základní část, 18. kolo
09.12.2018 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta ostudně podlehla Teplicím, fanoušci vyžadovali Ščasného konec

Po deseti letech se Teplicím povedlo vyhrát na Spartě. Domácí předvedli mizerný výkon, za který se od fanoušků dočkali vypískání. Pražané se propadli na pátou pozici, hosté se bodobě dotáhli na osmou Mladou Boleslav.

Letenským chyběli vykartovaní Civić s Kangou, díky čemuž se do sestavy dostal střední obránce Štetina a pravý bek Wiesner. Disciplinární trest postihl též dva hráče Sklářů, konkrétně Čmovše a Vaněčka. V základní jedenáctce je nahradii obránce Jeřábek a útočník Jindráček.

Do první obrovské šance se ve čtvrté minutě dostal kapitán Sparty Stanciu. Rumunský záložník si narazil míč s Tettehem, jenže sám před brankářem Grigarem pálil vysoko nad břevno. Na druhé straně o tři minuty později našel Vondrášek zcela volného Hyčku, který ovšem taktéž mířil hlavou příliš vysoko. Ve 22. minutě se po přímém kopu dostal k balónu Stanciu, ale tvrdým volejem trefil přímo Grigara.

Po nadějném začátku tempo hry opadlo. Ve 33. minutě se po rohovém kopu zjevil sám před bránou Teplic Costa, pumlíč se však od jeho nohy odrazil zpět do chumlu hráčů. Za další tři minuty se ke střele dostal hostující Kučera a jen těsně minul svatyni, kterou hájil gólman Heča. Letenští postupně drželi balón více pod kontrolou, žádnou větší příležitost si ale nevypracovali.

Sedm minut po přestávce si na výborný centr od Stanciua naskočil Pulkrab, jenže hlavičkoval nad bránu. Nespokojené domácí fanoušky ještě více podráždil v 60. minutě Ljevaković, jehož ránu vytěsnil Heča konečky prstů. Mizérii Sparty mohl devět minut po Ljevakovićově šanci protrhnout Pulkrab, jehož našel Chipciu osamoceného v pokutovém území. Útočník Pražanů ale pouze provětral Grigarovy rukavice.

Sedm minut před koncem přišla pro domácí gólová pohroma. Sparťané si nepohlídali aut hostů, za obranu si naběhl střídající Moulis a z úhlu překonal Heču. Fotbalisté v rudých dresech se na žádný odpor nezmohli, naopak kotel letenských vyjádřil zcela jasně svou nespokojenost požadavkem, aby trenér Ščasný odstoupil z funkce.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (7)

Přidat komentář
boryland

1:1......................

Reagovat
eL

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

btw jak realna je ta sestava co je tu uvedena?

Reagovat
eL

Sparta se teda jen nadchla a zase jde ke dnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta jako klub by potřebovala kompletně rozpustit, všem od majitele přes vedení a trenéra až po posledního náhradníka dát definitivní sbohem a do A týmu posunout kompletní juniorku. Je potřeba začít znovu od nuly, osévat půdu kterou Stramaccioni zasolil nemá smysl...

Reagovat
smazaný uživatel

Z hráčů, kteří přišli za stramaccioniho jich moc nehraje:

Kaya - lavička nebo zraněnej

Štětina - po dlouhý době na place

Plavšič

Ben Chaim - zraněnej

+

Civič a Vukadinovič, který přišli ještě před Stramaccioniho uvedením. A teď mě napadá, že to byl možná i Štětina.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele