o Konferenční ligu - čtvrtfinále - 1. zápasy
05.05.2024 15:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

David Horejš (© FC Hradec Králové)

Hradec Králové po zásahu letícího Šípa dochvátal za poločas k otočce

Fotbalisté Hradce Králové otočili vývoj prvního utkání úvodního dvojzápasu play off Fortuna ligy o Konferenční ligu s Olomoucí a zvítězili doma 3:1. Hosté sice šli po precizní hlavičce Jáchyma Šípa už ve 13. minutě do vedení, smolný vlastní gól Juraje Chvátala ale nastartoval rychlý obrat Votroků. Ten na konci první půle dokonali slepenými trefami nejlepší střelci Východočechů Daniel Vašulín a Daniel Horák.

Nadstavbová fáze budila vášně i pět let od svého zavedení, v aktuální situaci si ovšem rozhodně nemohly stěžovat týmy Hradce Králové a Olomouce. Oba celky totiž navzdory umístění ve středu tabulky snily o pohárové Evropě, byť cesta do ní se zdála být dlouhá a trnitá. V Malšovické Areně se favorit hledal těžko. Sigma nedávno bodovala na hřišti Slavie, naopak pro Votroky se čerstvá prohra právě se sešívanými stala tou jedinou z posledních pěti zápasů.

Domácí však tentokrát inkasovali už ve 13. minutě, kdy si Šíp našel dlouhou pobídku ze zadních pozic a z hranice šestnáctky hlavičkou přehodil gólmana. Hradecké obecenstvo se záhy dočkalo vyrovnání poté, co si razantní střelu Petra Juliše směřující mimo tři tyče smolně srazil do vlastní sítě Chvátal. Otočku ve skóre dokonal v závěru poločasu Vašulín, jehož nenápadná rána z dálky zapadla k pravé tyči. Zaskočená olomoucká defenziva následně znovu propadla a Horák po samostatném úniku zkušeně zakončil.

Východočeši nepolevili ani po návratu z kabin, když po přesném přiťuknutí na zadní tyč zamířil Juliš jen těsně mimo. Sigma působila opařeně i ve zbytku duelu. Před 70. minutou musel proti nebezpečnému zakončení z pravé strany nadvakrát zasahovat gólman Tadeáš Stoppen. Mladý olomoucký strážce se chvíli nato vyznamenal i proti dobře mířené hlavičce Petra Kodeše.

Hradec na svém stadionu vyhrál čtvrté z posledních pěti domácích utkání. Odvetný souboj je na programu 12. května.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele