základní část, 23. kolo
11.03.2023 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Baníku šlágr nevyšel, Spartě podlehl třígólovým rozdílem

Ve své spanilé jízdě nadále pokračuje pražská Sparta, kterou nezastavil ani jindy neoblíbený zápas v Ostravě. Už během první dvacetiminutovky tam odevzdanému Baníku vstřelili branky Kuchta s Čvančarou, druhý jmenovaný se po pauze radoval znovu.

Letenští na Baníku ve třech po sobě jdoucích ligových zápasech remizovali, tentokráte ale nic neponechali náhodě a už od začátku do toho pořádně šlápli. V sedmnácté minutě si Kaloč nedokázal poradit s Laštůvkovou rozehrávkou a nechal se obrat Sadílkem. Ten následně našel svého parťáka z presinku a připravil mu snadný gól.

A na zdvojnásobení vedení se nemuselo čekat dlouho. Haraslín dokázal získat těžký balón, načež vyslal do úniku Tomáše Čvančaru. Pro toho nebyl Laštůvka žádnou překážkou a lob z kopačky sparťanského útočníka skončil v sítí.

Domácí měli ještě před přestávkou příležitost ke snížení. Po Klímově pasu pálil Šín tvrdě, leč o pár centimetrů nepřesně. Následně se zaskvěli gólmani na obou stranách. Laštůvka nohou skvěle vytěsnil Vitíkovu šanci, proti Almásiho hlavičce z těžké pozice se pro změnu vytáhnul Kovář.

Leckdo by možná čekal, že se Baníkovci v šatně nabudí a ve druhé půli se pokusí něco s výsledkem udělat. Jenže opak byl pravdou, už po pěti minutách druhé půle přidali sparťani gól s pořadovým číslem tři. Opět se příčinou stala chyba v rozehrávce Baníku. Výsledkem ní byl Kuchtův protiútok zakončený přihrávkou na Čvančaru, který dvanáctou brankou v sezoně patrně pohřbil naděje Slezanů na bodový zisk.

A mohlo pro ně být ještě hůře. Haraslín mířil sám na Laštůvku, tváří v tvář ale slavil úspěch domácí gólman. Ten na svého soupeře vyzrál i v dalším minisouboji a poradil si i s Kuchtovou dorážkou. Když už z dalšího protiútoku Čvančara Laštůvku překonal, skončil balón na břevně.

Čestný zásah Baníku mohl mít na svědomí po třech čtvrtinách utkání Kaloč, kdyby se proti němu nevyšvihl připravený Kovář. A jelikož se v nastavení štěstí neusmálo ani na Qazima Laciho, platil při závěrečném hvizdu výsledek 0:3.

Sparta se díky němu dočasně vyšvihla na první příčku, po večerním šlágru mezi Slavií a Plzní stráví další týden na druhém místě. Naopak Baník zůstane nadále až dvanáctý a pomalu se může loučit s vidinou elitní šestky.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Filip236

1:3

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
fcb+mufc

2-1

Reagovat
Fikus19

0x3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3+

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele