základní část, 13. kolo
20.10.2019 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta selhala v závěru a z Teplic veze jen bod

Sparta zase nezvládla venkovní zápas, když v závěru ztratila vítězství v Teplicích. Hosté vedli až do 90. minuty, kdy neuhlídali standardní situaci domácích, a opět ztratili body. Sparta tak zůstává v tabulce sedmá, Teplice jsou desáté.

Základní jedenáctku sklářů vyztužil záložník Moulis, který nahradil Petra Mareše. Do sestavy letenských se vrátil stoper Kaya, jenž vytlačil Hancka, a místo zraněného Graiciara pak křídelník Plavšić.

První vzrušení bylo k vidění v osmé minutě, kdy se hostující Kozák dostal v pokutovém území ke střele z otočky, našel však pouze připraveného brankáře Grigara. Pět minut poté se po dlouhém autovém vhazování tlačil do zakončení Sáček, ovšem v tísni vystřelil jen na tribunu. Ve 21. minutě přišly s první dobou šancí Teplice. Jakub Mareš si naskočil na centr Vondráška, ale připraveného gólmana Sparty nezaskočil.

Ve 27. minutě zase zahrozili letenští. Na rohový kop Plavšiće si zaskočil Kaya a jen těsně minul pravou tyč. Dvě minuty poté ale stoper hostů chyboval a dopředu se tlačil domácí Moulis, jenže pálil příliš vysoko. Zase na druhé straně nacentroval ve 31. minutě Trávník na Lischku, ten vracel míč hlavou před bránu, kde na kulatý nesmysl těsně nedosáhl Kozák. Za další dvě minuty utekl obraně sklářů Plavšić, ovšem svým obloučkem přehodil kromě Grigara také bránu. Další tutovku Sparty zahodil ve druhé minutě nastavení první půle Kanga, jenž zahodil sklepnutí od Kozáka a zblízka trestuhodně netrefil bránu.

Tři minuty po změně stran doputoval Kangův centr na přední tyč ke Kozákovi, od jehož nohy se míč odrazil do zámezí. Pět minut poté na druhé straně chtěl Moulis pláchnout Hložkovi, jenž balón lehce zasáhl rukou ve vlastním vápně. Sudí Machalek ale po konzultaci s videorozhodčím penaltu neodpískal. V 59. minutě natáhl k parádní ráně z dálky Kodeš a Heča se musel pořádně natáhnout, aby jeho ránu vyrazil alespoň na tyč. O tři minuty později se zase připomněli hosté. Trávníkův vynikající pas si však Kozák nezpracoval tak, aby mohl Grigara výrazně ohrozit.

V 68. minutě se už Sparta za dost dramatických okolností dostala do vedení. Na Plavšićův rohový kop nedosáhl Grigar, jehož k zemi srazil Frýdek, a Kaya těsně, ale přece dostal míč za brankovou čáru. Hráči Teplic reklamovali Frýdkův faul, ovšem rozhodčí vyhodnotil, že levý obránce hostů hrál podle regulí. Náskok mohli letenští zvýšit v 82. minutě, kdy Hložek prošel do šestnáctky, střídající Tetteh předložil balón Frýdkovi, jehož ránu zblokoval na roh obětavý Žitný.

Velkou šanci na vyrovnání měl v 87. minutě Řezníček, kterého našel přímý kop Kučery, útočník sklářů byl však na hraně pravidel držen Frýdkem a nakonec hlavičkoval mimo. Vzápětí Hyčka vyzval ke skórování Čmovše, jenže jeho pokus hlavou vytáhl Heča na rohový kop. Po něm už ale přišlo vyrovnání. Vondrášek se do centru položil volejem, který do branky dorazil Řezníček. Sparta však hned po rozehrávce mohla odpovědět. Frýdek vybídl ke skórování Tetteha, ten ale selhal a napálil jen vyběhnuvšího Grigara.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 :(

Reagovat
Filip236

1:2

Reagovat
DidusIneptus

1:1

Reagovat
FC Parma

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
boryland

2:0.....

Reagovat
smazaný uživatel

Izraelec Ben Haim,nejlépe placený hráč Sparty,a není ani na lavičce náhradníků.

Reagovat
smazaný uživatel

asi takhle,nejplacenejsi je Kaya....to jedna vec. druha-tezko muze byt na lavce kdyz 2 roky nehral a ted hraje za becko...znalce

Reagovat
smazaný uživatel

No,právě a to má brát 3 melouny měsíčně,to byl super kauf,ten by dal gol tak horní dolní.Jednoznačně,nejhorší nákup,co kdy byl v naší lize za celou dobu.

Reagovat
luismiksak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele