čtvrtfinále - 1. zápasy
04.04.2013 21:05 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

SL Benfica - Newcastle United 3:1

Fotbalisté Benficy potvrzují velmi dobrou letošní formu a díky vítězství 3:1 nad anglickým Newcastlem se přiblížili vytouženému semifinále Evropské ligy. Dvougólový náskok sice nedává portugalskému výběru stoprocentní jistotu, avšak na druhou stranu je to velmi slušný základ. Hosté se sice dostali velmi brzy do vedení, poté už na hřišti vládla Benfica. Ta ještě v prvním poločase srovnala a v tom druhém rozhodla dvěma brankami v rozmezí šesti minut.

V úvodní desetiminutovce měl herně navrch portugalský výběr a tlačil se do zakončení. V první vážnější akci se ocitl Gaitán, který vypálil velmi tvrdě a Krulovi vypadl míč z náruče naštěstí pro něj do zámezí. Nicméně hosté udeřili z ničeho nic ve 12. minutě. Po krásné přihrávce podél pravé pomezní čáry centroval z první do vápna Moussa Sissoko a Papiss Cissé se ocitl pře prázdnou brankou, kterou nemohl minout.

Poté hosté měli herní převahu a vedoucí trefa je uklidnila, po dvaceti minutách hry mohli navýšit své vedení. Po centru z levé strany se dostal k míči opět Cissé a míč už mířil do branky, ale brankář Artur ho na poslední chvíli vyškrábl na tyč. Domácí ihned na to ve 25. minutě po rychlé akci srovnali stav a od této chvíle byli znovu aktivnější. Po střele Óscara Cardoza brankář Krul vyrazil jen před sebe a Rodrigo neměl s dorážkou větší problémy - 1:1.

O dvě minuty později mohl lisabonský celek otočit skóre, jenže Krul brilantně vyrazil střelu Andrého Gomese z velké dálky a pak si poradil i s dorážkou Oly Johna. Poslední velkou možnost spálili domácí deset minut před přestávkou, kdy se Krul tentokráte vyznamenal proti dobrému pokusu Rodriga. Po změně stran spálili velkou šanci United a této situace určitě mohou litovat.

Cissé se po skvělé kolmici ocitl v tváří tvář Arturovi, ale podruhé v zápase nastřelil pouze tyč. Pak znovu úřadovala Benfica, po přihrávce Rodriga minul míč před odkrytou svatyní Cardozo. Svěřenci kouče Jorgeho Jesuse se přeci jen dočkali v 66. minutě. Davide Santon totiž nepochopitelně nahrával před branku Krulovi, tam se však balónu chopil osamocený Lima a s přehledem dostal Benficu poprvé v zápase do vedení.

Toto byl jistě rozhodující moment utkání a domácí poté dokázali využít mírné frustrace Newcastlu. Po faulu Stevena Taylora v pokutovém území se k penaltové značce postavil Cardozo a definitivně rozhodl o výhře svého celku. Deset minut před koncem mohl vedení navýšit Nemanja Matič, jenže z jasné pozice napálil pouze boční síť a skóre utkání se již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (70)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

newcastle by se ted mel spis starat o udrzeni v premier league.. jak nahanet nejakou EL

Reagovat
smazaný uživatel

Pardew zastává názor, že si v Evropské lize chtějí zpravit chuť po zpackané sezóně v Premier League. Jinak si myslím, že se záchranou nebude problém, ve zbytku sezony máme docela přijatelný los a jsou zde týmy, které jsou na tom jak bodově, tak poslední dobou i herně daleko hůř než Newcastle (například odvěký rival ze Sunderlandu, mimochodem 14.4. nás s nimi čeká domácí derby). Lze očekávat, že Pardew nasadí to nejsilnější co má k dispozici (s ohledem na marodku), jelikož proti ManCity nechal některé hráče odpočívat, resp. nenechal je hrát celý zápas, kvůli EL. Další důvod proč to nevypustí, je ten, že výhra celé EL je jediná možnost hrát i příští sezonu EL, i když se to asi moc neočekává, že by jsme to mohli vyhrát. Tak doufám, že opět překvapíme a vyřadíme Benficu.

Reagovat
smazaný uživatel

neni to strategicky spravne... priorita by mela byt jasna.. a to udrzeni premier league za kazdou cenu.. z toho je daleko vic penez... jak z nejake ucasti.. v nejake pro ne EL..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě PL je víc, ale já si myslím a Pardew asi taky, že o záchranu budou bojovat jiné týmy (z několika důvodů: Newcastle se od ledna zvedá hlavně herně, což se o jiných týmech nedá říct i když mají třeba více bodů, tak ale jsou v horší situaci než Newcastle, který aspoň sbírá body doma, mám namysli např. Stoke a Norwich, kteří vyhráli od cca půlky ledna jedno utkání a v lednu měli o dost více bodů než Newcastle a teď je to rozdíl jednoho bodu), navíc ušetření sil proti ManCity si dovolit mohl, jelikož je to druhý tým tabulky a naše venkovní forma v PL je hrozná, tak mohl nechad odpočívat a soustředit se na EL tento týden, klíčové zápasy v PL pro Newcastle teprve přijdou viz derby se Sunderlandem a teď o víkendu domácí zápas s Fulhamam, to sou klíčové zápasy pro udržení pokud oba vyhrajeme, troufám si říci, že jsme zachráněni. Taky případný postup v EL je voda na mlýn psychice celého týmu, což je dobré pro zápasy v PL a udržení.

Reagovat
NuFc23

velmi trefne si to napisal, pre nas zapas s Man.City nebol klucovy, klucove budud nasledujuce zapasy, udrzat by sme sa mali a popripade dobre umiestnenie v EL by bolo pre hracov povzbudenim do dalsej sezony a vacsia chut ostat v time, aj ja dufam, ze prejdeme cez Benficu, ale bude to tazke ..... X

Reagovat
smazaný uživatel

nejvic pobavil.. kdyby sel newcastle do pristiho rocniku EL jako obhajce ...jako ucastnik championship :) -> coz se ale nestane.. v klubu nejsou hloupy

Reagovat
smazaný uživatel

*by pobavilo

Reagovat
smazaný uživatel

Proti ManCity nikoho odpocivat nenechal, maximalne Marveauxe. A ani stridani nebyla "odpocinkova".

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
Milan.B

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

X

0:0

Reagovat
M1ck0

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Moc přeji Benfice postup, tak ať k němu dobře nakročí. Newcastle bude oproti domácímu prostředí v Lisabonu poloviční. Tip 2:0.

Reagovat
A Seleção

Benfice preju celkovy vitezstvi v EL:Neskutecne sympaticky kadr.

Reagovat
FC Porto FC

Benfice se daří je v laufu tohle zvládne i přesto že Jesus podle mě trochu promíchá sestavu

Reagovat
smazaný uživatel

Široká veřejnost favorizuje Benficu a proto doufám, že Newcastle zamaká a mile překvapí své fans...na výhru to asi nebude, nicméně odvážet si z Lisabonu remízu 1:1, nebo i prohru 2:1 by nebyl pro domácí odvetu vůbec špatný výsledek...tip 1:1 (Přání 2:1 pro Newcastle)

Reagovat
Hiko

Benfiko, rozneste ty anglický saláty 3:0

jo a koukejte vyhrát celou EL!

Reagovat
kissak

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle se svou marodkou nema zadnou sanci... 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to v tom případě nemohli postoupit v EL do čtvrtfinále. Marodka je obrovská celou sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

tak ony ty postupy byly celkem stastny... 0-0 a 1-0.. 2x

Reagovat
kissak

škoda, že v těch posledních dvojzápasech nebyl nikdo lepší ani Charkov ani Machačkala. Zápasy byly vyrovnané a mohla vyhrát jedna i druhá strana, štěstí se pak přiklonilo na stranu Magpies.

Reagovat
smazaný uživatel

presne ne... coz ne.. ze by to byly nezaslouzeny postupy.. ale proste se stestim

Reagovat
smazaný uživatel

*presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

S Charkovem 0:0 a 1:0 golem z penalty, s Anzi 0:0 a 1:0 golem z 93.minuty, kdyz tesne predtim napralo Anzi trestnak velkou bombou do brevna. To neni stesti, to je MEGAstesti, co mel newcastle...

Muj tip je 3 nebo 4:0 pro benfiku...

Reagovat
kissak

co 4:0? To je málo můj tip je 8:0

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, dnesni obrana Newcastlu moc stihat nebude. Hlavni absence je Coloccini, vzadu chybi i Tioté a oba zapasy (celych 90 minut) proti Anzi odehral velmi dobre i Haïdara, ktery je dnes taky mimo...

Benfice chybi jen Jardel (coz neni dulezite, protoze Luisao i Garay jsou v poradku), Carlos Martins (ktery je letos stejne totalne z formy) a Salvio. Ten jedinej muze mrzet - ale i tak je v sestave dost kvalitnich ofenzivnich zalozniku, kteri ho dokazou nahradit... Takze na rozdil od newcastlu - Benfica dnes v podstate komplet! Obrana bude komplet po hooodne dlouhe dobe.

Benfica ma z poslednich 5ti zapasu v lize bilanci 5-0-0 a skore 19:1. Ten jeden gol dostali ted od Rio Ave, kdyz hoste snizovali na 4:1 a s tou tecovanou strelou neslo nic delat. Proste jen haluz - z pohledu Benfiky jen smula...

Navic se Benfica nijak zvlast nemusi setrit na ligu - jedou do Olhanense, kde nastoupi v nedeli vecer proti tymu, ktery je ted ve stavkove pohotovosti, protoze od prosince nedostali penize. A pokud je nedostanou do zitra, tak Olhanense jdou do stavky a zapas se ani hrat nebude...

Kdyz si sectu tohle vsechno (ale preferuji ten argument, ze ohromne silna ofenziva Benfiky se doma postavi hodne oslabene defenzive Newcastlu) a pridam i to, ze Newcastle v teto sezone nedokazal ani v jednom ze dvou zapasu porazit Maritimo (v dobe, kdy Maritimo nehralo zdaleka tak dobre jako ted), pak opravdu nevim, proc by nemeli z Lisabonu odjizdet s velkym vypraskem...

Mimochodem - Graeme Souness, byvaly trener Newcastlu a v letech 1997-1999 i trener Benfiky taky rekl, ze Benfika je jasnym favoritem a pujde tam jen o pocet golu...

Reagovat
FC Porto FC

Salvio taky nemrzí je jedno jestli hraje Gaitan nebo Salvio nebo John

Reagovat
smazaný uživatel

Ano naprosto souhlasím, nicméně stát se může vpodstatě cokoliv. Je to sport a dokud není po zápase jsou to všechno pouze spekulace. Navíc Newcastle odepisovali i proti Charkovu a Anži a jak to dopadlo, evidentně Newcastlu role outsidera sedí a těží z toho. Další fakt je, že sice Benfika oplívá v lize luxusní formou, ale nejde srovnávat dvě naprosto odlišné soutěže, srovnávat můžeme až po prvním vzájemném souboji. Já jako fanoušek Newcastlu jim prostě věřím a fandím.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, at vyhraje lepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

3*0

Reagovat
ryzskej

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

davaji 3 ze 4 zapasu 1/4finale v TV... a benficu zrovna nedaj

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica ma i v ramci Portugalska nejaky divny smlouvy s televizema. Stanice Sport TV (www.sporttv.pt) ma nekolik kanalu a klidne by mohla vysilat vsechny 4 zapasy. Ale taky vysilai jen 3 a Benficu davaji na SiC...

Reagovat
smazaný uživatel

tak je mozny.. ze chteli hodne za "jen" EL .. a TV na to nepristoupily

Reagovat
FC Porto FC

tak se divím

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasná Benfica... tip 1.....3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Krul; Simpson, Taylor, Yanga-Mbiwa, Santon; Perch, Cabaye (c); Marveaux, Sissoko, Gutierrez; Cisse

Reagovat
FC Porto FC

tak sem čekal že nastoupí v základu po sto letech Aimar a msíto něj bude hrát André Gomes

Reagovat
smazaný uživatel

dobre... nebo spatne?

Reagovat
FC Porto FC

těžko říct já neviděl Gomese hrát ani nepamatuju ale já bych tam dal radši Aimara

Reagovat
smazaný uživatel

Ja Aimara v zakladu urcite necekal. Ale zarazeni A.Gomese je urcite prekvapeni - naposledy hral proti Leverkusenu a to nejak nepresvedcil... Jinak jsem ocekaval v zakladu Maxiho (i kdyz Almeida je urcite kvalitni nahrada) a mrzi mne, ze nehraje Lima, ale Rodrigo...

Jinak ale myslim, ze to bude jasny zapas...

Reagovat
FC Porto FC

No já jo v pohárech mohl aspon hrát a určitě místo Gomese. No a kdyby bylo podle tebe tak si Rodrigo přes dvojici Cardozo-Lime nikdy nekopne no Benfica dostala doma gol a je to 1:1 tak snad ještě 2 dá

Reagovat
smazaný uživatel

Podle myho totiz Rodrigo do stylu Benfiky nezapada (i kdyz dal gol, kdyz dorazil tu Cardozovu bombu). Je to strasnej solista, kterej skoro nenahrava, fakt ho nemam rad. Pro mne Cardozo-Lima jsou o level vys...

Reagovat
FC Porto FC

to jo ale ostatní musí taky dostat někdy šanci jinak muežeš mejt v kdáru jen 12 hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nemam nic proti rotaci sestavy na jinych postech. Ja jen tvrdim, ze Rodrigo do Benfiky nepatri. On a Roderick, to jsou dva hraci, ktery bych okamzite prodel...

Reagovat
smazaný uživatel

over 2,5 lets go be happi forever musim sa dostat spet na vislní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Newcatsle vede, rekl bych, ze ten over mas jistej...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 v polocase pro mne zaslouzeny vysledek. Newcastle hraje prekvapive dobre, tesne pred vyrovnanim Rodriga palil Cisse do tycky - mohlo byt vse uplne jinak... Benfica se lepsila az postupem casu - snad se ve druhem polocase daji do poradku...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj není radno Newcastle podceňovat

Reagovat
smazaný uživatel

Lima nastupuje az v 60.minute misto Rodriga. marnyho Gomese strida Enzo Perez...

Takhle mela vypadat zakladni jedenactka, ale lepsi ted, nez nikdy...

Reagovat
smazaný uživatel

No prosim... Lima vyuziva chybu Santose a po pouhych 5ti minutach na hristi dava na 2:1...

Reagovat
smazaný uživatel

A po Taylorove ruce Cardozo z penalty 3:1

Reagovat
Biozdenda

Pěkně Benfica. Moc se mi líbí jejich technický, běhavý fotbal. Newcastle nebyl špatný, měl i smůlu. Akorát mě prudil Ameobi. Neohrabaný, arogantní..

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, Newcastle mel i hodne smuly... Cisse dal tycku - vzapeti Benfica vyrovnala na 1:1. Mohlo to ale byt 0:2. Pak dal Cisse jeste jednu tycku tesne po prestavce...

Ameobi nastesti hral jen par minut, jinak z nej mam pocit jako ty.

Sazkarsky ale dobrej zapas, Mel jsem Benfiku na vyhru a pakv handicapech -1 a -2, diky rozlozeni vkladu slusny zisk...

Reagovat
-Pato-

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo BENFICA!!! Trošku však zamrzí ten inkasovaný gól, ale snad postup neohrozí ...

Reagovat
FC Porto FC

To se dalo čekat. Benfica už je jednou nohou v dalším kole protože si myslím že ten jeden gol venku dá na 100%

Reagovat
Pokahontas

Vzhledem k rychle inkasovanému gólu je výsledek 3:1 pro Benfiku nakonec docela solidní.

Když bohužel zatím není ve fotbale možnost videa,tak je dobře,že aspoň někdy pomohou brankoví ,jako v tomto zápase -bez jeho nápovědy by patrně tu evidentní ruku neodpískal...

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda skoda, nez Castle prodal Dembu, tak meli celkem naslapnuto, ted uz nehrajou nic velkyho, kazdopadne gola venku dali, neni to nic, co by se nedalo otacet, i kdyz tomu moc neverim ...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele