základní část, 1. kolo
22.07.2023 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slávisté si konečně podmanili hradecké "Votroky", přetlak v ofenzivě chytili za správný konec

Slavia načala nový ročník FORTUNA:LIGY úspěšně, když v prvním kole porazila na domácí půdě neoblíbený Hradec Králové 2:0. Východočeši, kteří obrali sešívané o body ve třech předchozích ligových duelech v řadě, tentokrát nezačali dobře, když už ve čtvrté minutě skóroval Mick van Buren. Ten, pro mnohé překvapivě, dostal v základní sestavě přednost před nově příchozím Mojmírem Chytilem. Bývalý forvard Sigmy se nicméně objevil na trávníku po změně stran a ve svém soutěžním debutu v červeno-bílém dresu skóroval.

Pražany v letní přestávce poznamenal odchod Davida Juráska, na což trenérský tým zareagoval změnou rozestavení. Na neoblíbený Hradec tak sešívaní vyrukovali se třemi stopery v základní sestavě, přičemž jedním z nich byl mladý Tomáš Vlček, jenž za sebou měl velmi povedené hostování v Pardubicích. Nový kouč hostů Jozef Weber naopak vsadil na zkušenost, když na křídla vyslal nové posily Václava Pilaře a Ladislava Krejčího.

Do utkání ale vstoupili lépe sešívaní. Již ve čtvrté minutě totiž nováček v základní sestavě domácích Vlček vyslal krásnou kolmici na rozběhnutého Ivana Schranze, který zpětnou přihrávkou našel Van Burena, jenž neměl problém skórovat.

Ve 21. minutě propukla radost v Edenu podruhé, když se tvrdou střelou pod břevno z hranice vápna prezentoval Václav Jurečka. Úsměv na tváři komety závěru loňské sezony však následně zkazil videorozhodčí, po jehož intervenci byl gól kvůli ofsajdu odvolán. Ve zbytku první půle se obraz hry prakticky neměnil. Slavia byla lepší, na balonu jasně dominovala, nicméně žádnou další stoprocentní příležitost si již před pauzou nevytvořila.

Zkraje druhé půle tlak domácích poněkud polevil, z čehož vyplynula i šance "Votroků". Ostrý centr z pravé strany si na malém vápně našel Daniel Vašulín, z těžké pozice ale hlavičkoval pouze vedle pravé tyče. V 58. minutě měl největší hradeckou příležitost zápasu Krejčí, jeho pokus z bezprostřední blízkosti však vyrazil skvělým zákrokem Ondřej Kolář.

Z následné dorážky pak ještě Adam Gabriel trestuhodně minul poloprázdnou bránu. O chvíli později pálil na druhé straně Van Buren, nicméně ani tentokrát se skóre neměnilo, neboť tečovaný pokus zkušeného Holanďana pouze orazítkoval brankovou konstrukci. Klid na kopačky domácích tak přišel až v 70. minutě poté, co se nejlépe zorientoval ve skrumáži po rohovém kopu střídající Chytil.

Pražané tak nenapodobili zaváhání z konce základní části loňské sezony a tentokrát "Votroky" v Edenu porazili. V příštím kole se 30. července představí v Českých Budějovicích, Hradec bude hrát tentýž den v Plzni.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele