základní část, 24. kolo
19.03.2023 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Plzeň znovu prohrála, proti Bohemians ztratila vedení

Už počtvrté na jaře vyšli naprázdno fotbalisté Plzně, kteří tak ztratili kontakt s čelem tabulky. Po Slavii nestačili doma ani na dalšího vršovického soupeře, byť je do vedení poslal Vydra. Po pauze ale došlo k vyrovnání Chorého vlastencem, i v deseti bez vyloučeného Kadlece pak pro Klokany rozhodl utkání Köstl.

Viktoriáni přitom nevstoupili do utkání nejhůře a po čtvrthodině se dostali do dvou zajímavých příležitostí. Vydra vyslal na soupeřovu bránu zajímavou střelu, odražený míč se pak dostal ke Květovi, jenže ten velkou příležitostí pohrdnul. Co se Matěji Vydrovi nepovedlo v tomto okamžiku, to dokázal v osmadvacáté minutě. Pěknou akci a přihrávku Sýkory dokázal zužitkovat a překonal Valeše.

Nedlouho před odchodem do šaten byl blízko gólové radosti Chorý, po Buchově centru ale rozezvučel jen brankovou konstrukci, a navíc se zřejmě nacházel v ofsajdu. Plzeňský útočník se k tomu po přestávce stal velkým nešťastníkem. Po rohovém kopu vypálil zpoza vápna Adam Kadlec a právě od Chorého se kuriózním obloučkem odrazil míč za záda vlastního gólmana.

Hrdinou utkání se mohl stát Vydra. Když byla odehrána hodina hry, hlavičkoval Chorý do tyče a útočník se zkušenostmi z Anglie pak pohrdnul vyloženou šancí. Následovala atraktivní fáze utkání, kdy nejprve Drchal z vápna pálil nad břevno, dalšímu Drchalovu špatnému seřízení mířidel předcházela ještě hlavička Chorého do Valešova náručí.

Velký problém pro Klokany přišel po osmdesáti minutách, kdy Kadlec faulem zabránil Klimentovi postupovat sám na gólmana a po zásluze uviděl červenou kartu. To však Bohemku nezastavilo a o pár minut později zužitkoval Daniel Köstl neschopnosti Plzně odhlavičkovat balón a potěšil všechny hostující fanoušky.

V nastavení měl ještě další z velkých šancí Chorý, který ani teď nevyužil Pilařova centru a nechal vyniknout Valeše. Bohemians tak nadále drží překvapivou čtvrtou pozici, Viktoria je o jedno místo a jedenáct bodů výše.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:2 jasným favoritem je Bohemians

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele