17. kolo
30.01.2021 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bohemians nedali penaltu, přesto po letech porazili Spartu

Zahodit penaltu, a přesto zvítězit na Letné? Klobouk dolů. Právě takový počin se podařil Bohemians, kteří v lize po téměř dvaceti letech zdolali Spartu. Pražské derby rozhodil jediným gólem Tomáš Necid, jehož výhra nad Letenskými jakožto bývalého slávistu musela obzvlášť těšit.

Bohemka prvně zahrozila po jedenácti minutách utkání. Hronek se poměrně neohroženě dostal po pravé straně do pokutového území, kde dostal prostor na centr, po němž hlavičkoval Necid, Spartu však v tu chvíli ještě podržel brankář Nita. Jedno varování ale domácím nestačilo. Dvě minuty poté totiž Bederka vysunul Květa, ten zasekávačkou posadil na zadek Vindheima a před bránou vyhledal trestuhodně volného Necida, který se před Nitou takřka nemohl mýlit - 0:1.

I nadále dopřávali Letenští soupeři klid na útočné výpady. V sedmnácté minutě hledal aktivní Hronek podobně jako Květ u gólové akce spoluhráče před bránou, tentokrát však Vondrovi pár centimetrů chybělo k tomu, aby přihrávku zachytil. Až po půlhodině hry se osmělil domácí Karlsson, jenž konečně zaměstnal gólmana Klokanů Le Gianga. Také o pár chvil později vyšel ze vzájemného souboje lépe strážce hostující svatyně, jenž tentokrát Karlssonovi lapil hlavičku. Těsně před přestávkou musel ještě Le Giang vyrážet tečovanou ránu navrátilce do sestavy Krejčího "mladšího".

Pět minut po změně stran měl Krejčí ke gólu ještě blíž, když střelou z dálky orazítkoval tyč. Bohemians odpověděli v 56. minutě rychlou akcí, na jejímž konci vyhledal Vaníček Necida. Ten sice zakončil nepřesně, ovšem zároveň jej k zemi poslal Nita a rozhodčí Hrubeš odpískal penaltu pro Klokany. K pokutovému kopu se postavil Ljovin, jenž ale pouze nechal vyniknout zasahujícího Nitu.

Zmar Sparty pokračoval v 68. minutě, kdy Plavšićovu přihrávku nezužitkoval Krejčí "starší", načež pálil nepřesně Hancko. Vzápětí měli velkou příležitost také hosté, jenže Hůlka se po standardní situaci zřejmě zalekl Nity a zakončil o kus vedle. To nicméně nemuselo Bohemce vadit, protože Letenští si již do závěrečného hvizdu nevypracovali jedinou gólovou šanci.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
tlaci

2:0

Reagovat
boryland

0:0..........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele