základní část, 28. kolo
22.04.2023 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Ladislav Krejčí (© AFP)

Bodovou ztrátu Sparty zmírnil z penalty Krejčí. Slovácko za remízu vděčí vlastní brance Kováře

Pražská Sparta ve 28. kole Fortuna ligy klopýtla v boji o titul, když na hřišti Slovácka remizovala 1:1. Na neoblíbeném stadionu se do vedení dostal soupeř z jihu Moravy, když si v 18. minutě srazil pokus Pavla Jurošky do sítě brankář Matěj Kovář, který je odchovancem klubu z Uherského Hradiště. Aktivnější Letenští se nicméně dočkali vyrovnání, když po změně stran proměnil pokutový kop Ladislav Krejčí. Kapitán hostů tak prodloužil jejich neporazitelnost již na 15 ligových utkání.

Na jihu Moravy po poslední domácí porážce s Baníkem zjistili, že by další ztráty mohly ohrozit jejich příslušnost ve skupině o titul. To se projevilo v minulém kole, kdy modrobílí podali v Teplicích mnohem lepší výkon a připsali si jasné vítězství. Slovácko navíc Spartu dokázalo na svém stadionu porazit dvakrát po sobě a při tom jí nasázelo sedm branek. Letenští se však mohli spolehnout na výbornou formu. V soutěžním zápase neprohráli od října loňského roku a v posledním kole vydřeli v mizerně rozehraném derby se Slavií bod.

Ihned po zahajovacím výkopu začala Sparta diktovat tempo hry, jejím snahám o proniknutí do gólových šancí však domácí obrana bez větších problémů odolávala, a o první zahrození se tak postaralo Slovácko. Ve 14. minutě se dostal do samostatného úniku Juroška, tváří v tvář brankáři Kovářovi sice selhal. O pár minut později ale dostal šanci své zaváhání napravit, když ho z pravé strany našel svým centrem Vlasiy Sinyavskiy. Skóre zápasu otevřel poté, co se jeho zakončení do břevna odrazilo do zad nešťastného brankáře hostů, který si tak připsal vlastní gól. Blízko vyrovnání byl Jan Kuchta. K zakončení se dostal za hranicí malého vápna, jenže zamířil jen do levé tyče. V závěru první půle Rudí přidali na intenzitě, což mohl svým dloubákem z úctyhodné vzdálenosti přetavit v branku Kuchta, i jeho druhý pokus však skončil jen na brankové konstrukci. V poslední nastavené minutě pak ještě předvedl fantastický zákrok Filip Nguyen.

Po změně stran Letenští pokračovali v zavedených kolejích a neúnavně se snažili probít skrze stále více zatažený bílý blok. S postupem času hostující tlak sílil, jenže až na několik vysokých centrů zůstával ve druhé půli brankář Slovácka Nguyen bez práce. Gólové sucho nakonec Sparta prolomila v 72. minutě z pokutového kopu, který zavinil Sinyavskiy. Penalty se ujal kapitán Krejčí, který proměnil již svůj pátý pokus letošní sezony. V závěru se ještě Slovácko pokusilo vzít si vedení zpět, s blížícím se závěrem už ale hráli pouze hosté, kteří se však kýženého obratu nedočkali.

Sparta tedy po remíze v derby opět zaváhala a nabídla Slavii příležitost vrátit se do čela tabulky. V dalším kole navíc čeká Pražany těžký šlágr proti Plzni, kterou přivítají 26. dubna. Slovácko o den dříve pojede do Pardubic.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Klusal

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

1:2 zápas jak hovado

Reagovat
Filip236

1:3

Reagovat
oli9

2:1 kde jinde má Sparta prohrát než v Hradišti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele