základní část, 11. kolo
16.10.2021 16:00 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Boleslav sice prohrála, nakonec však Bohemians nasázela čtyři branky

Bohemians si zejména v první půli vypracovali řadu šancí a po přestávce šli dokonce do vedení, přesto se nakonec z Mladé Boleslavi vrací s prázdnou. Domácí totiž čtyřmi góly úspěšně otočili zápas ve svůj prospěch.

Pražané si po první půli mohli vlasy vytrhat, neboť neproměnili několik zajímavých příležitostí. Vše odstartovalo zakončení Koubka z úhlu, které vyrazil boleslavský brankář Šeda. Posléze pálil těsně nad břevno Hronek. Dost blízko brance byli Bohemians v 17. minutě. Po rohovém kopu Květa už Koubek Šedu překonal, domácí nicméně zachránil Suchý, který na brankové čáře odvrátil nebezpečí.

Poté už se blýskl sám strážce svatyně Středočechů Šeda. Ten vystihl Chramostův úmysl o kličku po úprku a obrovskou šanci včas zamezil. Boleslav se probudila až těsně před přestávkou. Nejprve hledal Douděra před bránou Škodu, obávaného kanonýra ale ubránil Köstl. Ve 44. minutě vyslal Matějovský kolmici na Hlavatého, jenž vyhledal před odkrytou částí brány stojícího Ladru, jenže ten dokázal v podstatě nemožné, když prostor mezi třemi tyčemi z bezprostřední blízkosti přestřelil.

Po změně stran už začaly padat branky, bohužel pro "Klokany" však převážně do jejich svatyně. Gólostroj nicméně rozjeli právě hosté, když Keïta po hodině hry vysunul patičkou Květa, na jehož přihrávku si v pokutovém území naběhl Puškáč, který rozveselil sektor fanoušků v zeleno-bílých barvách. Jenže těsné vedení vydrželo Bohemce jen čtyři minuty. To se Douděrova přihrávka z pravé strany dokutálela až k Ewertonovi, jenž střelou po zemi rychle vyrovnal.

Poté sice Bačkovský vychytal Filu, v 79. minutě nicméně gólman Pražanů inkasoval podruhé. Bačkovský se sice natahoval po přímém kopu Juráska, avšak míč přes jeho rukavici stejně proletěl až do sítě. Střelecká půlhodině pokračovala za dalších deset minut, kdy si na hranici vápna připravil palebnou pozici Fila, který navýšil náskok Boleslavi. Konečné slovo měl nakonec Skalák, jenžsi v nastaveném čase vykoledoval penaltu a faul Ugwua následně z jedenácti metrů potrestal.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobrej titulek "Boleslav sice prohrála, nakonec však Bohemians nasázela čtyři branky". Proč si to po sobě nepřečtete? Tam mělo být "prohrávala".

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele