předkolo playoff - 1. zápasy
16.02.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sebastián Coates (© AFP)

Sporting se trápil a s Midtjyllandem vydřel alespoň remízu v nastavení

Lisabonský Sporting jen marně vzpomíná na předchozí dvě sezóny. Příští rok s velkou pravděpodobností do Ligy mistrů nepostoupí a nyní bude mít i velké potíže s účastí v osmifinále Evropské ligy. V domácím prostředí se totiž trápil s podceňovaným dánským Midtjyllandem a nechybělo mnoho, aby z trávníku odcházel poražen. Konečnou remízu 1:1 totiž zařídil až ve čtvrté nastavené minutě zkušený obránce Sebastián Coates.

Sporting sice působil na trávníku živějším dojmem, ale stejně jako na ligové scéně ho trápila koncovka a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem přišel trest. Nerozhodný výsledek ho však přeci jen drží ve hře o postup mezi šestnáctku nejlepších a na dánské půdě stále bude mít situaci ve svých rukách. První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, za zmínku stojí jen nepřesné pokusy Arthura Gomese s Pedrem Goncalvesem.

Po změně stran se hra přeci jen trochu rozhýbala a Sporting dopravil balón do sítě v 56. minutě, jenomže trefa aktivního Arthura Gomese neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Hosté s přibývajícím časem začali spoléhat na rychlé přečíslení a do překvapivého vedení se chtěli dostat zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem, nicméně křižný pokus egyptského buldozera Emama Ashoura odvrátil do zámezí pozorný gólman Adán.

Stejný hráč se nakonec prosadil za dalších sedm minut. Svým příchodem v polovině druhé půle výrazně oživil hru dánského vyzyvatele a po pár minutách strávených na trávníku skóroval, neboť po chybném výkopu Adána vystřelil z necelých pětadvaceti metrů a šajtlí nádherně usměrnil balón do bližšího spodního růžku. Když už se zdálo, že se Midtjylland bude radovat ze senzační výhry, tak v poslední možnou chvíli udeřil uruguayský stoper Coates, jelikož po prodlouženém pasu Edwardse nadvakrát pokořil brankáře Lössla.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
Championship

3:0

Reagovat
fabec1222

Aha, tak ta výhra z biatlonu byla zbytečná...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele