základní část, 4. kolo
13.08.2023 18:00 CET
2 : 5
(1:2)

Reportáž

Střelecká mizérie Plzně zůstala zapomenuta. Další propadák Budějovic provázel hattrick Šulce

Fotbalisté Plzně zvítězili ve čtvrtém kole Fortuna ligy na stadionu Českých Budějovic 5:2. Domácí se před startem duelu netajili cílem udržet čisté konto, ovšem už v 10. minutě ztráceli na viktoriány dva góly. O parádní zásah se zasloužil Ibrahim Traoré, který téměř z poloviny hřiště přeloboval špatně rozehrávajícího brankáře Martina Janáčka. Druhým rychlým střelcem byl ve skvělé formě se prezentující Pavel Šulc, jenž navíc po změně stran skóroval ještě dvakrát a poprvé v kariéře zaznamenal hattrick. Západočeši tak již zřejmě zapomněli na ofenzivní trápení zkraje sezony a ve třetím soutěžním klání v řadě vsítili alespoň tři góly.

Katastrofální start Jihočechů korunoval poslední duel v Hradci Králové, kde Dynamo sehrálo při slavnostním otevření nového stadionu roli nebohého sparingpartnera a odvezlo si pětigólový výprask. V kombinaci s prvními dvěma koly z toho bylo 12 obdržených branek. Lépe na tom již byla Plzeň, jejíž výsledky šly s každým odehraným zápasem nahoru. Po úvodní prohře přišel premiérový bodový zisk a naposledy Viktoria zvítězila, když doma porazila 3:1 Baník.

Trvalo to jen necelých osm minut a Budějovice inkasovaly. Nepřesná rozehrávka Janáčka doputovala téměř k polovině hřiště, kde stál Traoré, jenž pohotovým lobem poslal míč za vyběhnutého brankáře Jihočechů. Chvíli nato se hrozivý start domácích proměnil v další letošní horor, když z hranice ofsajdu udeřil Šulc. Rozhozená defenziva mohla obdržet třetí gól ještě před odehranou čtvrthodinou, nehlídaný Pavel Bucha ale ve vápně přestřelil. Stejný hráč se záhy propracoval k ráně z úhlu, s přispěním Janáčka však trefil tyč. Dynamo se po těžkém direktu vzpamatovalo a z přímého kopu mohlo snížit, z dobré pozice ale trefil Jakub Hora zeď. V nastavení první půle dostali domácí dárek v podobě penalty, kterou sudí nařídil po hře rukou Lukáše Hejdy. Tu Jakub Hora střelou k pravé tyči proměnil.

Naděje na obrat se však po změně stran ihned vzdálila. Neuběhla totiž ani minuta a Bucha po ideální přihrávce Jana Kopice propálil Janáčka. Ten chvíli poté utrpěl šrám po srážce se spoluhráčem, když tygřím skokem na brankové čáře sebral Kopicovi gól. Po hodině hry ukázali i domácí pohlednou akci. Lukáš Čmelík parádním pasem vyzval k zakončení Quadriho Adedirana, který ale minul pravou tyč. V 72. minutě se Západočeši dostali do tříbrankového vedení, když se po rohovém kopu prodral ke gólové hlavičce Šulc. Černobílí ovšem záhy snížili. Standardní situace po centru Marcela Čermáka využil Pavel Osmančík. Viktorii to ale mrzet nemuselo, jelikož ještě v nastavení upravil na konečných 5:2 z penalty třígólový Šulc.

Plzeň tedy potvrdila vzestup a s otloukánkem soutěže si poradila. Další soupeř ji čeká 20. srpna, kdy přivítá Olomouc, Budějovice ve stejný den vyzvou Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele