základní část, 8. kolo
31.08.2019 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovácko nezvládlo koncovku a s Mladou Boleslaví remizovalo

Hráči Slovácka si po skončení duelu s Mladou Boleslaví museli škubat vlasy. Moravané po většinu zápasu vedli, měli k dispozici penaltu a množství dalších šancí, přesto nedotáhli dobře rozehranou partii do vítězného konce. Jiří Klíma totiž v nastavení zajistil dělbu bodů.

Trenér domácích Svědík učinil v sestavě svého celku celkem tři změny. Na levém kraji obrany nahradil Divíška Šimko, chybějícího Daníčka zastoupil Sadílek a místo Navrátila dostal na křídle šanci Kalabiška. Také základní jedenáctka Středočechů se proměnila. Post pravého obránce obsadil Jakub Klíma, před nějž se vysunul Hubínek. Levý kraj zadních řad patřil uzdravenému Túliovi, na trávníku se naopak neobjevil kanonýr Komličenko, který jedná o přestupu. V útoku tak dostal šanci Fulnek.

V osmé minutě na sebe jako první upozornil záložník Slovácka Havlík, který pálil mimo bránu. Za dalších deset minut se již gólman Boleslavi Šeda zapotil víc, když musel vytěsnit hlavičku Šašinky po centru od Šimka. Hosté se poprvé připomněli ve 27. minutě, Budínský však našel jen náruč brankáře Trmala.

Po půlhodině hry se Slovácko dostalo do vedení. Havlík rozehrál přímý kop na hlavu kapitána Hofmanna, který poslal míč za Šedova záda. Středočeši byli blízko vyrovnání ve 39. minutě. Jakub Klíma prošel směrem k pokutovému území a posunul balón na Mešanoviće, jehož technický pokus se jen těsně nevešel mezi tři tyče. Moravané zase mohli jít ve 43. minutě do dvoubrankového vedení. Reinberkův centr nečekaně propadl za Šedu, kde na míč jen taktak nedosáhl číhající Šašinka.

Tři minuty po změně stran si Havlík mohl k asistenci připsat také přesný zásah. Domácí hráč se parádně trefil, rozhodčí však gól neuznal, neboť v dráze střely stál Šašinka, jenž clonil Šedovi a zároveň se nacházel v ofsajdu. V 53. minutě se na druhé straně připomněl Jakub Klíma, který hlavičkoval po rohovém kopu, Trmal si ale připsal snadný zákrok. V průběhu druhé půle se na trávník dostal Klímův jmenovec Jiří. Ten se v 67. minutě užuž radoval z vyrovnání, Trmal však jeho pokus důležitým zákrokem vyrazil na rohový kop.

V 69. minutě byl blízko vyrovnán další střídající hráč Boleslavi. K Wágnerovi se dostal dlouhý aut Pudila a od útočníka hostů se míč odrazil do břevna, načež kulatý nesmysl lapil Trmal. Hra se ovšem následně přelila na druhou stranu. Petržela nejprve v tutovce ztroskotal na Šedovi, následně však Bucha fauloval ve vápně Šimka a Slovácko mělo k dispozici penaltu. Pokutový kop ale zahodil Hofmann, jenž nechal Šedu vyniknout skvělý zákrokem.

Další penaltu pro domácí si chtěl v 78. minutě vymodlit Kalabiška, sudí mu však jasně ukázal, ať vstává. Velkou šanci na pojištění vítězství měl v první minutě nastavení střídající Juroška, avšak protiútok zahodil, když zamířil neomylně do rukavic Šedy. Za minutu přišla pro Moravany pohroma. Ladra poslal míč před bránu, kde byl Jiří Klíma u míče dřív než Trmal a vyrovnávacím gólem vybojoval pro hosty bod.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Když se Muris s Koljou naserou,

obranu Slovácka pěkně rozeberou...

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele