základní část, 7. kolo
03.09.2023 18:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Sešívané ikony přihlížely dominanci Slavie, obrat proti Karviné nastartovala chyba exsparťana

Pražská Slavia zvítězila v domácím duelu sedmého kola FORTUNA:LIGY nad Karvinou 5:1, a udržela tak letošní stoprocentní bilanci před svými fanoušky. Mezi těmi tentokrát nechyběly ani velké postavy nedávné historie červenobílých, jako například Tomáš Souček nebo Milan Škoda. Triumf favorita se však navzdory jednoznačnému skóre nerodil lehce, neboť Slezané již po šesti minutách senzačně vedli. Domácím situaci usnadnil bývalý brankář konkurenční Sparty Dominik Holec, jenž velkou chybou v rozehrávce vybídl ke skórování Muhameda Tijaniho. Otočku pak ještě před odchodem do šaten zařídil Matěj Jurásek.

Karviná si v minulém kole po zisku početní výhody začala dělat naděje alespoň na dílčí úspěch proti Spartě, úřadující šampion však v závěru potvrdil svou kvalitu. Pro Slezany byl los krutý a hned v dalším zápase je čekal pražský velkoklub z druhého břehu, proti kterému mohli taktéž doufat pouze v zázrak. Při pohledu na poslední ligový zápas Slavie však nebyl až tak nereálný, sešívaní totiž navzdory jasné převaze nedokázali zdolat tápající Jablonec.

Živý start utkání nabídl rychlé góly nigerijských útočníků na obou stranách, pouze zásah Adelekeho Akinyemiho však byl platný. Tijani se totiž k míči dobojoval nedovoleně a následná rána nártem již byla navíc. Slavit tak mohl chvíli po něm v šesté minutě až jeho krajan, jenž si vinou nedůrazu sešívaných přebral ve vápně přihrávku a na prosmýknutí vedle obránce navázal uklizením míče kolem Aleše Mandouse.

Tijani na svůj zápis na listinu střelců nemusel čekat dlouho, ve 13. minutě si totiž dával s rozehrávkou načas bývalý sparťan Holec, za což byl Afričanem potrestán. Slávistům byla po půlhodině hry sporně zamítnuta penalta, odpověděli však nejlépe, jak mohli. Následnou ukázkovou kombinaci završil po zpětné přihrávce Jurásek. Pokutový kop chvíli nato přišel po ruce ve vápně, tvrdou ranou k tyči tak pojistil vedení Václav Jurečka.

Se změnou stran přišla pro slávisty i změna rozestavení na čtyři obránce. Poměry na hřišti byly i nadále přívětivé pro domácí fanoušky, kteří před uplynulou hodinou hry sledovali zakončení Conrada Wallema zevnitř vápna, Holec však byl na zemi rychle. Oblíbený žolík Jindřicha Trpišovského Mojmír Chytil tentokrát potřeboval jen pár sekund od příchodu na hřiště, aby si naběhl na přízemní centr a z první usměrnil míč k tyči.

Další hráč ze střídačky, 19letý Boluwatife Ogungbayi, se mohl předvést v podobném světle, osamocený ve vápně však nastřelil tyč. Akce ovšem neskončila a k míči se dostal Wallem, vybojoval penaltu a tu také učebnicovým vršovickým dloubákem proměnil.

Slavia si tak podle očekávání užila zisk tří bodů. Roli velkého favorita si sešívaní znovu zkusí 16. září v Pardubicích, Karviná bude téhož dne doufat v domácí výhru proti Teplicím.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele