základní skupiny - skupina K, 6. kolo
11.12.2014 21:05 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

PAOK Soluň - EA Guingamp 1:2

Kdyby někdo francouzským fotbalovým fanouškům po losu EL řekl, že jediným, kdo ze zástupců Ligue 1 v soutěži přežije zimu, bude Guingamp, nejspíš by si ťukali na čelo. Nakonec se ale přesně tak stalo - podceňovaný výběr kouče Jocelyna Gourvenneca dokonale šokoval PAOK, vyhrál na jeho hřišti 2:1 a postupuje na jeho úkor..

Hrdinou bretaňských je, jako letos už poněkolikáté, Claudio Beauvue; šikovný záložník vstřelil obě branky svého klubu. Za domácí sice vyrovnával z penalty Stefanos Athanasiadis, na body to ale nakonec nestačilo. Kromě tří tref viděli diváci i dvě tyčky, každou na jedné straně - bylo to vyrovnané utkání se šťastnějším koncem pro odvážného outsidera.

Už před výkopem bylo jasné, že Fiorentina postupuje z prvního místa a Minsk nemá šanci vůbec; šlo tak pouze o to, kdo skončí druhý. Guingamp byl papírově v lepší pozici, stačila mu totiž remíza; na druhou stranu do Řecka se vyhrávat nejezdí, a dalo se čekat, že PAOK v takto důležitém utkání od začátku zabere. Místo toho se však stal pravý opak a hosté otevřeli skóre už po sedmi minutách: Beauvue se poprvé prosadil přesnou hlavičkou.

V tuto chvíli potřebovali domácí minimálně dvě branky, vrhli tedy všechny síly do útoku. Ergys Kace vyprášil rukavice gólmana Jonase Lössla, nakonec nicméně zaúřadovalo štěstí - Athanasiadisův pas do vápna se otřel o paži bránícího Larse Jacobsena a sudí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. K tomu se postavil sám Athanasiadis a proměnil.

Obrátit skóre mohl zkušený rumunský bek Razvan Rat, nedokázal však v dobré pozici trefit míč; na druhé straně to jiskřilo zejména ve chvílích, kdy byl u míče muž zápasu Beauvue. Nejprve tečovanou ránou orazítkoval tyč, poté těsně přestřelil, když hlavičkoval po přímém kopu Thibaulta Giresseho.

Entuziasmus Řeků byl patrný i ve druhé půli, proti pozorně hrajícímu Guingampu se však prosazovali ztěžka, a když už se aktivní Athanasiadis dostal ke střele, buď mířila mimo tři tyče, nebo včas zaúřadoval gólman Lössl. Jeho protějšek Panagiotis Glykos se také musel vytáhnout proti přízemní dělovce Giresseho. Sedm minut před koncem pak přišlo finální rozuzlení - zuřivě útočící PAOK zapomněl na zadní vrátka a hosté tak mohli sehrát rychlý brejk, na jehož konci byla Beauvueho rána do Glykosova vinglu. 1:2.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele