základní část, 26. kolo
31.05.2020 18:00 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

Sparta otočila duel v Karviné a vrátila se do elitní šestky

První polovinu utkáni si Sparta koledovala o další blamáž. Poté ale Pražané zařadili na vyšší rychlostní stupeň a povedeným úvodem druhého poločasu otočili zápas v Karviné ve svůj prospěch. Díky výhře 4:1, pod kterou se svým premiérovým ligovým zásahem v kariéře podepsal i mladík Adam Karabec, se letenští vyhoupli na klíčové šesté místo v tabulce. Domácí Slezané zůstávají ve skupině o záchranu na třinácté příčce.

Kouč domácích Juraj Jarábek povolal do zbraně jediného nového muže, a to stopera Eduarda Santose. To mělo za následek přesunutí Rundiće na levý kraj obrany, odkud zase Moravec putoval na křídlo, kde mu místo uvolnil Vukadinović, jenž usednul na lavici náhradníků.

Na straně Sparty opustili sestavu obránci Vindheim s Costou. Na pravou stranu defenzivy se že zálohy stáhl Sáček, po jeho levici operovali Štetina, Hancko a Frýdek. Gólem proti Plzni si příležitost od první minuty vysloužil také křídelním Karlsson.

Začátek utkání byl velmi vzrušující. Již po půlminutě hry vyhledal karvinský Lingr nabíhajícího Taiwa, který se dostal za bránícího Sáčka, načež překonal i brankáře Heču a skóroval. Jenže videorozhodčí následně odhalil faul Moravce na Hložka, který gólové situaci předcházel. Branka tedy uznána nebyla a pokračovalo se za stavu 0:0. Za letenské poprvé zahrozil v desáté minutě Tetteh, jeho zakončení se ale do branky nevešlo. Následný pokus Kangy už byl nebezpečnější, avšak gólman MFK Bolek se vyznamenal a vytáhl pumlíč nad břevno.

Aktivní Tetteh ohrozil svatyni Slezanů znovu v devatenácté minutě, tentokrát však ztroskotal na připraveném Bolkovi. Na druhé straně to zkusil Santos, ale nezacílil přesně podobně jako po půlhodině hry sparťanský Frýdek. Ve 32. minutě se už ale gólově urodilo. Ndefe centrem vyhledal Lingra, u něhož byl pozdě Sáček, načež si domácí fotbalista pohotově zpracoval balón a napálil jej po zemi k tyči. Tentokrát již nebyl žádný důvod pro neuznání trefy a Karviná šla tedy do vedení.

Hostům se do přestávky nepovedlo odpovědět, nicméně čtyři minuty po změně stran již bylo srovnáno. Karlsson si od autové čáry navedl míč víc ke středu hřiště, odkud jej naprosto přesně zakroutil ke vzdálenější tyči. Ještě veseleji bylo na straně letenských za sedm minut, kdy dokonali obrat další výstavní trefou. Postaral se o něj Hložek, který napálil odražený míč zpoza pokutového území pod břevno. Hned za minutu udeřili hosté potřetí, kdy rychlou akci po ose Frýdek - Karlsson zakončil rozvlněním sítě Tetteh. Podruhé v zápase však zakročil asistent hlavního rozhodčího u videa, jenž odhalil Tettehův ofsajd.

Sparta ale byla dál při chuti. Další střelu Hložka zablokovali domácí obránci až na poslední chvíli na rohový kop. V 64. možná minutě už to bylo 1:3. Frýdkův přetažený centr sklepl Hložek prsy na Dočkala, který se s ničím nepáral a prostřelil zmrazeného Bolka. Karviná najednou nebyla schopna odpovědi, a tak Pražané nadále větrali její defenzivu. V 74. minutě prověřil Bolka Hložek, za čtyři minuty byl brankář domácích opět v pozoru, kdy vykopl pohotové zakončení Hancka. Definitivní podobu skóre určil v nastaveném čase střídající Karabec, který si připsal svůj první ligový gól v kariéře.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sparticka vyjizdi na daleky vychod pro drtive vitezstvi - 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Sparta nevyhraje, tak bych jako teambuilding doporučil cestu zpátky pěšky i s Kotalem. Do začátku dalšího zápasu by to měli v pohodě stihnout.

Reagovat
slonzacky_lenoch

Reagovat
smazaný uživatel

A Kotala by mohli rovnout nechat po ceste v Brne

Reagovat
slonzacky_lenoch

Může dopadnout jakkoliv. Cítím 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Karviná vyhraje rozhodně nový hráč FCVP Ba Loua 1:0 a Sparta bude bude mít pak veliký starosti aby ještě nehrála o záchranu

Reagovat
boryland

1:0.....costa vl.,.............

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
PaulinhoTheGunner

2:0 (oba goly v druhem polocase, ten druhy tesne pred koncem)

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Nemela byt reakce

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
slonzacky_lenoch

Taiwo, Qose ?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Bye Bye, Mr. Kotal (1:0)

Reagovat
willdonor

skoro všichni jste se trefili

Reagovat
podnebný

Výsledek dobrý, ale výkon na silnějšího soupeře ještě nestačí. Opět zklamali Tetteh, Kanga a Sáček, nic moc nehrál ani Frýdek, jen si chodil pro fauly od soupeře. Zato mládí zabodovalo a výsledkem je spokojenost. Nadprůměr zahrála obě křídla.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele