základní část, 25. kolo
12.03.2022 15:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemka dvakrát vedla, avšak s Boleslaví nakonec jen remizovala

Hráči Bohemians sice proti Mladé Boleslavi ukončili gólový půst a z přesné trefy se radovali hned dvakrát, z Ďoličku ovšem v sobotu odpoledne odcházeli zklamáni. "Klokani" nad Středočechy dvakrát vedli, pokaždé ovšem o těsný náskok přišli a uhráli pouze remízu.

Produktivní sobotu přitom prožil domácí Petrák. Ten měl poprvé důvod k úsměvu již v páté minutě duelu. Centr Dostála z pravé strany odvrátil bránící Sladký jen k nohám Vaníčka, Jeho zakončení ještě defenziva Boleslavi zablokovala, míč se však příhodně odrazil právě k Petrákovi, jenž přesným volejem k tyči poslal Bohemians do vedení.

Jednobrankové vedení udrželi Pražané jen deset minut. Těsně před čtvrthodinou hry nastartoval Matějovský nákopem Ladru, jenž si odstavil stopera domácích Krcha a gólmana Valeše překonal střelou, kterou by prvoligový brankář zřejmě měl chytat. Valeš se ovšem místo tygřího kopu snažil balónu zabránit v cestě podivným pohybem pravou rukou, což nicméně nebylo šťastné rozhodnutí.

"Klokani" mohli náskok znovu získat ještě v první půli. Puškáč prostrčil míč do pokutového území na Květa, který z úhlu překonal strážce hostující svatyně Šedu, trefil ale jen tyč. Na druhé straně hřiště se pohotovou střelou prezentoval Ladra, tentokrát však Valeš bezpečně ukryl míč ve své náruči.

Vstup do druhého poločasu vyšel ideálně domácím. Po standardní situaci rozehrané Květem vznikla v pokutovém území Boleslavi skrumáž. V ní se nejlépe zorientoval Petrák, který hlavou posunul kulatý nesmysl ke Krchovi, jehož hlavička již rozvlnila síť.

Poslední desetiminutovka však přinesla druhé vyrovnání Středočechů. Hráči Bohemky měli po rohovém kopu soupeře možnost odvrátit nebezpečí, nedohodli se však, kdo odkopne míč daleko od vlastní šestnáctky. Díky tomu se ke střele dostal Smrž, jenž svůj pokus zakroutil k tyči mimo dosah Valeše.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele