Pardubice hledají trenéra, Kováč si měl plácnout s Libercem

26.04., 15:10
Aktuality
Radoslav Kováč (© FK Pardubice)

Nejvyšší soutěž sice jde teprve do finiše, šéfové klubů už ale pochopitelně musí myslet i na následující ligový ročník. Server inFotbal.cz tak přišel s informací, že se trenér Radoslav Kováč (44) bude definitivně stěhovat z Pardubic a nově usedne na lavičku Slovanu Liberec. Tam podle zmíněného zdroje skončí současný lodivod Luboš Kozel (53). Kováč už měl dokonce podepsat v novém působišti dlouhodobý kontrakt.

"Pardubice byly seznámeny s rozhodnutím Radka Kováče, a proto spustily hledání nového kouče," uvádí web inFotbal.cz. Ostatně ohledně budoucnosti obletovaného kouče Kováče se hodně mluvilo už v zimě, už tehdy byl jeho odchod ke konkurenci na spadnutí. Nakonec však pro jarní část FORTUNA:LIGY zůstal na lavičce Pardubic. Tomu má být ale brzy konec.

"Pardubice nejsou v pohodě, jaro není výsledkově ideální, a tak změna trenéra bude vlastně ideálním řešením," říká k situaci zdroj eFotbal.cz. "Na angažování Radka Kováče naopak byla v Liberci shoda. Nový majitel Kanina v tomhle byl zajedno s Honzou Nezmarem."

A tak bude muset východočeský klub zapracovat nejen na složení kádru, ale také na obsazení pozice hlavního kouče. Ve hře je prý současný trenér Sigmy Olomouc Jiří Saňák, jenž už byl v hledáčku Pardubic v minulosti, ale k angažování nakonec nedošlo. "Musím potvrdit, že jsme měli zájem o Jiřího Saňáka," řekl v roce 2022 v klubovém podcastu sportovní ředitel Pardubic Vít Zavřel. Přiznal dokonce, že trenéra chtěl klub opakovaně.

"Zájem jsme měli už v květnu, když jsme chtěli rozšířit realizační tým. Teď jsme ho oslovili znovu. Řešil jsem to opakovaně s ředitelem Sigmy panem Minářem, řešil to i Jirka Saňák po své linii přes pana Jílka, ale bohužel jsme nepochodili. Pan Minář chce, aby Jirka Saňák dodržel smlouvu," svěřil se před dvěma lety Zavřel. Vyjdou tedy námluvy na třetí pokus?

V zákulisí se mluví v souvislosti s Pardubicemi také o kouči Vlašimi Martinovi Hyském, jenž vede ve druhé lize Vlašim. Bývalý hráč Slavie už byl opakovaně spojován s některými kluby z nejvyšší soutěže, nikdy však nebyla jednání dotažena a přednost dostal konkurent.

Podle inFotbal.cz je jasno alespoň v Liberci, kam zamíří trenér Kováč se svým realizačním týmem a pokusí se naplnit nové vize Slovanu, které vedení prezentovalo po příchodu nového vlastníka. Podnikatel Ondřej Kania angažoval na pozici generálního ředitele Jana Nezmara, při hledání posil by klub mohl utratit až osmdesát milionů korun a ve výhledu by se novému majiteli zamlouvalo i to, kdyby se třeba Slovan popral i o účast v Lize mistrů.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (37)

Přidat komentář
Mass

S Kováčem se poperou tak maximálně o 7. místo.

Reagovat
kilobyte

To asi ne. Vždyť tam reálně není konkurence. Baník je Baník, Slovácko je přestárlé, Olomouc je v řiti, Boleslav půjde zase klasicky dolů. Nezmar mu tam udělá spoustu černé práce na přestupovém trhu i zákulisí. To by to musel extra vorat, aby skončil mimo první pětku.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Imos

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
delfin

Reagovat
Pablos

Tak to je šok

Reagovat
Gryphonheart

Jako Kováče mám rád, v Libe mu to vždycky šlo tak snad na to naváže, ale i Kozel určitě zanechal dobrou stopu

Reagovat
meno

Chtěl jsem napsat, že od Trpiše tam nebyl nikdo lepší než Kozel, ale on byl na zisk bodů na zápas lepší Hoftych i Zsolt. Jenom Holoubek byl propad.

Reagovat
GrimeBaller98

Hoftych mel lepsi kadr v te dobe podle me. S Holoubkem naprosto souhlasim, od te doby ho nemuzu vystat

Reagovat
Sosi

Zsolt na toho uz jsem zapomnel....

Reagovat
Imos

vydržel nejdýl minimálně a hra byla od trpiše nejlepší předvedená hra (v některých zápasech), výsledky ale naopak nic moc, aspoň jednou tu top 5 uhrát měl

Reagovat
Kaspar

Kovac chvaleny jak hraje dobry fotbal v omezenych podminkach, jak je dobry, ale jakmile bylo jasno, ze se ma posune vys, tak na nej najednou vsude jen hejt jak je to spatny trener

Reagovat
kilobyte

Vždycky je lepší to, co není.

Reagovat
Bex5

Doma nejsi nikdy prorokem

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Imos

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Vinci

Já na nej teda zadnej hejt nezaznamenal

Reagovat
Grupma

Reagovat
Uwe háže buly

Hned první komentář.

Reagovat
$dolar$

Uz aby tahle saga skoncila. Nevydrzi v Liberci ani dva roky a vykopnou ho. Nikde nebyl uspesnej.

Reagovat
Bakary3

můj tip je, že shoří jak fakla, ten hype je nesmyslný

Reagovat
Moshe Dajan

To není dobrý nápad.

Reagovat
Vinci

Tak snad bude všech 50 fanoušků slovanu spokojeno

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Witcher

To si pohoršili,druhej Jarošík

Reagovat
Didier96

Pan Kozel by se mi líbil jako doplnění realizačního týmu pro A-tým repre

Reagovat
Uwe háže buly

Podle mě má tak na tu Duklu nebo Pardubice.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Axelrose

Nebo na Žižkov

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, kéž by.

Reagovat
Imos

za mě ideální náhrada za Suchopárka

Reagovat
Uwe háže buly

Kováč už připravuje chleby..

Reagovat
delfin

Aby si udělal ze všech topinky.

Reagovat
kilobyte

Aby měl, co žrát, až ho vyhodí?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele