28. kolo
03.05.2012 18:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Slavia Praha - FC Hradec Králové 5:0

Slavia v deštivém Edenu roznesla Hradec Králové ve velkém stylu a definitivně se zachránila. Hradec Králové odjíždí z Prahy s bůrem.

Na obou týmech bylo od počátku vidět, že si po delší době chtějí připomenout, jak chutná vítězství. Sešívaní na hosty vyrukovali aktivní hrou, na kterou se Votroci snažili odpovídat rychlými protiútoky. Velkou šanci si domácí připravili hned v úvodu, ovšem chybu Hochmeistera nevyužil ani Škoda, ani dorážející Vlček. Podobně trestuhodně zahodil svou příležitost na druhé straně Černý, když dobře netrefil centr Poděbradského. Obě zahozené šance tak dokumentovaly současné rozpoložení obou mužstev.

Bezgólový stav naštěstí pro domácí fanoušky dlouho netrval. Škoda s Pospěchem se pohledně prokombinovali od středu hřiště až před brankáře Lindra a Milan Škoda krásnou akci zakončil přesnou střelou - 1:0. Autor přesné trefy si připsal první prvoligový gól v dresu Slavie. Záhy mohli odpovědět hosté, ovšem Schwarzovu nebezpečnou střelou dokázala domácí obrana zneškodnit.

I nadále se bylo na co koukat a byla to hlavně Slavia, která diktovala tempo hry. Nebezpečně vypadaly například útočné výpady kapitána Latky či Jarolímova střela z ostrého úhlu po Lindrově minele. Za aktivitu byli domácí odměněni dalšími brankami ještě před přestávkou. Trubilovo dokončení slávistického ataku se sice jen těsně, ale přece jen dokutálelo za brankovou čáru - 2:0. Následně z přímého kopu zahrozil Hubáček, když rozezněl břevno hradecké brány. Další krásný a tentokrát i gólový moment přidal opět Škoda, který se prodral mezi obránci a lobem překonal Lindra - 3:0.

Déšť jakoby Slavii vlil krev do žil i chuť do fotbalu a také od úvodních minut druhé půle domácí na nebohé Votroky vlétli. Vlčkovu šanci ještě Lindr dokázal vyrazit, na Hubáčkovu penaltovou střelu po Plašilově faulu však již byl hradecký brankář krátký - 4:0. Gólu se dočkal také Pospěch. Bůra zasadil Hradci Králové po přesné Jarolímově přihrávce - 5:0. Naopak zkorigovat nepříznivý výsledek se hostům nepovedlo ani při šancích Plašila.

Slavia dokázala během jednoho utkání vsítit čtvrtinu toho, co se jí povedlo za celých předchozích 27. kol letošního ročníku.

Autor: Martin Lavický / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-10

Reagovat
smazaný uživatel

blbost ------> 0:10

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ještě by nás mohla vzít Sigma s odečtem 9ti bodů... se pos.u

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že se mi splnil dětský sen. Slávka bojuje tři kola před koncem s upocenou prdelí o jistotu záchrany.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0(Vlček)

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 fíkusůůů

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva tady už musíme konečně vyhrát. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mno tak to je jistá výhra hostů z Hradec 0:3

Reagovat
insane

tohle slavie potřebovala, snad to byla taková symbolická tečka za tou érou mizérie.

Reagovat
smazaný uživatel

čumíte co, by jste netrefili ani slona!

Reagovat
Miky.77.14

dneska to byla paráda kominace,přechod do útoku, jako za starých časů, najednou to šlo, když neplašej jak blázni. Škoda konečně ukázal proč ve Slavii je, jen tak dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele