27. kolo
05.05.2014 18:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 2:3

Baník Ostrava znovu vítězí! Ostravský tým tentokrát skvěle otočil nepříznivě se vyvíjející duel s domácí Sigmou Olomouc a přestože prohrával o dvě branky, nakonec se radoval z těsného vítězství.

Baník Ostrava bezpochyby prožívá jedno z nejhorších období za svou dlouhou existenci. Ostravský tým se ještě před pár týdny nacházel na posledním místě a jeho bilance se rovnala noční můře. Z té se ale podceňovaný tým nejspíš rychle probouzí, což dokázal minulými výhrami nad Znojmem a Duklou Praha. Dnes se také prezentoval dobrým výkonem.

Aktivněji začali o trochu aktivněji a po pár minutách málem sklízeli ovoce za svou snahu. Olomouc narýsovala centr do pokutového území na nabíhajícího Depetrise, ale jeho zakončení vychytal brankář Pavlenka. Javůrek poté přízemním centrem našel před vápnem soupeře Svozila, jehož střelecký pokus letěl příliš vysoko nad bránu. Své šance měl také Baník, který mohl do vedení poslat Lindpere. Jeho centr z rohového kopu sice obránci odrazili, ale Lindpere dostal ještě jednu šanci. Ani tu však nevyužil.

Baník nadále přebíral aktivitu a brankář Zlámal měl hodně co dělat, aby nadvakrát čelil střele soupeře. Tím však pomohl svému týmu, který z následného protiútoku udeřil. Schulmeister napálil míč z velké vzdálenosti, ale brankář Pavlenka jeho pokus vyrazil. Neudělal to ale úplně jistě, takže dobíhající Adam Varadi balon v klidu dorazil do prázdné brány.

A nebyl to jediný zásah do nadějí Baníku. Hanáci totiž udeřili o pár minut později znovu. Depetris z pravé strany vybídl do zakončení Jana Navrátila, který poslal míč ke vzdálenější tyči, a Sigma vedla o dvě branky!

Olomouc však poté jako by zpohodlněla a její akce se již nesetkávaly s takovou přesností. Azevedo se dostal k zakončení z pětadvaceti metrů a donutil brankáře Zlámala ke skvělému zákroku. Hosté nebudou vzpomínat na první půle úplně ideálně, protože v ní museli střídat. A ne jednou nebo dvakrát, ale rovnou vyčerpali všechna tři střídání. Byla to ale Sigma, která se mohla zapsat do análů utkání ještě výrazněji. Přímý volný kop Pospíšila však skončil jen na tyči!

Domácí se možná již viděli v šatnách, ale Baník je tři minuty před koncem řádně probudil. Nejprve se sice ještě po ráně Svěrkoše radovat nemohl, ale smůlu Baníku protrhl Filip Kaša, který z voleje prostřelil bezmocného brankáře Zlámala!

Festival brankových konstrukcí pokračoval po změně stran, když břevno domácích nastřelil Šichor. Ve stejné minutě se však Baník přeci jen dočkal vyrovnání. Centr Azeveda do brány usměrnil Vojtěch Štěpán a rozradostnil fanoušky Ostravy!

Greguš pálil po hodině hry nad bránu, obdobně se mu vedlo také o pár minut později. Po rohovém kopu se do zakončení dostal Svěrkoš, ale jeho střela byla spíš nahrávkou na volnějšího Greguše. Ten ale branku Sigmy těsně přestřelil! Přímý kop se domácí Sigmě nepovedl, takže útočit mohla opět Ostrava. Ta byla aktivnějším týmem také po druhý poločas a vidina záchrany jí evidentně svědčí. Greguš se o pár minut později snadno zbavil Varadiho a ze střední vzdálenosti se pokusil ohrozit domácí branku. Rána ale mířila mimo.

Hanáci si koledovali o branku, protože aktivitu zcela přenechali svému soupeři. A to se jim také vymstilo. Z protiútoku si míč vzal na starosti Azevedo a míč napálil naprosto neomylně pod břevno! Ostrava opět dokázala přelstít svého soupeře.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Baníček 2x vyhra 3:0 Score 6:0 Sigma dostane od Baníčku 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Podobné utkání jako nedávno Bohemians-Slavia.Ten,kdo tento duel prohraje bude hodně namočen.Momentálně maji hosté lepší formu tip X2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

dobry odhad

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Filip12

0::5 baník si z obrany sigmy udělá trhací kalendář Narh Svěrkoš Dyjan se podělí

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ať necpou Krmenčíka do zálohy! Jinak doufám, že Baník něco uhraje jinak to bude v boji o záchranu hodně těžké!!

Reagovat
STR

Goooooooooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

to byl kurňa závěr!!!!!

Reagovat
Lahvac-CZ

Nádhera!

Reagovat
bayern987

Reagovat
Filip12

BANÍK NAPSALI NEUVĚŘITELNÝ PŘÍBĚH DNESKA PO 30 MINUTÁCH BYLI ZRALÝ NA RUČNÍK ALE PAK TEN GOL DO ŠATNY A KRÁTCE PO PŘESTÁVCE UDĚLAL S PSYCHIKOU HODNĚ NO NA OBOU SRANÁCH A AZEVEDO Z NARHEM TOMU DODALI TŘEŠINKU

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo, co se tam dělo? Všechna tři střídání kvůli zranění?

Reagovat
veikko

Jo, a Vengřinek má určitě po sezoně. Lindpere by se snad mohl dát do kupy a Pavlenka nevím. Každopádně Šrom chytal parádně.

Reagovat
kalla

Lindpere má zlomenou jařmovou kost a musí na operaci a Pavlenka těžký otřes mozku a zůstává taky v nemocnici...

Reagovat
smazaný uživatel

SIGMA vítej v druhé lize!!

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

Ted' už je to jistý

Reagovat
smazaný uživatel

tak po tomhle obratu už to baník snad zachrání.. každopádně Narh a Azevedo se jeví slušně.. snad budou dostávat více šancí

Reagovat
7C.Ronaldo

Aktivněji začali o trochu aktivněji

Reagovat
REPLIKATOR

Nejvtipnější konec zápasu v české lize

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem na ten mač,co mam dodat Banik,přišty rok na titul a Olomouc ščasnou cestu do 2 ligy.Pa pa pa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele