základní část, 23. kolo
02.03.2019 15:00 CET
0 : 4
(0:2)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Olomouc rozprášila Duklu, dvěma góly zazářil Kalvach

Olomoucká Sigma pokračuje v zlepšených jarních výkonech a na Dukle si připsala třetí výhru v řadě. Domácí po potupné porážce 0:4 zůstávají na posledním místě, naopak hosté již poskočili do prostřední skupiny.

V dresu domácích nemohli kvůli disciplinárnímu trestu nastoupit Ostojić se Součkem, do sestavy se po zranění naopak vrátil klíčový stoper Ďurica. Šanci po delší době dostali také Bezpalec, Douděra, Krunert a Holenda. Na druhé straně barikády bylo jedinou změnou nasazení Texla za Faltu na levém kraji zálohy.

V sedmé minutě měl zajímavou střeleckou pozici Plšek, jemuž míč naservíroval nový muž v sestavě hostí Texl, avšak brankář Dukly Rada byl připraven. Vzápětí zahrozili Pražané. Centr Podaného vracel před bránu Holenda a Tetour mířil v dobré šanci nad břevno. Po dvaceti minutách hry se k dalekonosnému pokusu odhodlal Douděra, ale jen lehce zahřál do té doby nepříliš prověřeného gólmana Buchtu.

Olomouc na konci první půle dvakrát gólově udeřila. Nejprve se ve 35. minutě blýskl individuální akcí Zahradníček, jenž si před pokutovým územím navedl míč na levou nohu a překonal Radu střelou k tyči. Za dalších šest minut navázal na svého spoluhráče Kalvach, který se před vápnem zbavil Krunerta a přesnou ránou přidal druhý gól Sigmy. Hosté mohli ještě do přestávky snížit po rohovém kopu od Miloševiće, Kalvach však stihl míč včas odkopnout do bezpečí.

Domácí po pauze prostřídali a tlačili se za kontaktní brankou. Ďurica však v 51. minutě hlavičkou z úhlu Buchtu moc nevystrašil. Dobrý zápas hrál hostující Kalvach, který se často dostával ke střelám, pšenka již mu ale tolik nekvetla. Největší šanci na gól měla Dukla čtvrthodinu před koncem, ale po Gonzálezově střele zachránili Buchtu spoluhráči a po následném závaru sám olomoucký brankář vychytal v tutovce Djuranoviće.

Sigmě se v závěru druhé půle opět povedlo dvakrát skórovat. V 86. minutě pláchl po pravé straně Zahradníček, přesným pasem našel Nešpora, který zblízka neměl problém prostřelit Radu. O čtyři minuty později ještě musel Buchta vychytat Hadaščoka, aby v nastavení přidal svou druhou branku v zápase Kalvach. Záložník hostů se prosadil po Faltově střele, kterou Rada pouze vyrazil a Kalvach jej obloučkem přehodil.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
vitecek15

Budeme rádi za remízu, takže tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele