základní část, 28. kolo
14.04.2024 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Pavel Šulc (© Viktoria Plzeň)

Slavia neuposlechla varování a pustila do čela Spartu. Šulc rozhodl z jediné střely na bránu

Fotbalisté Slavie prohráli ve 28. kole Fortuna ligy v Plzni 0:1 a znovu přepustili vedoucí pozici Spartě. Sešívaní dostali první varování v 59. minutě, kdy se z gólu radoval Pavel Šulc, ale jeho zásah rozhodčí anuloval pro předcházející hru rukou. Stejný hráč se nicméně prosadil i v samém závěru, čímž připravil o čisté konto novou slávistickou jedničku Jindřicha Staňka, dlouholetou brankářskou oporu Viktorie. Gólová rána produktivního záložníka byla paradoxně tou jedinou v podání aktivních Západočechů v celém utkání.

Předešlé dva ligové duely nevyšly Viktoriánům podle představ, před pár dny se jim nicméně povedlo uzmout další skvělý výsledek na evropské scéně. Plzeň totiž remizovala s Fiorentinou, což vyneslo český pohárový koeficient na kýžené 10. místo. Z výsledku Západočechů tak jistě měli radost i sešívaní, kteří se v minulém kole po dalším zaváhání Sparty propracovali do čela tabulky.

Slavia vstoupila do utkání nebezpečnou střelou Václava Jurečky. Pokus dosud nejgólovějšího hráče soutěže ale s mírnými problémy vyrazil Martin Jedlička. Chvíli nato bylo pořádně horko také před bránou Pražanů. Tomáš Chorý se uvnitř malého vápna propracoval k dorážce, míči však cestu do sítě zatarasil skvělým obranným zákrokem Tomáš Vlček. Další příležitostí nepřibývaly. Střelecky aktivnější byli sice viktoriáni, jenže přes kvalitně blokující defenzivu hostů neprocpali jediný balon na připraveného Staňka. S blížícím se závěrem poločasu se naopak znovu přesouvalo těžiště hry před Jedličku, jehož ve velké šanci nepropálil obráncem tísněný Conrad Wallem.

Krátce po návratu ze šaten vybízel Jan Kopic stříleným centrem k zakončení Šulce, ale Vlčkův kostrbatý zákrok znovu překazil Plzni koncovku. V 59. minutě se sice Západočeši gólu dočkali, skórující Šulc si však při zpracování pomohl rukou, což neuniklo pozornému videorozhodčímu. Ani odvolaná branka s aktivní Viktorií nezamávala a pořád měla optickou převahu. Jejím snahám ovšem stále scházel střelecký pokus mezi tři tyče. Toho se ale nakonec Plzeň, stejně jako regulérního zásahu, dočkala. Chorý vyhrál důležitý hlavičkový souboj, z nějž následně těžil zakončující Šulc, který napálil míč prudce pod břevno.

Viktoria po měsíci obrala o všechny body i druhý pražský velkoklub, a do čela tabulky soutěže se tak vrátila Sparta. Další utkání čeká Plzeň 21. dubna proti Slovácku, Slavia se ve stejný den střetne s Olomoucí.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele