základní část, 20. kolo
19.02.2023 18:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Aktivní Sparta si po zásluze smlsnula na Jablonci a přiblížila se čelu

Sparta využila zaváhání vedoucí dvojice a přiblížila se prvnímu místu na pět bodů poté, co si s Jabloncem poradila snadno 3:0. V první půli otevřel skóre Haraslín, po přestávce už hosté neměli nárok a dalšími brankami se ukázali Kuchta a znovu Haraslín.

Na úvodní vzrušení se čekalo něco přes čtvrt hodiny. Poté Kuchta neproměnil nájezd na Hanuše, navíc pomezní odmával postavení mimo hru. Po půlhodině už se Letná radovala. Jablonečtí nebránili zrovna nejlépe, čehož ke své souhře využili Sadílek se Zeleným. Míč se nakonec dostal až k Lukáši Haraslínovi, jehož přízemní střela se pro Hanuše stala příliš velkým soustem.

V závěru první půle předvedli sparťani velké zaváhání - jmenovitě Krejčí zpětnou hlavičkou předal balón Chramostovi. Ten toho sice nevyužil ke gólovému úniku, avšak připravil situaci pro Šulce. Jenže ani ten neukázal instinkt zabijáka a nechal se vychytat Kovářem. Hosty to mohlo mrzet o to více proto, že po přestávce přišla ofenzivní smršť Letenských.

Zeleného hlavička ještě minula prostor mezi třemi tyčemi, Minčevovu tečovanou ránu zase reflexivně vytěsnil Hanuš stejně jako Haraslínovu příležitost. Následně gólman Severočechů předvedl nejistý zákrok proti Wiesnerově střele a dal tak příležitost k dorážce Janu Kuchtovi, jenž jí nepohrdnul a podruhé rozjásal ochozy.

Ani dvougólové vedení Priskeho svěřencům nestačilo a pokračovali v nátlaku. Kuchta po Minčevově pobídce zakončoval do tyče, jen o tři minuty později orazítkoval sparťanský útočník i druhou polovinu brankové konstrukce. Kuchtovi zřejmě nebyl druhý gól přán, ještě než odešel ze hřiště totiž spálil další příležitost.

Co nezvládl on, to dokonal Lukáš Haraslín. Ten využil kombinace Jankta s Lacim a na rozdíl od své první branky tentokráte svou ránu zvednul, díky čemuž vymetl horní růžek Hanušovy svatyně. Ten se nenudil ani v následujících minutách, musel si totiž poradit se Sadílkovým pokusem. Naopak jeho protějšek měl podstatně klidnější utkání, vyděsil se znovu až v nastavení, kdy Štěpánkův obstřel minul jeho bránu jen o kousek.

Sparta je díky třetímu vítězství v řadě na dostřel jednoho zápasu druhé Plzni, na Slavii ztrácí pět bodů.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Defenziva pořád nefunguje úplně dokonale, takže 7:1.

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele