Havel se vrátil do sestavy Plzně, domácí pohár považuje za vrchol sezony

21.04., 21:52
Aktuality
Milan Havel (© FC Viktoria Plzeň)

Teprve do druhého zápasu v této ligové sezoně naskočil po operaci achilovky zkušený plzeňský Milan Havel. Ve druhé půli nosil devětadvacetiletý obránce či záložník dokonce kapitánskou pásku a se silně kombinovanou sestavou Viktorie získal na Slovácku bod za remízu 1:1. Podle Havla čeká nyní jeho tým vrchol v podobě domácího poháru.

Západočeši ve středu v semifinále MOL Cupu vyzvou Zlín. Vítěz se poté ve finále utká s pražskou Spartou. "Doufám, že nejdůležitější zápas sezony nás teprve bude čekat. Zlín ve středu je momentálně klíčový duel na cestě do finále," řekl Havel na tiskové konferenci po utkání předposledního 29. kola základní části.

Návrat k fotbalu ho těší. "Zažil jsem to poprvé v životě, deset měsíců jsem nehrál ligu po operaci achilovky. Nebylo to jednoduché, musím bojovat o ztracené pozice. Prošel jsem si těžkým obdobím, to je za mnou a užívám si to. Snad to bude lepší a lepší," uvedl pětinásobný český reprezentant.

Viktoria neporazila v lize Slovácko počtvrté za sebou. "Hodnotí se mi to těžce, tady je to vždycky stejné, samý souboj. Slovácko je skvělý tým, a i když se mu nedaří, chtěli stejně jako my jít za vítězstvím," mínil Havel.

Byl jedním z osmi hráčů, které trenér Miroslav Koubek zařadil do sestavy namísto těch, kteří hráli ve čtvrtek neúspěšné čtvrtfinále Evropské konferenční ligy ve Florencii. Na začátku zápasu byla nesouhra týmu znát. "Chtěli jsme rozložit síly, trenér to vytočil víc, takhle jsme spolu hráli poprvé, ale na konci půle už to vzájemně sedělo. Nebylo to jednoduché, když se sešlo na hřišti deset nových lidí, ale zase jsme spolu pořád, jsme parta, takže problém to nebyl. Bod nakonec slušel oběma týmům," poznamenal Havel.

Plzeň se po zápase ve Florencii nevrátila domů. Její letecký speciál přistál v pátek v Brně a tým pobyl na krátkém soustředění na Zlínsku. "Spíš se zeptejte manželek, ale odpočinuli jsme si od dětí. To si dělám trošku legraci. Brali jsme to jako naši práci, pošetřili jsme síly, bylo to v pořádku," podotkl bývalý hráč pražských Bohemians 1905.

Možná byl nejen on, ale celý tým překvapen počasím, které na jihovýchodě Moravy panovalo. "Byla zima, ale spíš to bylo horší pro lidi. Mně vadil více vítr, zastavoval se v něm míč. Sychravé počasí mi nevadilo, já to mám rád," prohlásil Havel.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
deporpepa

Už mi chyběl jeho legendární kotoul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele