Je mi špatně, ale nic nevzdáváme, řekl po remíze s Olomoucí kapitán Slavie Bořil

21.04., 20:11
Aktuality
Jan Bořil (© AFP)

Přestože slávisté po nečekané domácí remíze 2:2 s Olomoucí v předposledním 29. kole základní části první ligy ztrácejí z druhého místa tabulky na vedoucí Spartu už čtyři body a boj o titul již nemají jen ve svých rukou, kapitán Jan Bořil rozhodně nic nevzdává. Třiatřicetiletý levý bek věří, že ve zbylých šesti zápasech soutěže se ještě může stát cokoliv. Na tiskové konferenci nicméně připustil, že je mu po šokující ztrátě se Sigmou špatně.

"Je to velká komplikace. Každá ztráta bolí, zvlášť teď ke konci. Ale jdeme od zápasu k zápasu, víme, že ještě není nic ztracené. Nic nevzdáváme. Je ještě dost zápasů, může se stát cokoliv. Teď jsme dvě utkání nezvládli, ale neztrácíme hlavu. Musíme se dát do kupy, říct si to natvrdo. Chceme za každou cenu vyhrávat a uvidíme na konci, jak to celé dopadne," řekl Bořil.

Jeho tým s Olomoucí v 66. minutě nečekaně prohrával 0:2 a v závěru stihl jen srovnat. "Je mi špatně, chtěli jsme vyhrát. Připravovali jsme se na to, nechtěli jsme dostat gól, hlavně ze standardky. Stalo se, to nás srazilo. Ještě horší byl druhý gól po naší hrubé chybě. Zvedli jsme se, tlačili, třetí gól už jsme ale nestihli. Už jsme neměli síly," litoval Bořil.

Po zranění se vrátil do sestavy a v 77. minutě netradičně hlavou snížil na 1:2. V lize skóroval poprvé od prosince. "Bylo to na 1:2, nakopl jsem trochu tým. Kdyby to bylo na 2:1 pro nás, tak je to něco jiného, užil bych si to mnohem víc. Chtěli jsme vyhrát a museli jsme hrát dál," podotkl Bořil.

Připustil, že zápas se možná lámal hned v úvodní půlhodině, během níž měli slávisté čtyři velké šance. "Možné to je, začali jsme dobře. Vlítli jsme na ně, chodili do vápna, měli zajímavé situace. Chyběla nám ale kvalita. Mohli jsme se uklidnit, zápas by vypadal jinak, kdybychom skórovali," přemítal Bořil.

"O poločase jsme si řekli v kabině, že odpadnou, že musíme více držet balon, utahat je. Pak se to ale rozsypalo jak domeček z karet. Hráli jsme vabank za stavu 0:2. Dokázali jsme srovnat, další branku se nám ale vstřelit bohužel nepodařilo," litoval krajní bek.

Jeho tým ztratil body podruhé za sebou, před týdnem prohrál ve šlágru v Plzni. "Po tom zápase jsme si k tomu něco řekli, i já jsem k tomu měl co říct. Na dnešní utkání jsme se připravovali a bohužel to nedopadlo. To je zkrátka fotbal a musíme zvednout hlavu do dalšího zápasu, který musíme vyhrát," doplnil Bořil, jehož týmu hrozí, že třetí sezonu po sobě nezíská titul.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
Mass

Je sice pravda že Slavie dává nejvíc gólů v závěru, ale to pohrdání šancemi v úvodu zápasu bylo klíčový, individuálně některý hráči zahráli dost slabě jako Zima, Jurečka, a nic moc i Wallem se Zafeirisem. Olomouc má jednu jedinou standartku a je z toho gól, Slavia 20 a nic.

Reagovat
Mönchengladbach

Bóřův klasický loket do ksichtu proběhl?

Reagovat
Rizek

Jo. Klasika.

Reagovat
Mass

Reagovat
Mönchengladbach

Koukám, že nemá ani žlutou. Čili naprostá klasika. Humus toto.

Reagovat
Axelrose

Plus se zapomněl při prvním golu.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pablos

Bořil, je mi špatně… to sedí

Reagovat
h8_sfatto

Reagovat
Neon

Je mu špatně? Kdyby se hrálo v Olmiku, tak se mu to nestane, tam má Belmondo zásadně zavřeno, když se hraje fotbal.

Reagovat
h8_sfatto

Reagovat
h8_sfatto

dodnes nepochopím, jak tohle individum mohla zabírat místo v národním týmu daleko schopnějším hráčům

Reagovat
naheCZ

By mě zajímalo, kteří hráči měli být na tom levém bekovi schopnější, protože je to post, na který nemáme nikoho pořádného už roky

Reagovat
Bakary3

Vždyť to není pravda.

V tý době byl prostě naslaplej, jediná snad jakž takž konkurence pro něj byla Novák, který ale dozadu vždy hořel, proto hrál Bořil jako pes obranář.

Pak se začalo mluvit o kaderabkovi doleva, po tom jednom zápase z nouze. Čili to nějak moc neberu.

Nemám ho rád, ale co píšeš je kravina.

Reagovat
Blasphemer

Však Bořil taky hrál nalevo přes nohu. Ano, do toho co hrál Šilhavý v určitých zápasech se asi hodil takticky víc, byť bych neřekl, že má Bořil lepší workrate než Kadeřábek, ale souhlasím, že do směrem do defenzivy se mohl zdát jako lepší volba.

Ale rozhodně to nebyl nikdy lepší fotbalista. A spoustu těch zápasů, kde jsme měli být favoritem a tu hru tvořit, rozhodně nemusel, nebo spíš ani neměl hrát místo Kadeře.

Reagovat
Bakary3

Ano, hrál, jenže standardně, zatímco kaderabek asi nikdy, o tom to je.

Že byl lepší fotbalista se ani nesnázím tvrdit

Možná se spis může nadávat, že tam nebyl kaderabek vyzkoušenej dřív.

Ale fakt to není tak, že by tam bořil někomu zabíral flek.

Reagovat
Blasphemer

Ano, měl se tam zkusit. Ostatně jestli nekecám, tak Gebre hrál v repre taky několikrát přes nohu levého beka, protože místo vpravo mu zabíral právě Kadeř a byla škoda jednoho z nich zabíjet na lavičce.

Reagovat
Bakary3

Ale jo, ok, zas si ale úplně nemyslím, ze by tam kader byl rozdílovej...

U Bořila byl problém ten, že už ta forma nebyla taková.

Ale prostě - nesouhlasím s tím výrokem úplně na začátku, jak kdyby zabíral místo zástupu talentovaných levých beku

Reagovat
Blasphemer

Jo, to ani netvrdím. Ti beci jsou tragédie už x let. Nalevo nemáš vůbec nikoho a napravo akorát Coufala, kterej je jasná jednička na tenhle post, ale za ním už není široko daleko nikdo, kdo by ho v kvalitě mohl občas vystřídat a nemusel hrát každý zápas 90 minut.

Ale za mě byl Kadeř prostě lepší fotbalista a měl hrát místo Bořila, byť přes nohu, abych to shrnul.

Reagovat
Bakary3

Jo, čekal jsem víc od Holíka,ted ho googlim jestli žije a tvl jak se dostal do Zlína ?

A Coufal ještě k tomu v repre hraje tužku... Aspoň doufám, že na druhý straně se probere Jurásek, v něm tu kvalitu vidím. Jinak nic moc, no.

Asi jo, ale to by musel být vyzkoušenej, a za to bořil už nemůže

Reagovat
Blasphemer

Holík u mě velké zklamání jak dopadl. Pod Bílkem ze začátku docela hrál, ale nikdy to nebyly žádné extra výkony. Postupně dostával těch minut míň až skončil jako střídající hráč a pak přišel Koubek, který ho odstavil úplně.

Údajně chtěl z Plzně do zahraničí, ale kromě týmu z druhé španělské (už nevím kterého) se překvapivě nikdo neozval, tak ho vysvobodil Zlín.

Reagovat
Bakary3

Jo, to je pěkný sesup, a to vypadal jako mladej fakt dobře.

Reagovat
mistr129

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele