základní část, 7. kolo
12.09.2021 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Slavia ustála nápor Slovácka a dotáhla se na Spartu

Slavia zahájila duel se Slováckem bravurně, po změně stran nicméně jen přihlížela tlaku soupeře a problémy měla i po uklidňujícím druhém gólu. Přesto sešívaní zvítězili a v tabulce se dotáhli na Spartu.

Podobně jako před rokem inkasovali Moravané v Edenu velmi brzy. Již ve čtvrté minutě nastartoval Lingr Ekpaie, jehož náběh nezachytil Havlík. Ekpai následně pálil do tyče, míč se však příhodně odrazil k Samkovi, který dorážkou zpoza pokutového území potvrdil svou skvělou formu a především poslal Slavii do vedení.

Do střelecké pohody se chtěl dostat také Kuchta, to by ale musel své šance proměňovat. V 11. minutě jej ke skórování vybídl Lingr, jenž vybojoval balón ve středu hřiště, jenže Kuchtu následně vychytal brankář Slovácka Nguyen. Za dalších čtrnáct minut vysunul útočníka domácích Bořil, avšak tentokrát Kuchta pálil nad břevno.

Postupem času se začali osmělovat také hosté. Kadlec ve 29. minutě vypustil hezkou kolmici na Kohúta, jenž merunu prodloužil na Jurečka, ten se nicméně neprosadil přes důsledně bránícího Holeše. Před odchodem do kabin ještě zkusil štěstí Sadílek, jeho ambiciózní pokus měl nicméně k úspěchu daleko.

Ten pravý uragán spustili Moravané až po změně stran. Nejdřív však museli přečkat další příležitost Kuchty, který po vynikající práci Baha pálil vedle tyče. V 50. minutě už ale Sadílek potáhl míč po levé straně a přihrávkou vybídl ke skórování Jurečku. Tomu ale radost překazil blokující Bořil, dorážku Havlíka zase svým tělem zastavil Holeš.

Slovácko nicméně v aktivitě pokračovalo. Daníčkův pas z 52. minuty propadl k Sadílkovi, toho ale bravurně vychytal gólman Pražanů Mandous. Ten musel do akce i za dalších šest minut, kdy přízemní střelu po chybě sešívaných v rozehrávce vyslal Reinberk. V 61. minutě zase Mandous kryl pohotové zakončení Petržely z otočky.

Až po hodině hry se domácí zase probrali. V 64. minutě ještě Traoré střilel nepřesně, avšak o čtyři minuty později již Vršovice jásaly. Bořil po přihrávce od Oscara vnikl do vápna soupeře a před bránou našel zcela volného Tecla, který už snadno skóroval do opuštěné svatyně.

Zdálo se, že Slavia už snadno dovede zápas do zdárného konce. Jenže v závěru po přihrávce od Kalabišky vypálil pod břevno Vecheta a svým premiérovým zásahem v nejvyšší soutěži vykřesal pro hosty naději. A Slovácko se do Uherského Hradiště skutečně mohlo vrátit s bodem. Navrátil však v nastavení po centru od Daníčka hlavičkoval těsně vedle a tři body tedy zůstaly v Edenu.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hej hej Čína má výprodej FCS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele