základní část, 11. kolo
17.10.2021 19:00 CET
2 : 4
(0:3)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Sparta se proti Pardubicím nenadřela a získala tři body

Poměrně snadnou záležitostí byl tentokrát duel mezi Pardubicemi a Spartou. Hosté se už během první půle dostali do trháku díky dvěma brankám Minčeva a jedné Wiesnerově, po pauze se navíc prosadil Pešek. Mezitím snižoval Cadu a v závěru upravil na konečných 2:4 Huf.

Kouč Jiří Krejčí vsadil na tradiční hru se čtyřmi obránci, před Boháčem vyrukoval s Proskem, Šejvlem, Tomlem a Čelůstkou. Uprostřed pole operovali Červ, Tischler a Solil, na krajích hřiště pak Kostka a Cadu. Ti podporovali útočníka Chytila. V dresu Sparty naskočili před Niţou Wiesner, Panák, Čelůstka a Hancko, na křídlech pak Pešek s Haraslínem. Střed zálohy utvořili Sáček s Dočkalem, pod Minčevem na hrotu hrál Hložek.

První větší příležitost se zrodila v desáté minutě, krátce poté, co ze zdravotních důvodů musel ze hřiště Solil. Proskovu malou domů vystihnul Hložek, který se ještě snažil hledat Peška, tomu se ale zakončit nepovedlo. Po dvojnásobné uplynuté hrací době už se Letenští mohli radovat. Hložek se znovu dostal k soupeřově přihrávce, načež našel Martina Minčeva, jehož technická střela slavila úspěch.

A na další gól se nečekalo dlouho. Pešek na pravé straně přiťuknul Tomáši Wiesnerovi, jehož výtečná rána skončila mimo dosah gólmana. Sparta mohla vzápětí udeřit potřetí, Minčev tentokrát ale tváří v tvář Boháčovi zamířil jen do boční sítě. Na opačném konci hřiště ztratil míč Panák. Chytilovu přihrávku zkoušel zužitkovat Cadu, jenže střela se mu výrazně nepovedla.

A tak se ještě jednou před odchodem do šaten prosadili rudí. A podruhé na tom měl zásluhu Martin Minčev, který využil předchozí Haraslínovy patičky a dopravil balón za brankovou čáru. Nedlouho po startu druhé půle se konečně povedlo skórovat i Východočechům. Čelůstka přihrál Caduovi, proti jehož přízemní střele se Niţă natahoval marně.

Jenže momentum na straně Pardubic dlouho nevydrželo. Minčev tentokrát přihrávky za obranu nevyužil ke gólu, nýbrž k centru na Jakuba Peška. Ten si hlavou věděl rady a uklidil kulatý nesmysl tam, kam patří - do brány. Následně se dirigentské taktovky ujal pro změnu právě Pešek, jenž vyslal do velké šance Hložka - ten napálil jen tyč.

Ačkoliv jim to pochopitelně nebylo nic platné, měli poslední slovo domácí. Čelůstkův rohový kop se snesl k Davidu Hufovi, jenž se dočkal své premiérové branky v této sezoně. Nic to ale nezměnilo na tom, že Sparta zvítězila a dočasně se dostala na druhou příčku, naopak Pardubice jsou nadále až čtrnácté.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Filip236

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele