základní část, 29. kolo
25.04.2023 19:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Matěj Jurásek (© SK Slavia Praha)

Střídající Jurásek vystřelil Slavii vítězství na hřišti Baníku

Slavia se v Ostravě dlouho střelecky trápila, v pravý čas ovšem na hřiště vyslala svého spasitele. Matěj Jurásek sice proti Baníku odehrál jen necelou půlhodinu, přesto vstřelil dva góly a zajistil sešívaným důležité vítězství. Po něm je jisté, že se slávisté udrží v tabulce i po 29. kole před Spartou.

Pražané byli ve Vítkovicích dle očekávání aktivnější, avšak do gólových příležitostí se moc nedostávali. V 19. minutě přihrál Douděra z pravé strany Jurečkovi, jenž se vytočil k přízemní střele, ta ale zamířila kolem tyče do zámezí. Za dalších šest minut zkusil ze standardní situace štěstí Zafeiris. Řecký záložník si nedělal těžkou hlavu z ostrého úhlu a pořádně protáhl Letáčka. Gólman Baníku však pohotově zasáhl.

Domácí se v prvé řadě především bránili, avšak čas od času rovněž vystrčili růžky. Například ve 27. minutě se hnali do rychlého protiútoku, po němž chtěl Cadu penaltu. Sudí ale nepovažoval kontakt brazilského křídelníka se Schranzem za nedovolený a do píšťalky nefoukl. O třináct minut později přenechal Kuzmanovič balón Tijanimu, jeho rána po zemi však neohrozila brankáře Slavie Koláře.

Těsně před koncem první půle vytvořili hosté závar v pokutovém území Slezanů. Van Burena nicméně zneškodnil Letáček a Schranz z dorážky hlavičkoval nepřesně. Druhý poločas se rozjížděl pomalejším tempem a na co se bylo dívat až v 65. minutě. Cadu nejprve z úhlu vyprášil rukavice Koláře, poté se do odraženého balónu opřel Fleišman a jeho pumelici zastavilo břevno svatyně Pražanů.

V 79. minutě vypustil zajímavý projektil Kaloč, Kolář ale zasahovat nemusel. Záhy se k rozhodujícímu úderu nadechla Slavia. Střelu Olayinky ještě zablokoval Bitri, avšak následný rohový kop se snesl ke zcela volnému Juráskovi. Ten zachoval chladnou hlavu a zblízka potrestal špatně bránící Ostravany - 0:1. A nedlouho poté úřadoval mladý hráč znovu. To jej oslovil Provod, načež si Jurásek přehodil míč na levačku, ze které vypustil tvrdý projektil. Letáček se natahoval, přesto však podruhé inkasoval.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele