13. kolo
24.10.2010 17:00 CET
1 : 3
(1:2)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - FK Jablonec 1:3

Jablonec zvrátil utkání na Bazalech a díky své aktivní hře si po třech trefách odváží všechny body. Vyvíjí tak další tlak na Spartu, na kterou ztrácí jediný bod. Naopak Baník, jenž dohrával bez vyloučeného Baránka, znovu neodskočí sestupovým příčkám.

Po třech minutách neměl daleko k úvodní trefě Lafata, když po rohovém kopu hlavičkou pohladil břevno. Domácí poprvé zahrozili až za dalších deset minut a po závaru, na jehož konci sklepával centr Zehera Varadi na Frejlacha, pálil poslední jmenovaný nad.

Brzy poté fauloval před vápnem Zábojník Varadiho a při následném přímém kopu strhl v šestnáctce Kovařík Zehera. K penaltě se tak postavil tradiční exekutor Neves a hravě si se Špitem poradil. Jablonecký brankář skákal k tyči, zatímco ostravský obránce poslal lehkou střelou míč doprostřed.

Hosté prokazovali snahu za vyrovnáním, ovšem stejně jako hráči Baníku si často nerozumněli s balonem na kopačce. Nepřesnost se však ztratila pět minut po půlhodince hry, když Piták přihrál do strany Kovaříkovi, na jehož centr nevyzrál Neves a Pekhart tak hlavičkou dokázal srovnat.

Když navíc dvě minuty před koncem prvního dějství vyškolil Loučka hned trojici obránců, aby parádní technickou střelou trefil horní růžek branky bezmocného Baránka, šli Severočeši do šaten za těsného vedení.

Změna stran přinesla menší atraktivitu duelu. Jablonec bez větších potíží chránil svůj náskok a naopak nechybělo mnoho, aby po špatné malé domů od Neuwirtha zvyšoval Pekhart. Baránek včasným vyběhnutím stačil míč odkopnout.

Marný druhý poločas dokumentoval i první střelecký pokus po přestávce, když v 66. minutě pálil Zeher z hranice vápna metr vedle. Jablonec rozhodně nechtěl vyčkávat na vyrovnávací branku a nepřestával být aktivním.

Kovařík tak svým dalším povedeným centrem vybídl ke skórování Pekharta, ten ale osamocen na zadní tyči přestřelil. Část své viny napravil hned za minutu, když se dostal za obránce a před vápnem se nechal faulovat Baránkem, který tak oprávněně musel do sprch předčasně.

Deset minut před koncem se už hosté prosadili. Dobře hrající Piták napřáhl z pětadvaceti metrů a zamířil přesně do horního rohu. Nerozchytaný Daněk tak musel po pár minutách na hřišti vytahovat míč ze své sítě. Povinná dohrávka už na výsledku 1:3 nic nezměnila.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele