základní část, 19. kolo
08.12.2019 17:00 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Sparta zvládla přestřelku s Boleslaví a v tabulce je už třetí

Podobně jako v srpnu nabídlo i prosincové střetnutí Sparty s Mladou Boleslaví sedm gólu. Z výhry se opět radoval domácí celek, který sice po raketovém startu přišel po změně stran o dvoubrankový náskok, nicméně brzy se znovu dostal do trháku a nakonec si v klidu pohlídal vítězství v poměru 5:2. Sparta tak po druhém tříbodovém zisku v řadě vystoupala v tabulce na třetí místo, kde má stejně bodů jako čtvrtá Boleslav i pátý Jablonec.

V sestavě domácích se Frýdek z postu levého záložníka zasunul zpět do obrany tak, aby uvolnil místo pro Plavšiće, neboť v nominaci na zápas chyběl Hanousek. Zadní řady Boleslavi vyztužil po vypršení karetního trestu Tatajev. Kouč Weber také posílil zálohu, když místo útočníka Mešanoviće nastoupil Fulnek.

Aktivní nástup Sparty nesl ovoce již ve druhé minutě. Míč po odvráceném rohovém kopu uzmul Sáček, jenž si udělal prostor k dalekonosné střele, která zaplachtila přesně k tyči - 1:0. Gólostroj letenských pokračoval za dalších šest minut, kdy Sáčka napodobil Hašek, který se taktéž pohledně prosadil zpoza pokutového území, a to s pomocí břevna. Až třetí šance domácích, kdy Hložek hlavičkoval po centru Plavšiće nepřesně, skončila nevyužita.

Hosté nadále nevěděli, kde jim hlava stojí, a v šestnácté minutě opět dovolili soupeři nebezpečně zakončit, když pokus Haška hlavou odvrátil až jeden z obránců. S další nebezpečnou, leč nakonec nepřesnou hlavičkou přišel za další čtyři minuty Plavšić, jenž trkl do pasu od Kangy. Jenže ve 27. minutě Boleslav zničehonic snížila. Komličenko vyhrál hlavičkový souboj pro Buchu, který okamžitě posunul za obranu Sparty na Budínského, jenž přehodil brankáře Heču.

Veškerý náskok letenských mohl být fuč ve 35. minutě, kdy Komličenko utekl Mandjeckovi, avšak domácí zachránil skvělým zásahem Heča a následnou dorážku Fulneka odkopl pryč z pokutového území navrátivší Mandjeck. Domácí odpověděli za dalších sedm minut přesným zásahem Haška, jeho gól však nakonec neplatil kvůli předcházejícímu ofsajdu Plavšiće.

Sedm minut po změně stran měl obrovskou příležitost Hložek, jehož bravurně vysunul Kanga, jenže mládežnický reprezentant těsně minul. A tak se vzápětí potvrdilo staré fotbalové pravidlo nedáš, dostaneš. Krejčí totiž lacině přišel o míč, což hostující Bucha potrestal přesnou ránou k tyči - 2:2. Jednobrankový náskok si ale Sparta téměř okamžitě vzala zpět. Kanga napřáhl zpoza pokutového území a s pomocí teče nešťastníka Túlia překonal Stejskala.

Do dvoubrankového trháku šli letenští znovu v 71. minutě. Plavšić se trochu šťastně ocitl za obranou Boleslavi, před bránou našel Tetteha, jenž již zblízka snadno skóroval. Devět minut poté podpořil gólovou explozi domácích i hostující Hubínek, který nešťastně prodloužil pas Kangy ze standardní situace přesně k tyči Stejskalovy svatyně - 5:2. Zmar Boleslavi podtrhl v 84. minutě Komličenko, jenž se po druhé žluté kartě nechal zcela zbytečně vyloučit.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (8)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Sparta doma je Sparta doma

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
ondrasch77

2:2 (Tetteh, Hašek - Komli, Budinský)

Reagovat
Kocour Klapuška

Ty kurzy moc nechápu

Reagovat
daktr_aka_dextr

Kurzy jsou jasny. Sparta musi vyhrát, je doma, je favorit. Bolka venku neni tak silna jako doma.

Reagovat
boryland

1:1...………..

Reagovat
Milan DW

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele