základní část, 29. kolo
25.04.2023 17:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Pardubice podruhé v řadě zvítězily, Slovácko zlomily ve druhé půli

Slovácko začalo utkání v Pardubicích na výbornou a do kabin si odneslo jednobrankové vedení. Jenže po změně stran přenechalo iniciativu domácím, kteří vsítili celkem tři góly. Východočeši tak zdárně otočili nepříznivě se vyvíjející duel a zvítězili podruhé v řadě.

Díky další výhře si Pardubice pojistily svůj náskok před posledním Zlínem a očividně dělají vše pro to, aby se vyhnuly přímému sestupu do druhé ligy. Slovácko se pohybuje ve vyšších patrech tabulky, s úterním výsledkem ale nemůže být spokojeno, neboť ten pro Moravany představuje komplikaci ve snaze kvalifikovat se do evropských pohárů.

Duel se přitom dlouho vyvíjel ve prospěch Slovácka. Ti v prvním poločase hýřili aktivitou a snažili se co nejrychleji dostat do vedení. Zajímavě to po přihrávce od Holzera, kterou dál šikovně propustil Kim, zkoušel Havlík. Rána tahouna týmu z Uherského Hradiště nicméně skončila v rukavicích brankáře Východočechů Nity. Po půlhodině hry už se však hosté dočkali. Další zdánlivě neškodný projektil od Trávníka tentokrát Nita nečekaně vyrazil pouze před sebe a balón za záda rumunského fotbalisty dotlačil hlavou pohotový Reinberk.

Ještě do přestávky mohl náskok Moravanů navýšit Holzer, jenž to v pokutovém území zkoušel střelou pod břevno. Nita ovšem tentokrát dobře zasáhl a položil základy pro zvrat v utkání. Do druhé půle totiž Pardubice vstoupily mnohem lépe a deset minut po změně stran vyrovnaly. Centr Ichy z pravé strany hřiště prošel šestnáctkou hostů až k Janoškovi, jemuž se podařilo překonat gólmana soupeře Nguyena.

Za další dvě minuty už domácí vedli. Před bránu Uherskohradišťských přiletěl další pas zprava, jehož autorem byl tentokrát Janošek. Černý, který byl adresátem, sice merunu nezpracoval, ta se ovšem následně odrazila od nešťastníka Reinberka do sítě. Tento gól se nakonec ukázal jako rozdílový, a Černý se tak ve druhém zápase po sobě přimotal do rozhodující akce, byť tentokrát měl skutečně velký kopec štěstí. Naopak Reinberk si po úvodní brance utkání vybral pořádnou porci smůly.

Východočeši skórovali ještě jednou. Střídající Pikul dostal v 73. minutě přihrávku za obranu a obloučkem přelstil Nguyena. Na druhé straně již nezměnila výsledek standardní situace rozehraná Reinberkem, jehož pokus schoval do rukavic Nita.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

0:3

Reagovat
PISTOLERO

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele