Reagovat
HOST*-Kopy-

Caňizares 3.5

Miguel 6.5

Ayala 7

Moretti 7

Del Horno 6.5

Joaquín 7

Albelda 7.5

Albiol 6

Vicente 4.5

Silva 7

Villa 3

Reagovat
HOST*Klaas

Jestli chcete tak se podívejte na www.klaas-jan-huntelaar.blog.cz. Děkuji

Reagovat
HOST*Fugas

vcelku zaslužená remíza, od Chelsea sem čekal ještě něco navíc, škoda břevna a nůžek Ševi, Valencia si za to že nebetonovala tu remízu zaslužila.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no tak druhý poločas hrála Valencia absolutní nic, teda až na slušnou obranu, ale směrem dopředu nepředvedla skoro nic! něco mi říká, že to je dobrá remízka, venku Chelsea vyhraje!!! však to, že musí vstřelit gol, tudíž musí hrát na určité riziko, mě trošku rozhází no uvidíme, zápas to byl nic moc.. skvěle hrál Lassana (ten si tu pravou stranu předkoupil na dlouho dopředu), líbili se mi Silva, Carvalho, Ashley, Kalou.. nelíbili se mi Ballack, oba golmani, Vicente a Villa!

Reagovat
HOST*aimar21

Reagovat
HOST*Pajec

Mě se třeba Vicente líbil a hodně! Hrál dobře! Když byl na hřišti tak to tam žilo. Druhý poločas nuceně střídal a v ofenzivě to nestálo za nic! Ale jinak zasloužená remíza! Akorát si myslím, že to mělo skončit 2:2! Myslím totiž že se mělo pískat když Čech chytil malou domů a pak měl dát gól Ševa! Jinak rozhodčí v některých situacích propadli aspoň u mě! Na Mestalle se rozhodne! A myslím, že Val postoupí dál!

Reagovat
smazaný uživatel

Nudný fotbal. Nic víc.

Reagovat
HOST*White

Čech neměl šanci ?????????????????????????

Reagovat
HOST*

Chelsea dojede na zkušenosti,nemá moc šancí na postup,to by musel zaúřadovat rozhodčí,kterej pískal včera okatě pro Chelsea.Jinak Valencia hrála co jí stačilo.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

"Chelsea dojede na zkušenosti" zamysli se někdy nad tím co píšeš!

Reagovat
HOST*CFC

Tak neprijde mi ze Chelsea betonovala,jak psal nejakej chytrolin nahore...

Prvni polocas byl otukavani z obou stran, Villa mel sanci, Drogba skoro taky (po krasny akci po ose Ballack - A. Cole) a pak dal skoro z niceho gol Silva... Cech to mit fakt nemoh... Krasna strela-o tom ani potom...

Ale druhej polocas? Valencie se totalne zatahla a maximalne forcekovala se dvema lidma na souperove polovine...a jak se da kombinovat kdyz je proti vam zformovanejch deset lidi? Ty centry a standartky me taky sraly...ale jak jinak se nekam dostat? Lampardovi primaky mi ale prisli az moc nepresny a malo nebezpecny...skoda! Ale porad verim ze Chelsea ve Spanelsku vyhraje....ikdyz to bude tezky!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele