základní skupiny - skupina B, 1. kolo
14.09.2005 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - AFC Ajax 1:1

Fotbalisté pražské Sparty svou hrou nijak nenadchli a v zápase s Ajaxem předvedli velice špatný výkon, ale i to jim stačilo na remizu. A to dokonce zásluhou Matušoviče od 66. minuty vedli 1:0. V nastavení však vyrovnal nizozemský reprezentant Wesley Sneijder.

Sparta se musela obejít bez zraněného veterána Martina Haška a Petrouše, zranění se nevyhnulo ani Ajaxu, kvůli problémům se zády nenastoupil Julien Escudé.

Ajax od začátku utkání Spartu přehrával a první větší šanci si vytvořil hned v páté minutě, Sneijderovu jedovku Blažek neudržel, ale před dotírajícím Pienaarem se mu podařilo na poslední chvíli zasáhnout. Sparta působila zakřiknutě a na hřišti to vypadalo, že má z hostů přílišný respekt. Další šanci Ajaxu měl Rosenberg, ale mířil v dobré příležitosti vedle.

Ani v následujících minutách se ve hře Sparty nic nezměnilo. Do konce prvního poločasu měl Ajax ještě jednu dobrou příležitost, Grygerovu hlavičku výborně zneškodnil brankář Sparty, Blažek.

Do druhé půle nastoupila Sparta ve stejném složení, ale o čtyři minuty později přece jenom vystřídala, na hřiště se dostal Matušovič místo Slepičky a hru Sparty výrazným způsobem oživil. Ještě předtím měl ale Ajax další stoprocentní gólovku. Blažek odhlavičkoval míč za pokutovým územím jen k nohám Sneijdera, ale jeho střelu stačil zblokovat Lukáš na roh. Poté začal úřadovat Matušovič, nejprve technickou střelou nastřelil tyč a o několik minut později vsítil první branku zápasu, když na krásnou střelu z voleje neměl brankář Ajaxu nejmenší nárok.

Sparťané mohli o dvě minuty později poprvé kapitulovat, Babel nastřelil po Sneijderově přihrávce tyč. Poté ještě zahrozil Madoro, ale Sparta stále vedení držela. Rozhodující chvíle přišla v nastavení, Wesley Sneijder nechytatelnou střelou nedal Blažkovi prakticky žádnou šanci a zajistil tak Ajaxu zasloužený bod.

Autor: David Kubáň

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*

A je to tady..Sparta Praha začíná Ligu mistrů proti Ajaxu..hosté sice už nejsou tím týmem co bývali,ale přesto Sparta není v pohodě a myslím že ani v tomto utkání na tom nebude lépe a tak 3 body do tabulky si připíše Ajax.

Reagovat
Shevchenko

1:3 (Slepička-Sneijder,Bobel,Rosenberg)

Reagovat
HOST*

Sparta sice nepředvádí nejlepší výsledky a tak doufám že špatnou formu nechá před branamy Toyota arény.Sparta nakonec zvítězí 1:0 (Zelenka)

Reagovat
HOST*dida.ac

Zelenka je šmatlák a jen má někdy štěstí,že zakopne o balón a on skončí v bráně.Takový Sneijder jak vystřelí tak to je mazec.Zápas skončí1:2

Reagovat
HOST*Míra

Jak může Sparta Praha porazit slavný Ajax Amsterdam, když doma nedokáže porazit ani Brno? To nechápu. Slavný Ajax Amsterdam v čele se Zlatanem Ibrahimovičem, Sneijderem a jinýmy je určitě silnejší a kvelitnější tým, a proto nepochybně vyhraje ...

Reagovat
HOST*rm

Jakym Ibrahimovicem ... probud se, ten je davno v Juve

Reagovat
smazaný uživatel

to je lama, Ibrahimovic

Reagovat
smazaný uživatel

TY se ani neozývej v diskuzích podobnýho typu

Reagovat
smazaný uživatel

Videl som zapas Ajaxu v tretom predkole a poviem vam, ze sa ma sparta naco tesit. ti hraci su neskutocne behavi a je ich plne ihrisko a aj ked nie vsetci su velki technici tak sikovna hra na jeden dotyk, ktora je uzasne priamociara je dost nebezpecna. maju diery v obrane. toho treba vyuzit, ale pozor , nehral by som s nimi otvoreny fotbal zo strany na stranu,kde sa strieda utok jedneho ci druheho tymu. to tempo co daju sa tazko da zvladnut.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je hrůza.

Ve Spartě se už musí něco stát, protože jsme ve fakt velký krizi. Ať vedení vyhodí toho blba Hřebíka nebo půlku kádru, ale něco se stát musí. Je to hamba. Jediný mě hřeje, že se nám nemůžou smát fandové ostatních klubů, ale je to fakt HAMBA.

Dnes nevím, jestli někteří nechtějí nebo na to prostě nemají, ale je to HUMUS.

MY CHCEME SPARTU, HŘEBÍK VEN

Reagovat
HOST*macek

plně s tebou souhlasím - Hřebí ven...

Reagovat
HOST*

aka kriza, vsak vyhravate a Hřebíkamate najlepsieho ceskeho trenéra

Reagovat
smazaný uživatel

To je haluz, Ajax tlačí, já na chvíli odejdu a Sparta najednou vede. Nechce se tomu ani věřit.

Ale to na věci nic nemění: Nagel raus!!!

Reagovat
smazaný uživatel

takovej luck sem uz dlouho nevidel - 1 poradna strela na branu a gol, za celej zapas tak max 3 veci, kterejm se da rikat sance, a Hrebik jeste bude rikat, ze 1 bod je ztrata Naprosto nezaslouzenej bod

Reagovat
Jajinek

Souhlas.Bod nezaslouzenej, Ajax jasne lepsi, mel vyhrat.Hrebika ale chapej...kdyz vedes v 90.minute 1:0 a nevyhrajes musi ti byt strata..

Reagovat
smazaný uživatel

Seděl jsem u toho 10 minut a müsím říct, že se těšim až budou dávat nějakej fotbal v televizi (klidně i katarskou ligu) abych si spravil chuť. Ta hra Sparty hrozný, u Ajaxu to tak horký nebylo, ale rozhodně nic extra. Přiště by nejdřív měli dávat Spartu a potom výběr, protože jestli takhle bude hrát dál doufám, že Spartu zrušej a budou dávat třeba Barcelonu. Už se těšim na neděli na Liverpool - Man Utd, to bude pořádnej fotbal. Mám vsazeno na Liverpool a navíc mi vyšla celá Ligy Mistrů a 7000 neni k zahozeni.

LIVERPOOL FOREVER

YOU´LL NEVER WALK ALONE

Reagovat
HOST*

Co ta sparta chce v LM dělat její výkon katastrofální a nezaslužila si ani bod a Poborský ten hraje jak se mu chce za 24 mega-Hřebík ven...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele